خبر خوب: کتاب "قانون مالیات رو قورت بده" موجود شد! (کلیک کنید)

آئین نامه تأسیس صندوق غیر دولتی توسعه صادرات

جزییات بخشنامه

شماره: 4521/ت 22152هـ
تاریخ:1380/02/09
پیوست:دارد
وزارت بازرگانی
هیأت وزیران در جلسه مورخ 1380/02/02 بنا به پیشنهاد وزارت بازرگانی وبه استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، آئین نامه تأسیس صندوق های غیر دولتی توسعه صادرات و نحوه حمایت از آنها رابه شرح زیر تصویب نمود:
«آئین نامه تأسیس صندوق های غیر دولتی توسعه صادرات و نحوه حمایت از آنها»
ماده 1- در اجرای بند (هـ) ماده (113) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، ضوابط تأسیس صندوق های غیر دولتی توسعه صادرات و نحوه حمایت دولت از آنها، به شرح مندرج در این آئین نامه تعیین می گردد.
ماده 2- صندوق غیر دولتی توسعه صادرات که ازاین پس صندوق نامیده خواهد شد به موسسه ای اطلاق می شود که توسط تشکل های صادراتی وابسته به اتاق بازرگانی یا اتاق تعاون یا مجامع امور صنفی (اتحادیه ها، انجمن ها، سند یکاهای صادراتی) و نظایر آنها به یکی از اشکال مذکور در قانون تجارت یا قانون تعاون (حسب مورد) با سرمایه گذاری بخش خصوصی یا تعاونی منحصرا برای کمک به توسعه صادرات کالاها یا خدمات اعضای تشکل های صادراتی ذیربط طبق اساسنامه ای که به تصویب مجمع عمومی صندوق می رسد تأسیس شود.
تبصره 1- هریک از تشکل های صادراتی می توانند تنها به تشکیل یک صندوق برای انجام وظایف مندرج در ماده (5) این آئین نامه اقدام نمایند.
تبصره 2- صندوق می تواند برای فعالیت در یک رشته تولیدی خاص یا فعالیت در یک منطقه جغرافیایی مشخص (درد داخل یا خارج از کشور) ایجاد گردد یا هدف از تأسیس آن ارائه خدمات پشتیبانی به بخش صادرات باشد.
تبصره 3- تشکیل صندوق های غیر مذکور در این ماده منوط به تأیید مرکز توسعه صادرات ایران است.
ماده 3- چنانچه صندوق با سرمایه گذاری مشترک بخش های مشترک دولتی و غیر دولتی تأسیس شده باشد، حداقل پنجاه و یک درصد (51%) سرمایه آن به بخش غیر دولتی (اعم از خصوصی یا تعاونی) تعلق خواهد داشت.
ماده 4- حداقل سرمایه صندوق یک میلیارد (1.000.000.000) ریال خواهد بود.
ماده 5- صندوق های توسعه صادرات با هدف ارائه خدمات حمل و نقل، بیمه، امور گمرکی، خدمات بعد از فروش، خدمات مشورتی، تضمین صادرات، بازار یابی، تبلیغات، برپایی نمایشگاه ها و شرکت در آنها، ارائه اطلاعات تجاری و نظایر آن تشکیل می شود.
تبصره – فعالیت های اعتباری مالی و ارزی این صندوق ها با اخذ مجوز از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران انجام خواهد شد.
ماده 6- فعالیت های مندرج در ماده 5 این آئین نامه که در چارچوب ماده 1 این آئین نامه منحصر به توسعه صادرات کالا و خدمات می باشد، به مدت 5 سال (در طول دوره برنامه سوم) از معافیت مالیاتی برخوردار است.[1]
ماده 7- وزارت بازرگانی (مرکز توسعه صادرات ایران) پنجاه درصد (50%) هزینه های مرتبط با فعالیت های صندوق را در بخش بازار یابی و برپایی وحضور در نمایشگاه های خارجی برای سهامداران غیر دولتی بر اساس دستورالعملی که به تصویب شورای عالی توسعه صادرات غیر نفتی خواهد رسید از محل اعتبارات مصوب پرداخت خواهد کرد.
ماده 8- ارکان صندوق عبارتند از مجمع عمومی، هیأت مدیره، مدیر عامل و بازرسان، وظایف و اختیارات مجمع عمومی و اعضای هیأت مدیره و نحوه تشکیل جلسات مجمع و انتخاب بازرسان و سایر مسائل مرتبط در اساسنامه ای که برای هر صندوق تهیه و تنظیم می گردد منعکس خواهد شد.
ماده 9- صندوق ها مکلفند برنامه فعالیت ها و گزارش عملکرد سالانه خود را همراه با گزارش حسابرسان مورد تأیید، جهت اطلاع به مرکز توسعه صادرات ایران ارسال دارند.
ماده 10- وزارت بازرگانی (مرکز توسعه صادرات ایران) موظف است نوع حمایت ها و کمک های قابل ارائه به صندوق (علاوه بر کمک های مندرج در مواد (6)، (7) و (8) این آئین نامه را مشخص وبرای تصویب به هیأت دولت پیشنهاد نماید.
حسن حبیبی
معاون اول رئیس جمهور

[1] . به موجب تصویب نامه هیات وزیران به شماره 7945/ت 26439هـ مورخ 1381/02/29، ماده 6 آئین نامه مذکور اصلاح شد. متن ماده 6 قبل از اصلاح: «ماده 6- فعالیت های مندرج در ماده (5) این آئین نامه، فعالیت های صادراتی تلقی شده و به مدت پنج سال از معافیت مالیاتی برخوردار خواهد شد.»

مطالب مرتبط

آموزه‌های اکسلی

13 خرداد 1401

دستور IF در اکسل

1

دقیقه مطالعه

1

دقیقه مطالعه

2

دقیقه مطالعه

1

دقیقه مطالعه

آموزه‌های حسابداری

01 فروردین 1402

جدول حقوق کارگران 1402

1

دقیقه مطالعه

1

دقیقه مطالعه

دیدگاه کاربران

0 دیدگاه