همه
بخشنامه
موردی یافت نشد .
{{result.title}}
نویسنده : محمدجواد عظیمی فرد
تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۲/۲۵
تاریخ بروزرسانی : ۱۴۰۲/۰۸/۲۰
ممنوع الخروج کردن مودیان بدلیل بدهی مالیاتی یکی از بدترین جرائمی است که می تواند یک مودی آن را تجربه کند چرا که وقتی سازمان امور مالیاتی شخصی را ممنوع الخروج می کند هیچ سامانه ای وجود ندارد تا به وی اطلاع رسانی شود. گاهی دیده می شود که فرد تمام امور خود را انجام داده تا یک سفر خارجی داشته باشد و در فرودگاه متوجه ممنوع الخروجی می شود که دیگر عملا بسیار دیر نیست و هیچ کاری نمی شود انجام داد. وقتی که برای رفع ممنوع الخروجی بخواهید اقدام کنید بعد از پرداخت بدهی و یا گذاشتن ضمانت معتبر نزد سازمان 10 روز کاری روند رفع ممنوع الخروجی طول می کشد تا در سامانه نیروی انتظامی و دیگر سامانه ها ثبت شود و شما بتوانید از کشور خارج شوید. اما برویم سراغ مهمترین مواد از قوانین مالیاتی در این حوزه تا این موضوع را بهتر بررسی کنیم:
ماده 202– وزارت امور اقتصادی و دارایی یا سازمان امور مالیاتی کشور میتواند از خروج بدهکاران مالیاتی که میزان بدهی قطعی آنها از «برای اشخاص حقوقی تولیدی دارای پروانه بهرهبرداری از مراجع قانونی ذیربط از بیست درصد(20%) سرمایه ثبت شده و یا مبلغ پنج میلیارد (5,000,000,000) ریال، سایر اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی تولیدی از دهدرصد(10%) سرمایه ثبت شده و یا دو میلیارد (2,000,000,000) ریال و سایر اشخاص حقیقی از یکصد میلیون(100,000,000) ریال» بیشتراست از کشور جلوگیری نماید.
حکم این ماده در مورد اشخاص عازم سفر واجب با درخواست و تأیید مراجع ذیربط اعزامکننده مبنی بر میسور نبودن پرداخت بدهی مالیاتی مربوط، با اخذ تضمین لازم جاری نمیباشد. حکم این ماده در مورد مدیر یا مدیران مسئول اشخاص حقوقی خصوصی بابت بدهی قطعی مالیاتی شخص حقوقی اعم ازمالیات بر درآمد شخص حقوقی یا مالیاتهایی که به موجب این قانون شخص حقوقی مکلف به کسر و ایصال آن میباشد و مربوط به دوران مدیریت آنان بوده نیز جاری است. مراجع ذیربط با اعلام وزارت یا سازمانمزبور مکلف به اجرای این ماده میباشند.
تبصره – در صورتی که مودیان مالیاتی به قصد فرار از پرداخت مالیات اقدام به نقل و انتقال اموال خود به همسر و یا فرزندان نمایند سازمان امور مالیاتی کشور میتواند نسبت به ابطال اسناد مذکور از طریق مراجع قضایی اقدام نماید.
اگر بخواهیم به زبان ساده این ماده را بررسی کنیم لطفا نگاهی به جدول زیر بیاندازید:
ممنوع الخروجی و نحوه رفع ممنوع الخروجی
درچه مواردی مودیان بدهکار مالیاتی می توانند از رفع یکبار ممنوع الخروجی استفاده نمایند؟
رئیس کل سازمان امورمالیاتی میتواند با توجه به اختیار حاصل از ماده ۲۰۲ ق.م.م در موارد زیر اجازه یکبار خروج از کشور را برای مودیان مالیاتی بدهکار حسب مورد صادر نمایند:
ممنوع الخروجی و بدهی مالیاتی ماده 202
خوب احتمالا برایتان پیش می آید که متوجه ممنوع الخروجی می شوید یا اینکه اگر شما حسابدار یا مدیر مالی باشید با این موارد زیاد برخورد کرده اید. برای رفع ممنوع الخروجی دقیقا باید چه کاری انجام دهیم؟
از قدیم گفته اند که پیشگیری بهتر از درمان است. اگر شما قصد عزیمت به سفر خارجی دارید بهترین راه این است که قبل از اعزام این مورد را بررسی کنید تا خیالتان راحت شود که بدهی مالیاتی نداشته باشید. اما حتما یک نگرانی دارید آن هم اینکه باید کلی زمان اختصاص دهید تا به حوزه مالیاتی خود مراجعه کنید و منتظر بمانید تا جواب استعلام را به شما بگویند. برای گرفتن استعلام نیازی به رفتن حوزه مالیاتی نیست و شما می توانید از محل کار خود به صورت آنلاین و با کد ملی و دیگر اطلاعات هویتی اولیه با استفاده از سامانه استعلام بدهی مالیاتی به آدرس my.ssaa.ir/portal/executive/inquery-exitban بگیرید.
در صورت علاقه به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص موارد مرتبط با مالیات شما می توانید از طریق همین سایت موارد مرتبط آموزش مالیات را دریافت کنید تا از اشتباه احتمالی در پرداخت مالیات اجتناب کنید.
نظرات کاربران
تعداد نظرات : 0