وجوه پرداختی شرکت ملی نفت به شرکتهای تابعه و سایر اشخاص و به شرکتهای تابعه بابت کاهش تکلیفی تولید نفت از مصادیق هزینه های قابل قبول مالیاتی موضوع ماده 147 ق.م.م

جزییات بخشنامه

شماره: 4386/200/ص
تاریخ: 1392/03/18
پیوست: دارد

موضوع: تصویب نامه شماره 42681/ت48220هـ مورخ 1392/02/25 در خصوص وجوه پرداختی شرکت ملی نفت به شرکتهای تابعه و سایر اشخاص و به شرکتهای تابعه بابت کاهش تکلیفی تولید نفت از مصادیق هزینه های قابل قبول مالیاتی موضوع ماده 147 ق.م.م در اجـرای مـقررات مـاده 147 قـانـون مـالیاتهای مستقیم به پیوست تصویب نامه شماره 42681/ت48220هـ مورخ 1392/02/25 هیأت محترم وزیران مبنی بر اینکه: "وجوه پرداختی شرکت ملی نفت ایران در سال 1388 که به تأیید سازمان حسابرسی رسیده است، به شرح زیر از مصادیق هزینه های قابل قبول مالیاتی موضوع ماده (147) قانون مالیاتهای مستقیم تلقی می شود:
الف- پرداخت های انجام شده به شرکت های تابعه و سایر اشخاص در اجرای احکام قانون بودجه سال 1388 کل کشور.
ب- پرداخت های انجام شده به شرکت های تابعه بابت کاهش تکلیفی تولید نفت." جهت اجرا ابلاغ می گردد. با توجه به مفاد مصوبه مذکور صرفا وجوه پرداختی در مورد بندهای الف و ب مصوبه فوق در طی سال 1388 با تأیید سازمان حسابرسی به عنوان هزینه های قابل قبول در حساب مالیاتی قابل پذیرش می باشد.
علی عسکری
رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور
توضیحات تکمیلی:
ماده ۱۴۷[۱]- هزینه‌های قابل قبول برای تشخیص درآمد مشمول مالیات به شرحی‌که ضمن مقررات این قانون مقرر می‌گردد عبارت است از‌ هزینه‌هایی که در حدود متعارف متکی به مدارک بوده و منحصرا مربوط به تحصیل درآمد موسسه در دوره مالی مربوط با رعایت حد نصاب‌های مقرر ‌باشد. در مواردی‌که هزینه‌ ای در این قانون پیش‌بینی نشده یا بیش از نصاب‌های مقرر در این قانون بوده ولی پرداخت آن به موجب قانون و یا مصوبه ‌هیأت وزیران صورت گرفته باشد قابل قبول خواهد بود.
تبصره ۱- از لحاظ مقررات این فصل، کلیه اشخاص حقوقی و همچنین صاحبان مشاغل موضوع ماده (۹۵) این قانون که مکلف به نگهداری دفاتر می‌باشند، در حکم موسسه محسوب می‌شوند. همچنین هزینه‌های قابل قبول مالیاتی در مورد سایر صاحبان مشاغل نیز قابل پذیرش است.
تبصره ۲- هزینه‌های مربوط به درآمدهایی که به موجب این قانون از پرداخت مالیات معاف یا مشمول مالیات با نرخ صفر بوده یا با نرخ مقطوع محاسبه می‌شود، به‌عنوان هزینه‌های قابل قبول مالیاتی شناخته نمی‌شوند.
تبصره ۳ [۲]- پذیرش هزینه­ های پرداختی قابل قبول مالیاتی موضوع این قانون که به شیوه تهاتری انجام نشود از مبلغ پنجاه میلیون (۵۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال به بالا منوط به پرداخت یا تسویه وجه آن از طریق سامانه (سیستم) بانکی خواهد بود.

مطالب مرتبط

آموزه‌های حسابداری

10 اردیبهشت 1404

جدول پایه سنوات: محاسبه و نکات مالیاتی

1

دقیقه مطالعه

1

دقیقه مطالعه

آموزه های مالیاتی

13 خرداد 1401

راهنمای جامع مالیات خانه های لوکس در ۱۴۰۳

2

دقیقه مطالعه

1

دقیقه مطالعه

آموزه‌های حسابداری

29 اسفند 1402

جدول حقوق و دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۳

1

دقیقه مطالعه

دیدگاه کاربران

0 دیدگاه