.png)
دستورالعمل شماره 34 روابط کار
جزییات بخشنامه
تاریخ بخشنامه
1392/10/08
دسته بندی
بخش نامه های مزدی وزارت کار
شماره بخشنامه
175906
وضعیت سند
معتبر است
تاریخ آخرین بروزرسانی
1404/03/22
تاریخ: ۱۳۹۲٫۱۰٫۰۸
ابلاغ دستورالعمل استانداردسازی زمان رسیدگی در مراجع حل اختلاف کار
مدیران کل محترم تعاون کار و رفاه اجتماعی استان ها
سلام علیکم
احتراماً ، نظر به این که اصل سرعت یکی از اصول بنیادین در دادرسی کار به شمار میرود که در مقدمه آیین دادرسی کار نیز به آن اشاره شده است و به منظور تحقق اصل مزبور دستورالعمل استاندارد سازی زمان های مقاطع رسیدگی در مراجع حل اختلاف کار به شرح ذیل ابلاغ میشود شایسته است دستور فرمایید که ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جریان دادرسی به مفاد آن توجه داشته و به آن عمل نمایند.
ماده ۱- منظور از استاندارد سازی زمانهای مقاطع رسیدگی در مراجع حل اختلاف کار نیل به استاندارد تعیین شده با توجه به اصل سرعت اصل دقت و مقررات آیین دادرسی کار میباشد؛ بنابراین ادارات کل اجرایی استان ها مکلف هستند برای دستیابی به استانداردهای تعیین شده تمام امکانات خود را به کار بگیرند و در یک مدت زمان تعیین شده خاص که بر اساس اوضاع و احوال توسط هر اداره کل تعیین میشود و به اداره کل روابط کار و جبران خدمت اعلام می گردد به استانداردهای ذکر شده دست یابند.
ماده ۲- ادارات کل تعاون کار و رفاه اجتماعی به منظور کاهش یا تنظیم صحیح شکایات از سوی دادخواست دهندگان مکلف هستند در ادارات تابعه نسبت به ارائه مشاوره روابط کار به مراجعین اقدام نمایند.
ماده ۳- به استناد ماده (۲۹) آیین دادرسی کار مدت زمان ثبت دادخواست از زمان تقدیم دادخواست فوری و در همان روز تقدیم دادخواست خواهد بود.
ماده ۴- حداکثر مدت زمان تعیین وقت رسیدگی تشکیل پرونده و تحویل اوراق دعوا به مامور ابلاغ یا اداره پست دو روز از زمان ثبت دادخواست می باشد.
ماده ۵- به موجب ماده (۳۸) آیین دادرسی کار حداکثر مدت زمان ابلاغ اوراق دعوا به طرفین دعوا، دو روز از تاریخ تحویل اوراق به مامور ابلاغ یا اداره پست است. در مواردی که اوراق دعوا به وسیله دورنگار یا حضوری نیز ابلاغ میشود رعایت مدت زمان مقرر لازم است.
ماده ۶- با توجه به اهمیت موضوع ابلاغ در روند رسیدگی و تاثیر به سزای آن در کاهش یا عدم کاهش مدت زمان رسیدگی به پرونده و برای انجام ابلاغ صحیح مطابق با مواد فصل پنجم آیین دادرسی کار حتی المقدور از تمامی امکانات استفاده و با رعایت موارد ذیل ترتیبی اتخاذ گردد که ابلاغ ها به نحوی صورت گیرد که نیازی به تجدید جلسات در این خصوص وجود نداشته باشد.
الف- آموزش متصدی ثبت دادخواست در خصوص نظارت بر درج نشانی صحیح و دقیق طرفین دعوا در دادخواست:
ب- برگزاری دوره های آموزشی برای مامورین ابلاغ
ج - استفاده از ظرفیتهای موجود در مواد (۵۰) ، (۵۱) و (۵۲) آیین دادرسی کار برای تسهیل در امر ابلاغ ماده ۷ به استناد ماده (۵۳) آیین دادرسی کار در صورت نیاز به انجام ابلاغ در حوزه ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی دیگر اعم از آن که اداره مزبور در حوزه جغرافیایی همان اداره کل یا اداره کل دیگری باشد. ظرف دو روز از زمان تشکیل پرونده اوراق دعوا به طور مستقیم از اداره محل رسیدگی به دعوا به اداره مربوط ارسال و اداره مزبور مکلف است ظرف چهار روز از تاریخ تحویل اوراق دعوا را ابلاغ و رسید آن را ظرف دو روز بعد از انجام ابلاغ به اداره محل رسیدگی به دعوا ارسال نماید در صورتی که در اداره محل رسیدگی به دعوا، اوراق دعوا از طریق پست ابلاغ می شود ابلاغ موضوع این ماده به مخاطب ابلاغ نیز از طریق پست صورت خواهد گرفت.
ماده ۸- با توجه به مواد (۳) (۴) و (۵) این دستور العمل و با عنایت به فراز پایانی ماده (۳۳) آیین دادرسی کار حداکثر مدت زمان تشکیل اولین جلسه رسیدگی هیات تشخیص از زمان ثبت دادخواست ده روز می باشد.
ماده ۹- از ظرفیتهای موجود در آیین نامه های انتخاب اعضای هیاتهای تشخیص و حل اختلاف جهت صدور اعتبار نامه برای اعضاء به گونه ای استفاده شود که همواره هیات ها با تمامی اعضای خود تشکیل و در صورت افزایش حجم پرونده ها نسبت به تشکیل جلسات فوق العاده اقدام گردد.
ماده ۱۰- به موجب ماده (۶۹) آیین دادرسی کار در صورت تجدید جلسه حداکثر زمان تشکیل جلسه بعد چهارده روز خواهد بود.
ماده ۱۱- بر اساس ماده (۹۱) آیین دادرسی کار حداکثر زمان انجام قرار تحقیق محلی ده روز از تاریخ صدور قرار مزبور می باشد.
ماده ۱۲- با عنایت به ماده (۱۰۱) آیین دادرسی کار حداکثر مدت زمان صدور رای در برگ صورت جلسه از تاریخ خاتمه آخرین جلسه رسیدگی هفت روز است.
ماده ۱۳- با عنایت به مواد (۸) و (۱۲) این دستورالعمل حداکثر مدت زمان رسیدگی و صدور رای در برگ صورت جلسه در هیات تشخیص بدون نیاز به تجدید جلسه از زمان تقدیم دادخواست هفده روز خواهد بود. چنان چه نیاز به تجدید جلسه باشد. به استناد ماده (۶۵) آیین دادرسی کار دلایل تجدید جلسه در ذیل صورت جلسه نوشته شده و جلسه تجدید خواهد شد.
ماده ۱۴- حداکثر زمان تنظیم و امضای دادنامه از تاریخ صدور رای هفت روز می باشد.
ماده ۱۵- حداکثر زمان تحویل اوراق دادنامه به مامور ابلاغ یا اداره پست دو روز از تاریخ تنظیم و امضای دادنامه می باشد.
ماده ۱۶- بر اساس مواد (۱۰۶) و (۳۸) آیین دادرسی کار حداکثر مدت زمان ابلاغ اوراق دادنامه به طرفین دعوا، دو روز از تاریخ تحویل اوراق دعوا به مامور ابلاغ یا اداره پست است. در مواردی که اوراق دادنامه به وسیله دورنگار یا حضوری نیز ابلاغ میشود رعایت مدت زمان مقرر لازم است.
ماده ۱۷- با توجه به ماده (۱۵۹) قانون کار حداکثر مدت زمان اعتراض به رای هیات تشخیص پانزده روز از تاریخ ابلاغ رای می باشد.
ماده ۱۸- به استناد مقررات آیین دادرسی کار حداکثر مدت زمانهای مقرر در مواد (۳)، (۴)، (۵) (۷) (۱۰) (۱۱)، (۱۲) (۱۴)، (۱۵) و (۱۶) این دستور العمل در رسیدگی در مرحله هیات حل اختلاف نیز رعایت خواهد شد.
ماده ۱۹- با توجه به مواد (۳) (۴) و (۵) این دستور العمل و با عنایت به فراز پایانی ماده (۳۳) آیین دادرسی کار حداکثر مدت زمان تشکیل اولین جلسه رسیدگی هیات حل اختلاف از تاریخ ثبت دومین دادخواست تجدیدنظر خواهی یا از زمان انقضای مدت اعتراض طرفی که تجدید نظر خواهی ننموده است، ده روز خواهد بود.
ماده ۲۰- با توجه به ماده (۱۶۲) قانون کار حداکثر مدت زمان رسیدگی و صدور رای در برگ صورت جلسه در هیات حل اختلاف از تاریخ ثبت دومین دادخواست تجدید نظرخواهی یا از زمان انقضای مدت اعتراض طرفی که تجدید نظر خواهی ننموده است سی روز میباشد. چنان چه نیاز به تجدید جلسه باشد به استناد ماده (۶۵) آیین دادرسی کار دلایل تجدید جلسه در ذیل صورت جلسه نوشته شده و جلسه تجدید خواهد شد.
ماده ۲۱- به استناد تبصره (۲) ماده (۱۶) قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری، حداکثر مدت زمان اعتراض به رای هیات حل اختلاف برای اشخاص داخل کشور سه ماه و برای افراد مقیم خارج از کشور شش ماه از تاریخ ابلاغ رای هیات حل اختلاف است.
ماده ۲۲- در مواردی که ضرورت داشته باشد تا مدت زمان بیشتری برای رسیدگی به پرونده صرف گردد، با ذکر دلایل و مستندات لازم در صورت جلسه عمل میشود و به هیچ وجه نباید اصل دقت و کیفیت رسیدگی برای رعایت اصل سرعت نادیده گرفته شود.
ماده ۲۳- در صورت افزایش غیر متعارف تعداد دادخواستها جهت افزایش نیافتن مدت زمان رسیدگی علاوه بر جلسات عادي جلسات فوق العاده، حسب مورد برگزار شود.
ماده ۲۴- اداره کل روابط کار و جبران خدمت به طریق مقتضی نسبت به حسن انجام این دستور العمل نظارت می نماید.
ماده ۲۵- مدیران کل محترم تعاون کار و رفاه اجتماعی مسؤول حسن اجرای این دستور العمل بوده و مفاد آن باید بلافاصله پس از ابلاغ به آگاهی مدیران کارشناسان و کارکنان ذی ربط رسانده شود.
ماده ۲۶- این دستورالعمل در تاریخ ۱۳۹۲٫۱۰٫۸ به تصویب معاون روابط کار رسید و از تاریخ ابلاغ جایگزین دستور العمل شماره (۲۴) روابط کار به شماره ثبت ۳۱۵۶۴ مورخ ۱۳۹۱٫۳٫۱ می گردد.
سید حسن هفده تن
معاون روابط کار

مطالب مرتبط
دیدگاه کاربران
0 دیدگاه
جزییات بخشنامه 175906
تاریخ بخشنامه
1392/10/08
آخرین بروزرسانی
1404/03/22
دسته بندی
بخش نامه های مزدی وزارت کار
شماره بخشنامه
175906
وضعیت سند
معتبر است

دوره های مرتبط
اشتراک های پیشنهادی
کتاب های مرتبط

440,000
380,000 تومان
13.64%
--:--:--:--

180,000 تومان
0%
--:--:--:--

500,000
420,000 تومان
16%
--:--:--:--