پاسخ به برخی ابهامات حقوق

جزییات بخشنامه

بسمه تعالی
سال مهار تورم و رشد تولید
جناب آقای علیزاده: معاون محترم حسابرسی اشخاص حقوقی و مودیان بزرگ مالیاتی مشهد مقدس
جناب آقای شمس: معاون محترم حسابرسی مالیاتی شهرستانها
جناب آقای عبدی: سرپرست محترم حسابرسی مالیاتی جنوب مشهد مقدس 
جناب آقای مسکنی: معاون محترم حسابرسی مالیاتی شمال مشهد مقدس جناب آقای کریمی دوست مدیر محترم حسابرسی مالیاتی شهرستان تربت حیدریه
جناب آقای پوربختیاری: مدیر محترم حسابرسی مالیاتی شهرستان سبزوار
جناب آقای باغیشنی: مدیر محترم حسابرسی مالیاتی شهرستان نیشابور
 
موضوع: پاسخ به برخی ابهامات حقوق
 

با عنایت به تغییرات سامانه حقوق در سال ۱۴۰۲ و عدم اطلاع رسانی سازمان و بخشهای مالیاتی در این ارتباط جهت پاسخگویی به بعضی ابهامات مطرح شده توسط مودیان و همکاران مالیاتی به اطلاع می رساند:

 
  • روش محاسبه حقوق عملکرد ۱۴۰۲ طبق بخشنامه مقررات مربوط به احکام بند (و) تبصره ۱۲ و بند (ص) تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ ) پیوست نامه و قابل دریافت توسط مودی در قسمت مشاهده ما به التفاوت ) و همچنین راهنمای محاسبه مالیات بر درآمد حقوق سال ۱۴۰۲ ) پیوست نامه و قابل دریافت توسط مودی در قسمت مشاهده ما به التفاوت ) به صورت سالانه میباشد لذا در هنگام محاسبات ماليات مجموع دریافتیهای مستمر حقوق بگیران تا ماه ارسال فهرست و تبدیل به سال می شود.
  • مالیات حقوق و دستمزد در طول یک سال شمسی محاسبه می شود.
  • در سال ۱۴۰۲ کارفرمای اصلی و غیر اصلی مطرح نیست و مالیات حقوق به صورت تجمیعی محاسبه و یک معافیت تعلق میگیرد و هر زمان که ما به التفاوتی تشخیص داده شد از همان کارفرما ( یعنی کارفرمایی که دیرتر فهرست حقوق خود را ارسال کرده است ) مطالبه میگردد
  • ما به التفاوت حقوق به صورت تعدیل شده میباشد یعنی ممکن است ماه به ماه کم گردد. . در صورت طلبکار شدن حقوق بگیر این مبلغ در مالیات ماه های بعد یا مکان های دیگری که بعدا کار می کند کسر می گردد
  • تبصره ۱ و ۲ ماده ۸۶ حذف گردیده و مودی می بایست فهرست حقوق اصلی را انتخاب کند ( ارسال چند لیست اصلی بلامانع است )
  • علت ایجاد مابه التفاوت در وحله اول مربوط به اشخاصی میباشد که از چند جا حقوق گرفته اند که این افراد در فهرست ما به التفاوت دارای تیک در ستون تعداد کار فرما می باشند.
  • علت دیگر مابه التفاوت اشتباه مودیان در قرار دادن اعداد در مکانهای مشخص شده خود و یا عدم اعلام معافیتها در فیلدهای مورد نظر میباشد که بعضی از آنها به قرار زیر می باشد:
  1. حق مسکن و بن و حق اولاد و ... در محاسبات سال ۱۴۰۲ معاف در نظر گرفته نشده است ولی مودیان به اشتباه معافیت در نظر میگیرند. لازم به ذکر است که حتی اگر مودی این موارد را در قسمت سایر معافیتها بنویسد در محاسبات کسر می گردد)
  2. معافیت بیمه سهم کارمند %۷ یا هفت هفتم میباشد که در معافیت حق بیمه پرداختی موضوع ماده ۱۳۷ بعد از جمع کردن با بیمه تکمیلی باید نوشته شود تا کسر گردد.
  3.  در صورتی که ستون سایر پرداختهای غیر مستمر نقدی ماه جاری برای ماموریت پر شود باید ستون معافیت بند ۶ ماده ۹۱ نیز پر گردد تا برای ماموریت معافیت در نظر گرفته شود.
  4. در صورتی که ستون باز خرید مرخصی و باز خرید سنوات پر شد و باید ستون معافیت بند ۵ ماده ۹۱ نیز پر شود تا معافیت در نظر گرفته شود .
  5. در تهیه فایل باید ستون خالص مالیات پرداختی ( در نرم افزار salary در قسمت محاسبه مالیات یا جمع ) پر گردد تا مجموع این مبالغ را سامانه بعد از تایید نهایی جمع - کرده و به عنوان قبض قابل صادر شدن باشد. در غیر این صورت مجموع صفر بوده و قبضی صادر نمی گردد.
  6. برای مناطق کمتر توسعه یافته و پارکهای علمی فناوری و ... در خود لیست حقوق برای هر فرد قسمت نوع محل خدمت باید درست انتخاب شود تا معافیت در نظر گرفته شود و این مورد از قسمت تعريف حقوق بگیران حذف گردیده است. لذا در صورتی که نرم افزاری که مودی برای ارسال حقوق استفاده میکند این قسمت را در نظر نگرفته باید در تماس با شرکت نرم افزاری مورد اصلاح گردد )
  7. برای جانبازان و فرزند شهید و ... باید در تعریف حقوق بگیران قبل از ارسال فهرست حقوق مشخص شده باشد تا معافیت در نظر گرفته شود.
 
عدالت مظفری
معاون فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی
 

شما می توانید در صورت تمایل به آگاهی در خصوص نحوه محاسبه مالیات حقوق به صفحه مربوطه در همین سایت مراجعه نموده و اطالاعات لازم را به دست آوردید.

مطالب مرتبط

آموزه های مالیاتی

13 خرداد 1401

مهارت های مورد نیاز برای تسلیم اظهارنامه

3

دقیقه مطالعه

1

دقیقه مطالعه

آموزه های مالیاتی

03 خرداد 1401

بعد از ثبت شرکت چه کنیم؟

1

دقیقه مطالعه

آموزه های مالیاتی

20 اردیبهشت 1398

برگ متمم تشخیص مالیات چیست؟ماده 157 ق.م.م

1

دقیقه مطالعه

آموزه‌های حسابداری

25 اردیبهشت 1401

تسعیر ارز چیست و چگونه محاسبه می شود

15

دقیقه مطالعه

1

دقیقه مطالعه

دیدگاه کاربران

0 دیدگاه