خبر خوب: کتاب "قانون مالیات رو قورت بده" موجود شد! (کلیک کنید)

بخشنامه شماره 02/290537 مورخ 1402/11/28; ابلاغ نحوه اجرایی تبصره (1) ماده (34) «قانون مالیات‌های مستقیم»

جزییات بخشنامه

شماره: 02/290537
تاریخ: 1402/11/28

موضوع: جهت اطلاع مدیران عامل محترم بانک‌های دولتی، غیردولتی، شرکت دولتی پست بانک، موسسات اعتباری غیر بانکی و بانک مشترک ایران - ونزوئلا ارسال می‌شود.
 

نحوه اجرای تبصره (۱) ماده (۳۴) قانون مالیات‌های مستقیم در خصوص سپرده‌های بانکی متوفیان


با سلام؛
احتراماً، بدین وسیله تصویر نامه شماره ۲٫۲۰۱۳۱۹ مورخ ۱٤۰۲٫۱۰٫۱۸ وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی در رابطه با نحوه اجرای تبصره (۱) ماده (٣٤) «قانون مالیات‌های مستقیم» برای استحضار و صدور دستور اقدام مقتضی ایفاد می‌شود. بر این اساس مؤسسات اعتباری مکلف شده‌اند از تاریخ ۱٤۰۳٫۰۱٫۰۱ با هدف تسهیل بهره‌مندی وراث از موجودی حساب سپرده بانکی متوفیان خویش، در مورد متوفیانی که تاریخ فوت آنها از ۱۳۹۵٫۰۱٫۰۱ و بعد از آن است، در صورت درخواست هر یک از وراث قانونی، پس از کسر مالیات متعلق مابقی موجودی سپرده و حسب مورد سود مترتب بر آن را به وراث پرداخت نمایند.همچنین مؤسسات اعتباری مکلف شده‌اند که مالیات کسر شده را حداکثر تا پایان ماه بعد آن به حساب‌های سازمان امور مالیاتی کشور پرداخت کنند.
خواهشمند است دستور فرمایند مراتب با لحاظ مفاد بخشنامه شماره ٩٦٫١٤٩١۵۳ مورخ ١٣٩٦٫٥٫١٦ به تمامی واحدهای ذیربط آن بانک مؤسسه اعتباری غیربانکی ابلاغ شده و بر حسن اجرای آن نظارت دقیق به عمل اید.
من مدیریت کل مقررات، مجوزهای بانکی و مبارزه با پولشویی
اداره مطالعات و مقررات بانکی
حمیدرضا غنی آبادی، الهام چیت‌سازان


شماره: 2/201319
تاریخ: 1402/10/18
 فوری
برادر ارجمند جناب آقای دکتر فرزین
رئیس کل محترم بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران
باسلام و احتراماً
همان‌گونه که مستحضرید، در اجرای تبصره (۱) ماده ۳۴ قانون مالیات‌های مستقیم، سازمان امور مالیاتی کشور می‌تواند اشخاصی را که اموال موضوع بند (۱) ماده ۱۷ این قانون را در اختیار دارند (از جمله سپرده‌های بانکی اوراق مشارکت و سایر اوراق بهادار و سود متعلق به آن‌ها) مکلف نماید قبل از پرداخت یا تحویل اموال مربوط به وراث مالیات متعلق را کسر و تا آخر ماه بعد از پرداخت به حساب سازمان امور مالیاتی کشور واریز و مابقی را به وراث یا ذی نفعان دیگر پرداخت نمایند. در این صورت اشخاص مزبور مکلفند مشخصات وراث یا ذی نفعان دیگر و مبالغ پرداختی را ظرف مدت مذکور به سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کنند.
با عنایت به مقررات فوق الذکر و در راستای تکریم ارباب رجوع و تسهیل بهره مندی وراث از سپرده متوفیان، بانک‌ها و مؤسسات اعتباری مکلفند از تاریخ ۱۴۰۳٫۱٫۱ در موارد درخواست هر یک از وراث قانونی (صرفاً در مورد متوفیانی که تاریخ فوت آنها از ۱۳۹۵٫۱٫۱ و بعد از آن است)، پس از کسر مالیات متعلق مابقی سپرده و سود حاصله را به وراث پرداخت نمایند. همچنین بانکها مکلفند مالیات کسر شده را حداکثر تا پایان ماه بعد به حسابهای سازمان امور مالیاتی کشور پرداخت و ظرف همین مدت مشخصات وراث و مبالغ پرداختی را نیز به سازمان اشعاری ارسال نمایند.
با در نظر گرفتن مفاد ماده ۱۸ قانون مالیات‌های مستقیم، مالیات مربوط به سپرده و سود متعلق به شرح ذیل قابل محاسبه می‌باشد.
  • وراث طبقه اول شامل پدر، مادر، زن، شوهر، اولاد و اولاد اولاد ،به نرخ ۳ درصد؛
  • وراث طبقه دوم شامل اجداد، برادر، خواهر و اولاد آنها، به نرخ ۶ درصد؛
  • وراث طبقه سوم شامل عمو، عمه، دایی، خاله و اولاد آنها به نرخ ۱۲ درصد.
شایان ذکر است مسئولیت قانونی موضوع ماده ۱۹۹ قانون مالیات‌های مستقیم در مورد مقررات موصوف جاری است.
ضمناً مفاد این نامه در خصوص اشخاصی که دارای گواهی موضوع مواد ۲۶ و یا ۳۴ قانون مالیات‌های مستقیم می‌باشند، نسبت به موارد مندرج در گواهی‌های یاد شده جاری نخواهد بود.
ضمن اعلام آمادگی سازمان امور مالیاتی کشور برای برگزاری جلسات هماهنگی برای پیاده‌سازی مفاد این نامه خواهشمند است دستور فرمایید مراتب به کلیه بانک‌ها و مؤسسات اعتباری ابلاغ گردد.
با احترام
سید احسان خاندوزی
رونوشت: جناب آقای دکتر سبحانیان رئیس کل محترم سازمان امور مالیاتی کشور برای اطلاع.
جناب آقای دکتر قریشی مدیر کل محترم دفتر وزارتی برای اطلاع.

دیدگاه کاربران

0 دیدگاه