.png)
تصویب حداقل دستمزد و مزایای کارگران در سال ۱۳۶۸ و دستورالعملهای اجرایی آن
جزییات بخشنامه
تاریخ بخشنامه
1367/12/20
دسته بندی
بخش نامه های مزدی وزارت کار
شماره بخشنامه
78259
وضعیت سند
نامشخص است
تاریخ آخرین بروزرسانی
1403/04/10
تاریخ:1367/12/20
موضوع: تصویب حداقل دستمزد و مزایای کارگران در سال ۱۳۶۸ و دستورالعملهای اجرایی آن
شورایعالی کار در جلسه مورخ ۱۳۶۷٫۱۲٫۱۸ ، پس از چندین جلسه بحث و بررسی پیرامون حداقل دستمزد کارگران در سال ۱۳۶۸ ، با در نظر گرفتن وضعیت اقتصادی کشور و به منظور حفظ قدرت خرید کارگران، این تلاشگران عزیز و ارجمند در سنگرهای تولید و دفاع مقدس و با توجه به ماده ۲۲ قانون کارو تبصره ۵ قانون اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در کارگاهها از اول فروردین ماه سال ۱۳۶۸ حداقل مز دو تاثیر آن در سایر سطوح مزدی و کمکهای جنسی و همچنین مقررات مربوط به اعطاء پایه سنوات وارتقاء طبقه ( شغل ( کلیه کارگران مشمول قانون کار موسسات دولتی و وابسته به دولت و نهادهای انقلاب اسلامی و کارگاههای صنعتی و تولیدی وخدماتی و حرف را در سراسر کشور به شرح زیر تصویب نمود :
بندا - حداقل مزد روزانه کارگر عادی مشمول قانون کار در سراسر کشور در سال ۱۳۶۸ به میزان مبلغ سال گذشته تثبیت میگردد .
بند ۲ - کلیه کارگاهی در سالجاری نیز موظفند مادامیکه مجموع دریافتی هر کار کر متاهل ويا معيل ، با احتساب مزد ثابت به اضافه کمک هزینه مسکن ، خواربار و عائله مندی پس از کسور قانونی (حق بیمه - مالیات ) کمتر از ٫۴۰٫۰۰۰ ریال در ماه ( ۳۰ یا ۳۱ روز ) باشد دریافتی وی را به مبلغ چهل هزار ریال (۴۰٫۰۰۰) خالص ترمیم و پرداخت نمایند. این مبلغ که عنوانش تره رمیم در ریافتی است . ، جزء مزد ثابت محسوب نمی گردد. ضمنا دستمزد روزهای غیبت و مبالغ مربوط به تنبیهات انضباطی از سقف مذکور کسر میکردد.
تبصره : مجموع دریافتی کارگر متاهل و یا معیل کارمزد در ماه (۳۰) یا ۳۱ روز ) در این بند عبارتست از: مزد ثابت به اضافه كمك هزينه مسکن، خواربار و عائله مندی بعلاوه حد متوسط کارمزدوی در آخرین سی و یاسی و يك روزگار .
توضیحات :
الف - کارگران کارمزد بهره مند از این مزایا موظفند در انجام سفارشات کارهایی که کارفرما تعهد نموده با توجه به قرارداد فیما بین تلاش و جمهوری اسلامی ایران وزارت کار و امور اجتماعی تاریخ ۱۳ پوست دارد جدیت نمایند. در غیر اینصورت، حسب تشخيص مراجع حل اختلاف پیش بینی شده در قانون کار از مزایای مذکور در بند ۲ این بخشنامد بهره مند نخواهند شد. منظور از کار کر متاهل در این بخشنامه کارگری است که دارای همسر باشد و کارگر معیل کارگری است که قانونا افرادی را تحت تکفل داشته باشد.
بند ۳ - در سال ۱۳۶۸ به کلیه کارگران اعم از اینکه کارگاه مربوط دارای طرح طبقه بندی مشاغل بوده و با فاقد آن باشد روزانه مبلغ ۶۰ ریال به عنوان پایه ( سنوات ) پس از گذشت یکسال از تاریخ استحقاق آخرین پایه ( سنوات ) و یا گذشت یکسال از تاریخ استخدام در سال ۱۳۶۷ ، تعلق میگیرد که بایستی به مزد آنان اضافه و پرداخت شود.
تبصره ۱ - در کلیه کارگاههائیکه طرح طبقه بندی مشاغل آنها تا پایان سال ۱۳۶۷ طبق نظام ارزیابی جدید تهیه و تصویب شده است و با شرح مشاغل آنها مورد تائید واقع شده مشروط بر اینکه طرح مزبورتا پایان خرداد ۱۳۶۸ به تصویب نهایی برسد( ماخذ محاسبه مبلغ پاید ) سنوات ( فوق الذكر به میزان همان نرخ ( آتی ) پیش بینی شده مندرج در جدول مزد و دستور العمل اجرایی طرح مربوط میباشد.
تبصره ۲ - به کارگران فصلی که مدت کارشان در طول سال ۱۳۶۷ بیش از شش ماه باشد همان مبلغ روزانه ۶۰ ریال و بکارگران فصلی که در سال مزبور، کمتر از ششماه کار کرده اندروزانه مبلغ ۳۰ ریال بعنوان پایه ) سنوات ) تعلق میگیرد.
بند ۴ - به منظور حفظ قدرت خرید کارگران در سال ۱۳۶۸ کارفرمایان مکلفند علاوه بر اجرای بندهای ۱ و ۲ و ۳ این بخشنامه و وجوهی که تاکنون تحت عنوان كمك هزینه خواروبارو سایر کمکهای جنسی بکارگران پرداخت مینموده اند بقالي جمهوری اسلامی ایران تاریخ شماره پوست دارد دفتر وزیر وزارت کار و امور اجتماعی برای هر کارگر شاغل مجرد ماهیانه ٫ ۳۰۰۰ ریال و برای کارگران متاهل و معیل ماهیانه ٫ ۷۰۰۰ ریال جهت تامین کالاهای ضروری ( مصرفی اساسی ) به حساب اتحادیه امکان منظوروین کالاهای اساسی به همین میزان دریافت و در اختیار کارگران و کارکنان خویش قرار دهند.
بند ۵ - در کارگاههائیکه مزد گروهی از کارگران به صورت کارمزدی پرداخت میشود ( اعم از اینکه قسمت ثابت مزد داشته و یا فاقد این قسمت باشند در اجرای مفاد بند ست (۳) این بخشنامه حتی الامکان با توجه به دستور العمل پیوست فقط نسبت به افزایش نرخ یا ملاکهای کارمزد اقدام نمایند در غیر این صورت مبلغ ریالی مذکور در بند 3 عينا بصورت ثابت همراه مزد روزانه پرداخت شود.
بند ۶ - پرداخت اضافه دستمزدناشی از ارتقاء طبقه ( شغل ) در کارگاهها در سال ۱۳۶۸ طبق دستور العمل پیوست این بخشنامه باید انجام شود. در هر حال هیچ کارگاهی حق ندارد کمتر یا بیشتر از مقررات تصویب نامه شورایعالی کار در مورد افزایش مزد یا هر نوع مزایای دیگر اقدام نماید.
بند ۷ - اجرای مفاد این بخشنامه که الزامی است در صورتیکه موجب افزایش دستمزد ماهیانه کارگران از سقفهای مربوط به پرداخت کمک هزینه های مسکن و خواربار شود . باعث قطع کمک هزینه های مذکور نخواهد شد.
بند ۸ - مقررات این بخشنامه شامل حال دانش آموزان و دانشجویانی که در ایام تعطیلات تابستانی سال ۱۳۶۸ بطور موقت در کارگاهها بکار مشغول میشوند نخواهد بود .
الف : اگرد ر قسمت مورد نظر از کارگاه فقط يك نوع کالا تولید می شود فرمولهای فرمول (۳) ريال ٦٠ تعداد نفرات : قسمت + معد ل مبلغ کل کارمزدی قسمت نرخ جدید = نرخ فعلی . معدل مبلغ کل کارمزدی قسمت مورد نظر توضیح : فره ولهای ۱ و ۲ میزان افزایش نرخ کارمزد را مشخص می سازد لذا با افزودن این میزان به نرخ قبلی نرخ جدید بدست می آید ) و فرمول ۳ عینا نرخ کارمزد ی جدید را بدست می دهد. کاربرد هر یک از سه فرمول مزبور انتخابی بوده و بستگی به وضعیت کارگاه دارد . برای تعیین معدلهای حداقل باید یک دوره ششماهه تولید در نظر گرفته شود. ب : اگرد رقسمت مورد نظرا ز کارگاه چند نوع کالای مختلف و با نرخها و با نرخها و با ملاکهای کارمزدی متفاوت تولید میشود. برای بدست آوردن نرخ کارمزد جدید هر کا لا بایدا از فرمول (۳) بند الفاستفاده شود. بدین ترتیب که نرخ کارمزد فعلی هر يك از کالا ها جداگانه در فرمول مزبور تا ثیر داد همیشود تا نرخ جدید آن حاصل گردد .
الف : نحوه اجراء مربوط به آندسته از کارگاههایی که دارای طرح طبقه بندی مشاغل محبوب بوده و طرحهای آنها قبل از سال ۱۳۶۰ به تصویب رسیده است. چنانچه در آئین نامه طرح طبقه بندی مشاغل کارگاه برای احتساب دستمزد شغل جدید کارگر افزایش یک یا چندپایه به دستمزد قبلی وی پیش بینی شده باشد برای هر پایه مبلغ ۶۰ ریال در روز در نظر گرفته شود .
- چنانچه در آ ئیننامه طرح طبقه بندی مشاغل کارگاه برای احتساب دستمزد شغل جدید کارگر پرداخت ما به التفاوت مبلغ ریالی طبقه قبلی و طبقه جدید پیش بینی شده باشد میباید ما به التفاوت مبلغ ریالی پایه یک طبقه شغلی جدید به وی پرداخت شود .
- چنانچه هیچکدام از مفاد بندهای (۱) و (۲) این دستور العمل در آئیننا مـــــه طرح طبقه بندی مشاغل کارگاه پیش بینی نشده باشد جهت تعیین تکلیف از اداره کل طبقه بندی مشاغل ، مزد و بهره وری وزارت کار و امور اجتماعی استفسار کردد.
ب : مبلغ ریالی اضافه مزدناشی از ارتقا ، طبقه ( شغل ) در کارگاههایی که طبق نظام جدید ارزیابی مشاغل طرح تهید کردیده از تاریخ تصویب طرح برابر دستور العمل اجرایی طرح تعیین و پرداخت میکردد .
ج : پرداخت اضافه مزدناشی از ارتقا شغل در کارگاههایی که فاقد طرح طبقه بندی مشاغل هستند میباید با توجه به ضوابط مزدی ، رویه و یا عرف کارگاه در گذشته انجام شود.

مطالب مرتبط
دیدگاه کاربران
0 دیدگاه
جزییات بخشنامه 78259
تاریخ بخشنامه
1367/12/20
آخرین بروزرسانی
1403/04/10
دسته بندی
بخش نامه های مزدی وزارت کار
شماره بخشنامه
78259
وضعیت سند
نامشخص است

دوره های مرتبط
اشتراک های پیشنهادی
کتاب های مرتبط

440,000
380,000 تومان
13.64%
--:--:--:--

180,000 تومان
0%
--:--:--:--

500,000
420,000 تومان
16%
--:--:--:--