خبر خوب: کتاب "قانون مالیات رو قورت بده" موجود شد! (کلیک کنید)

بخشنامه شماره مب/ 669 مورخ ۱۳۸۴/۰۴/۰۷; اصول مديريت ريسک اعتباری ( ترجمه سندی از کميته نظارت بانکی بال )

جزییات بخشنامه

شماره: 669
تاریخ: ۱۳۸۴/۰۴/۰۷

موضوع: جهت اطلاع کلیه مدیران عامل محترم بانکهای دولتی و غیر دولتی شرکت دولتی پست بانک و موسسه اعتباری توسعه ارسال گردید.
احتراما؛
همان گونه که استحضار دارند یکی از چالشهای فراروی موسسات مالی شناسایی انواع مخاطرات و کنترل بهینه آنهاست به نحویکه اطمینان حاصل شود موسسات مالی با کارآمدی هرچه بیشتر به جریان سیال گردش وجوه در بخشهای مختلف اقتصادی کمک نموده و نقشی متناسب با جایگاه خود در اقتصاد ایفا مینمایند.
با وجود اینکه بانکها و موسسات مالی و اعتباری مشابه به عنوان شریانهای حیاتی اقتصاد هر کشور با طیف وسیعی از انواع ریسک و مخاطره مواجه میباشند ولی کارشناسان امور بانکداری هنوز بر این باورند که ریسک اعتباری یا احتمال نکول وام گیرنده یا طرف مقابل ) نسبت به انجام تعهداتش، همچنان به عنوان مهمترین ریسک فعالیت بانک مطرح است از این رو بی توجهی و عدم کنترل این خطر به عنوان تهدیدی جدی برای سلامت بانکها محسوب می شود.
گزارشهای منتشره از سوی کمیته بال موید آن است که علت اصلی بروز مشکلات بانکها از عواملی نظیر استانداردهای ضعیف اعطای اعتبار به وام گیرندگان یا طرفهای مقابل و مدیریت ضعیف ریسک اعتباری نشات میگیرد. این موضوع ضرورت شناخت بیشتر مفاهیم مطرح در مقوله ریسک اعتباری و نیز روشهای پیشنهادی برای کنترل آن را اجتناب ناپذیر می نماید.
مقاله اصول مدیریت ریسک اعتباری که توسط کمیته نظارت بر بانکداری بانک تسویه بین المللی در سپتامبر ۲۰۰۰ منتشر گردیده با هدف ارتقای دانش بانکداری سیستم بانکی توسط همکاران این اداره ترجمه شده است و استفاده از آن به منظور کنترل هر چه دقیق تر ریسک اعتباری در آن بانک و موسسه اعتباری توصیه می گردد.
خواهشمند است دستور فرمایند این نوشتار جهت مطالعه و بهره برداری در اختیار کلیه واحدهای ذیربط قرار گیرد.
 
اداره مطالعات و مقررات بانکی
حمید تهرانفر   صدیقه رهبر شمس کار

مطالب مرتبط

آموزه‌های حسابداری

29 اسفند 1402

جدول حقوق و دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۳

1

دقیقه مطالعه

1

دقیقه مطالعه

2

دقیقه مطالعه

1

دقیقه مطالعه

آموزه‌های حسابداری

13 خرداد 1401

بیمه بیکاری چیست؟ شرایط و نحوه دریافت مقرری

2

دقیقه مطالعه

دیدگاه کاربران

0 دیدگاه