.png)
نحوه اجرای آرای مراجع حل اختلاف و چگونگی محاسبه و وصول حق بیمه در مدت تعیین شده در آرا (موضوع دستورالعمل شماره 5000/47112 مورخ 84/5/31)
جزییات بخشنامه
تاریخ بخشنامه
1387/06/16
دسته بندی
معاونت بیمهای
شماره بخشنامه
5000-166
وضعیت سند
معتبر است
تاریخ آخرین بروزرسانی
1403/01/18
تاریخ:۱۳۸۷/۶/۱۷
موضوع: نحوه اجرای آرای مراجع حل اختلاف و چگونگی محاسبه و وصول حق بیمه در مدت تعیین شده در آرا و ( موضوع : دستور العمل شماره ٥٠٠٠٫٤٧١١٢ مورخ ٨٤٫٥٫٣١)
اداره کل استان
شعبه
با سلام با توجه به سئوالات مکرر همکاران محترم در چگونگی اجرای آرای مراجع حل اختلاف قانون کار تعیین میزان حق بیمه در مدت تعیین شده در آرا و انجام تعهدات سازمان در قبال بیمه شده و به منظور ایجاد رویه یکسان و کاهش مراجعات و اعتراضات بیمه شدگان، مقتضی است کلیه یاد شده ه به شرح ذیل اقدام لازم معمول دارند.
۱-چگونگی اجرای آرای هیاتهای حل اختلاف : به موجب ماده ۱۴۸ قانون کار کلیه کارگاههای مشمول قانون یاد شده مکلفند بر اساس قانون تأمین اجتماعی نسبت به تنظیم و ارسال لیست اسامی کارگران شاغل و پرداخت حق بیمه متعلقه کارگاه خود اقدام نمایند. احراز رابطه کارگری و کارفرمائی به حکم قانون در صلاحیت مراجع حل اختلاف قرار دارد و آرای قطعی مراجع مزبور ( هیأتهای تشخیص و حل اختلاف ) نیازی به طرح پرونده در کمیته های شعب و استانی مقرر در دستور العمل مذکور نداشته و میزان سابقه تعیین شده از تاریخ قطعیت رأی ملاک عمل می باشد.
تذکر: شایان ذکر است به موجب مقررات قانوني رأى هیاتهای تشخیص می بایست به طرفین دعوی ابلاغ گردد و هر یک از آنها میتوانند ظرف ۱۵ روز از تاریخ ابلاغ به رأی صادره اعتراض نمایند که در این خصوص دو حالت متصور است:
الف) چنانچه کارگر با کارفرما حسب مورد ظرف مهلت مقرر به رأی هیات تشخیص اعتراض ننماید. رای مذکور از تاریخ پایان مدت یاد شده لازم الاجرا است.
ب) در صورتی که هر یک از طرفین به رای هیات تشخیص در مهلت مقرر اعتراض نمایند پرونده به هیات حل اختلاف ارجاع و هیات پس از بررسی موضوع اقدام به اصدار رأی و ابلاغ آن می نماید رأی صادره ( هیات حل اختلاف از تاریخ صدور قطعیت یافته و لازم الاجرا خواهد بود.
۲-الزام سازمان به ارائه حمایتهای قانونی به بیمه شده :
به موجب ماده (۳۶) قانون تأمین اجتماعی تأخیر کارفرما در پرداخت حق بیمه و یا عدم پرداخت آن رافع مسئولیت و تعهدات سازمان در قبال بیمه شده نبوده و شعب می بایست با توجه به تصریح قانون برابر مقررات در ارائه حمایتهای قانونی اقدام لازم به عمل آورند.
۳- نحوه احتساب و وصول حق بیمه ناشی از اجرای آرای مراجع حل اختلاف :
به موجب ماده (۴۰) قانون تأمین اجتماعی در صورتی که کارفرما از ارسال لیست صورت مزد مذکور در ماده (۳۹) قانون خودداری کند سازمان میتواند حق بیمه را راساً تعیین و از کارفرما مطالبه و وصول نماید. نظر به اینکه کارگاه مربوطه در دوره مذکور در رأی صادره فاقد لیست صورت مزد برای فرد یا افراد ذینفع میباشد. بنابراین شعب موظفند مطابق ماده قانونی یاد شده (ماده ۴۰ رأساً نسبت به تعیین و پیگیری مطالبات مربوطه با رعایت قوانین و مقررات جاری سازمان اقدام نمایند.
تذکر : میزان حق بیمه محاسبه شده بر اساس بند مذکور به استناد مواد ۴۲ و ۴۳ قانون تأمین اجتماعی از سوی کارفرما قابل اعتراض میباشد. بدیهی است با توجه به احراز رابطه اشتغال . هیأتهای تشخیص مطالبات صرفاً در مورد میزان حق بیمه تعیین شده اعلام نظر می نمایند. تأکید می گردد؛ فرآیند وصول حق بیمه و یا گردش کار در این زمینه موجب تعویق یا وقفه در احتساب سوابق بیمه شده به ترتیب مقرر در رأی قطعی نخواهد بود.
مفاد این دستور اداری لازم الاجرا بوده و باید بلافاصله پس از ابلاغ به اطلاع کلیه کارشناسان و کارکنان ذیربط رسانده شود.
مسئول حسن اجرای این دستور اداری مدیران کل استانی، معاونین امور بیمه ای ، روسای شعب روسا و کارشناسان امور نامنویسی و حسابهای انفرادی، درآمد حق بیمه، فنی بیمه شدگان و کارشناسان حقوقی استانها می باشند.

مطالب مرتبط
دیدگاه کاربران
0 دیدگاه
جزییات بخشنامه 5000-166
تاریخ بخشنامه
1387/06/16
آخرین بروزرسانی
1403/01/18
دسته بندی
معاونت بیمهای
شماره بخشنامه
5000-166
وضعیت سند
معتبر است

دوره های مرتبط
اشتراک های پیشنهادی
کتاب های مرتبط

440,000
380,000 تومان
13.64%
--:--:--:--

180,000 تومان
0%
--:--:--:--

500,000
420,000 تومان
16%
--:--:--:--