نحوه اجرای کلمه بند«ک» تبصره(5) قانون بودجه سال 1381 موضوع پرداخت بدهی دولت

جزییات بخشنامه

شماره: 2309/3931/211
تاریخ: 1381/08/20
پیوست: دارد

 تصویر تصویب نامه شماره 28082/ت 27128هـ مورخ 1381/06/12 هیأت محترم وزیران در خصوص نحوه اجرای حکم بند "ک" تبصره (5) قانون بودجه سال 1381 کل کشور، موضوع پرداخت بدهی دولت در چارچوب تصمیمات کارگروه واگذاری موضوع تبصره مذکور جهت اطلاع و بهره برداری لازم به پیوست ارسال می گردد.
محمد قاسم پناهی
معاون فنی و حقوقی
توضیحات تکمیلی:
پیوست: شماره:28082/ت 27128هـ
تاریخ:1381/06/12
در تاریخ 1381/06/10 هیأت وزیران در جلسه‌ای به ریاست رئیس‌جمهور و بر اساس اصل 127 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، تصمیماتی در مورد نحوه اجرای بند "ک" تبصره (5) قانون بودجه سال 1381 کل کشور اتخاذ نمودند. این تصمیمات به ویژه برای پرداخت بدهی دولت به سازمان‌های بازنشستگی کشوری، تأمین اجتماعی، آستان قدس رضوی و صندوق ذخیره فرهنگیان بوده است.
در این تصمیمات، چهار نفر به عنوان نمایندگان ویژه رئیس‌جمهور تعیین شدند: طهماسب مظاهری وزیر امور اقتصادی و دارایی، مسعود پزشکیان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مرتضی حاجی وزیر آموزش و پرورش، و محمد ستاری فر معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور. این نمایندگان موظف شدند در مورد نحوه اجرای تبصره (5) تصمیم‌گیری کنند. همچنین مسئولیت واگذاری اموال یا سهام قابل واگذاری به سازمان‌های بازنشستگی کشوری، سازمان تأمین اجتماعی، آستان قدس رضوی و صندوق ذخیره فرهنگیان بر عهده این نمایندگان قرار گرفت.
یکی از مهم‌ترین موارد تصمیم‌گیری، انتخاب نوع و میزان اموال یا سهام واگذاری به این سازمان‌ها بود. این انتخاب باید با توافق سازمان‌های ذیربط صورت می‌گرفت و در خصوص سهام، قیمت‌گذاری آن طبق ضوابط بورس اوراق بهادار انجام می‌شد. در صورت عدم امکان قیمت‌گذاری از طریق بورس، از قیمت‌گذاری بر اساس ارزیابی کارشناسان رسمی دادگستری یا حسابداران جامعه حسابداران رسمی ایران استفاده می‌شد. همچنین مقرر شد قیمت سهام شرکت‌ها بر اساس قیمت روز اعلام شده توسط هیأت وزیران و در صورت عرضه در بورس، طبق قیمت روز بورس باشد.
یکی دیگر از تصمیمات مهم در این مصوبه، تعیین مراحل قانونی فروش و واگذاری سهام و اموال، همچنین نحوه تسویه حساب بین دولت و سازمان‌های مربوطه بود. در این راستا، نمایندگان ویژه رئیس‌جمهور تصمیمات لازم را اتخاذ می‌کردند تا فرآیندهای مربوط به واگذاری اموال و سهام به درستی انجام گیرد. این تصمیمات شامل موضوعات مختلف از جمله تعیین قیمت‌گذاری و نحوه فروش سهام به مردم و سایر اقدامات ضروری در راستای بهبود وضعیت اقتصادی و مالی کشور بود.
در زمینه فروش سهام، تصمیمات گرفته شده باید بر اساس توافق میان سازمان‌های مختلف در صورتی که پیشنهاد مشترک برای خرید سهام داشتند، اتخاذ می‌شد و در غیر این صورت، تصمیم نهایی با نظر کارگروه نمایندگان ویژه رئیس‌جمهور صورت می‌گرفت. همچنین، تمامی هزینه‌های اجرای این مصوبه به نسبت سهم هر سازمان در واگذاری سهام یا اموال تعیین می‌شد.
در نهایت، تصمیمات نمایندگان ویژه رئیس‌جمهور که با اکثریت آرا اتخاذ می‌شد، به عنوان تصمیمات هیأت وزیران و رئیس‌جمهور محسوب شده و لازم‌الاتباع می‌بود. این تصمیمات در راستای انجام بند "ک" تبصره (5) قانون بودجه سال 1381 و تسویه بدهی‌های دولت به سازمان‌های مختلف صورت گرفت و می‌توانست به بهبود وضعیت مالی کشور و سازمان‌های ذیربط کمک کند.
 محمدرضاعارف
معاون اول رئیس جمهور

مطالب مرتبط

1

دقیقه مطالعه

آموزه های مالیاتی

20 خرداد 1403

مالیات خودرو در سال 1404

1

دقیقه مطالعه

اخبار و اطلاعیه‌ها

28 خرداد 1403

صفحه اختصاصی بخشنامه ها

1

دقیقه مطالعه

آموزه‌های حسابداری

31 شهریور 1400

قانون چک در سال 1400

1

دقیقه مطالعه

مهارت‌های فردی در محیط کار

27 فروردین 1404

ارسال لیست بیمه آنلاین: راهنمای جامع و گام‌به‌گام

1

دقیقه مطالعه

دیدگاه کاربران

0 دیدگاه