.png)
بخشنامه درخصوص نحوه موافقت با تمدید و تبدیل به قطعی پروانه های ورود موقت موضوع ماده ۵۱ قانون امور گمرکی
جزییات بخشنامه
تاریخ بخشنامه
1400/08/17
دسته بندی
بخشنامه های گمرک
شماره بخشنامه
1400-181975
وضعیت سند
معتبر است
تاریخ آخرین بروزرسانی
1404/02/15
تاریخ: ۱۴۰۰/۰۸/۱۷
کلیه واحدهای ستادی و گمرکات اجرائی
با سلام
1- با توجه به اصلاح ماده ۸۲ آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی در زمینه مهلت رفع تعهدات پروانه های ورود موقت و در اجرای بند «الف» ماده ۸۲ اصلاحی مهلت تعیین شده در بند ۱۰-۳ شیوه نامه کاری برای تمدید مرتبه دوم پروانه از شش ماه به سه ماه با رعایت بند ۱۰-۱ شیوه نامه اصلاح می گردد.
از این رو موافقت با تمدید پروانه های ورود موقت بارعایت بند ۱-۳ مفاد شیوه نامه، در حیطه اختیارات گمرکات صادر کننده مجوز اولیه ورود موقت بعد از انجام بازدید از محل واحد تولیدی توسط گمرک صادرکننده مجوز و احراز وجود عین کالای ورود موقت شده یا محصول تولیدی از محل آن (با احتساب صادرات انجام شده بر اساس مفاد ماده ۸۴ آیین نامه اجرایی) یا این دفتر حسب مورد خواهد بود و تشریفات تمدید بعد از موافقت مراجع مزبور در گمرکات ورود موقت کننده و در کلیه موارد با رعایت بخش آخر بند الف ماده ۸۲ آیین نامه و سایر مقررات و تشریفات صورت خواهد پذیرفت.
ضمناً با عنایت به مراتب فوق موافقت با تمدید مهلت پروانه های ورود موقت بعد از مدت ۲۱ ماه از تاریخ پروانه ورود موقت در حیطه اختیارات دفتر صادرات است.
همچنین موافقت با تمدید مهلت پروانه های ورود موقت اقلام کشاورزی مشمول قانون تمرکز وظایف و اختیارات بخش کشاورزی در وزارت جهادکشاورزی بعد از مدت یکسال از تاریخ پروانه ورود موقت در اختیار کارگروه ماده ۸۲ ایین نامه می باشد.
۲- مفاد تبصره ۱ ذیل بند ۱۰-۵ شیوه نامه به شرح ذیل اصلاح می گردد:
درخواستهای تمدید پروانه های ورود موقت که در زمان درخواست تمدید، حداقل تعهدات اشاره شده در بالا (بند10-3) را ایفا ننموده باشند و نیز پروانه های ورود موقتی که بیش از ۲۱ ماه از تاریخ صدور پروانه ورود موقت گذشته باشد و نیز مستثنیات بند ۱-۱ (تا سقف دو سال پیش بینی شده در ماده ۸۲ ایین نامه)، راساً توسط این دفتر و بعد از تکمیل و بارگذاری فرم تکمیل شده تمدید پروانه (وفق فایل پیوست) و اسناد مربوطه در پورتال گمرک به نشانی www.irica.gov.ir (منوی ثبت و پیگیری نامه ها) به عنوان دبیر خانه دفتر صادرات و در قالب یک فایل با فرمت PDF از سوی صاحب کالا بررسی خواهد شد.
(ثبت فرم تکمیل شده موصوف و مدارک پیوست به عنوان گمرک صادرکننده مجوز و ارجاع آن به این دفتر بدون نیاز به تهیه مکاتبه به جهت تسریع در موضوع یا برای مواقعی که امکان دسترسی به پورتال به دلیل قطعی و.... وجود ندارد نیز میسر میباشد ليكن كامل بودن فرم والصاق كامل مستندات ضروری می باشد تا از ارجاعات تقاضا بین این دفتر و گمرک ارجاع دهنده جلوگیری گردد (نمونه فرم تکمیل شده به پیوست می باشد.)
3- موافقت با تمدید پروانه های ورود موقتی که دو سال از تاریخ صدور پروانه ورود موقت سپری گردیده (برای اقلام کشاورزی یک سال بعد از تاریخ صدور پروانه ورود موقت) در حیطه وظایف و اختیارات کارگروه موضوع ماده ۸۲ آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی مستقر در دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت، معدن و تجارت (واقع در تهران اتوبان شهید چمران محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران) خواهد بود که در این خصوص لازم است.
صاحبان کالا حداقل چهل روز قبل از اتمام مهلت پروانه ورود موقت موضوع را از مرجع یاد شده و با تکمیل فرم های مورد اشاره به عنوان دفتر مزبور پیگیری نمایند. ضمناً بعد از بررسی پرونده در کارگروه موصوف نتیجه از سوی این دفتر به گمرکات ورود موقت کننده مربوطه ابلاغ خواهد شد.
4- در اجرای ماده ۸۷ اصلاحی آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی، پس از درخواست صاحب کالا جهت تبدیل به قطعی نمودن پروانه ورود موقت لازم است بدواً در خصوص موضوع مفاد ماده مزبور و تبصره های ۱و ۲ آن مورد بررسی قرار گرفته و بعد از احراز شرایط پیش بینی شده و انجام اقدامات مربوطه، در اجرای ماده ۸۵ آیین نامه اجرایی نسبت به بازدید از محل واحد تولیدی توسط گمرک ورود (موقت کننده یا به تشخیص گمرک مزبور توسط نزدیکترین گمرک به محل واحد تولیدی) اقدام و در صورت احراز وجود عین کالای ورود موقت شده یا محصول تولیدی از محل آن (با احتساب صادرات انجام شده بر اساس مفاد ماده ۸۴ آیین نامه اجرایی) و با رعایت مفاد شیوه نامه کاری نسبت به تکمیل فرم فایل پیوست در قالب نامه در اتوماسیون وفق نمونه پیوست مربوط به گمرکات قزوین و اصفهان و الصاق اسناد درخواستی اقدام گردد.
ضمناً بحث مربوط به پرداخت جریمه در صورت شمول، عدم ارجاع پرونده به مراجع رسیدگی کننده (یا صدور حکم برائت از سوی مراجع مزبور در صورت ارجاع پرونده) و تأیید وجود عین کالا یا محصول تولیدی از محل آن کالا در محل واحد تولیدی صراحتاً در متن فرم مورد اشاره اعلام گردد.
بدیهی است در صورت عدم احراز وجود کالا یا محصول تولیدی شده از محل آن امکان ارجاع پرونده به این دفتر جهت ارسال به کارگروه ماده ۸۷ آیین نامه وجود نخواهد داشت و لازم است اقدامات قانونی وفق مقررات مربوطه و با هماهنگی با واحد حقوقی آن گمرک صورت پذیرفته و مراتب به گمرک صادرکننده مجوز ورود موقت نیز اطلاع رسانی گردد.
5- همانگونه که قبلا نیز اعلام گردیده اسنادی که بایستی به فرم مکاتبه و به صورت خوانا الصاق گردد شامل درخواست صاحب کالا مبنی بر تبدیل به قطعی پروانه ورود موقت، تصویر پروانه ورود موقت تصویر پروفرما و فاکتور مربوطه تصویر مجوز اولیه ورود موقت و تصویر لیست عدلبندی در صورت وجود میباشد لذا تأکید میگردد از ارسال اسناد اضافی یا اسناد ناخوانا جداً خودداری گردد.
همچنین چنانچه تعداد پروانه های ورود موقت بیش از یک فقره باشد موضوع در قالب یک فرم تنظیم گردد ولی استاد هر پروانه به صورت فایل مجزا و به نام همان پروانه الصاق و ارسال گردد.
ضمناً بخش عمده ای از مکاتبات و ارجاعات این دفتر در خصوص مکاتبات واصله مربوط به ناقص بودن یا ناخوانا بودن اسناد یا بارگذاری اسناد غیرمرتبط یا ناصحیح یا کامل نبودن فرم مربوطه با ارایه اطلاعات نادرست در فرم يا الصاق فرم به صورت فایل به مکاتبه میباشد.
لذا دستور فرمایید به جهت تسریع در اقدامات بعدی و جلوگیری از ارجاعات بی مورد نامه ها و سرگردانی صاحبان کالا، موضوعات مورد اشاره مورد توجه لازم قرار گیرد.
6- بعد از ارجاع پرونده از سوی این دفتر به کار گروه موضوع ماده ۸۷ آیین نامه و موافقت با تبدیل به قطعی شدن پروانه و ابلاغ مراتب از سوی این دفتر به گمرک ورود موقت کننده، لازم است صاحب کالا در اسرع وقت در اجرای بخشنامه ۱۰۰٫۹۸٫۵۹۷۸۳۹ مورخ ۹۸٫۵٫۶ (تصویر پیوست) نسبت به پیگیری موضوع برای اخذ مجوز ثبت سفارش از محل موافقت کار گروه موضوع ماده ۸۷ اقدام نماید.
در صورت عدم تعیین تکلیف پرونده بعد از چهل روز از تاریخ ارجاع توسط این دفتر به کارگروه موضوع ماده ۸۷ آیین نامه (که رونوشت احاله پرونده به کار گروه نیز به گمرک ورود موقت کننده ارسال میگردد) لازم است ضمن اطلاع رسانی به صاحب کالا برای پیگیری از مرجع مزبور، مراتب را به این دفتر نیز جهت پیگیری از کارگروه اعلام نمایند.
همچنین با توجه به محدود بودن مهلت زمانی ثبت سفارش مربوطه لازم است صاحب کالا در اسرع وقت (حداکثر ظرف مدت بیست روز بعد از اخذ مجوز ثبت سفارش) نسبت به انجام تشریفات مربوطه و اظهار تبدیل به قطعی و پرداخت مبالغ متعلقه با رعایت تبصره های ۳ و ۴ و ۵ ذیل ماده ۸۷ اصلاحی آیین نامه و رعایت سایر مقررات و دستورالعملهای ابلاغی اقدام نماید.
بدیهی است در صورت عدم اقدام از سوی صاحب کالا ظرف مهلتهای مقرر یاد شده، لازم است موضوع مورد پیگیری مستمر جهت اقدام لازم وفق مقررات مربوطه منجمله بخش آخر بند ۹-۷ شیوه نامه قرار گیرد.
7- گمرکات ورود موقتکننده موظفند بعد از انجام تشریفات ترخیص کالا و صدور پروانه ورود موقت از محل مجوزهای ورود موقت صادره توسط گمرکات تفویض اختیار شده یا این دفتر یا بعد از انجام تشریفات تمدید پروانه یا تبدیل به قطعی یا تسویه نهایی پروانه از طریق انجام صادرات نسبت به تکمیل و ارسال آمار مربوطه در هر مرحله و به صورت ماهیانه وفق فایل EXCEL موضوع بند ۳-۳- شیوه نامه به این دفتر اقدام فرمایند.
بدیهی است مسئولیت حسن اجرای مفاد بخشنامه بر عهده بالاترین مقام آن گمرک خواهد بود.
مدیرکل دفتر صادرات

مطالب مرتبط
دیدگاه کاربران
0 دیدگاه
جزییات بخشنامه 1400-181975
تاریخ بخشنامه
1400/08/17
آخرین بروزرسانی
1404/02/15
دسته بندی
بخشنامه های گمرک
شماره بخشنامه
1400-181975
وضعیت سند
معتبر است

دوره های مرتبط
اشتراک های پیشنهادی
کتاب های مرتبط

440,000
380,000 تومان
13.64%
--:--:--:--

180,000 تومان
0%
--:--:--:--

500,000
420,000 تومان
16%
--:--:--:--