وب سایت آموزش قوانین مالیاتی

بررسی و شرح نکات مهم قانون تسهیل تکالیف مودیان

  • نویسنده : محمدجواد عظیمی فرد

  • تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۹/۲۷

  • تاریخ بروزرسانی : ۱۴۰۲/۱۰/۲۶

  • ثبت نظر

بانک جامع بخشنامه ها

آموزش مالیات

ماده1. تاریخ شمولیت کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی از تاریخ 1402/10/01 می باشد. تکلیف الزام صدور صورت حساب برای اشخاص تغییر داده شد. در قانون قبلی 1400/02/01 شروع و صدور صورت حساب با فراخوان هایی که سازمان داد :

1.    از تاریخ 1401/08/01 برای شرکت های بورسی
2.    از تاریخ 1401/10/01 برای شرکت های دولتی
3.    از تاریخ 1402/01/01 برای سایر اشخاص
در قانون نهایی در قالب قانون تسهیل ابلاغ می شود شروع الزام 1402/10/01 قرار داده به همین دلیل کلیه اثاری که از حیث صدور صورت حساب و شماره حافظه و عضویت در سامانه قاعدتا تغییر می کند به همین دلیل مفاد بخشنامه هایی که سازمان در خصوص وابسته نمودن مثلا بخشودگی جرایم به اجرای این قانون یا مباحث مربوط به عدم اعلام معافیت های قانون مالیات های مستقیم در اجرای بند ب ماده 22 با ابلاغ این قانون دیگر موضوعیت ندارد لذا در رسیدگی 1401 و بحث بخشودگی جرایم اخرین قصد قانون گذار ملاک است.

ماده2. اختیار بخشودگی تا سقف 100 درصد جرائم موضوع ماده 22 به سازمان مالیاتی واگذار شده است این در صورتی است که حداکثر اختیار بخشودگی جرایم در اختیار سازمان مالیاتی 50% بود و توجه به ابلاغ قانون تسهیل این اختیار بخشودگی در اختیار سازمان قرار گرفته و حکم این ماده تا پایان سال 1403 معتبر خواهد بود.

ماده3. تا پایان سال 1403 صورتحساب های خارج از سامانه قابل قبول هستند. اساسا صورتحساب های ارسالی در سامانه مودیان قابل رسیدگی نیستند، مگر این که شرایط خاص خودش مانند ماده 9 یا ماده 14 و 2.5% تبصره یک ماده 19 مطرح باشد. در غیر این صورت کلیه صورت حساب های درون سامانه بدون هیچ مشکلی قابل پذیرش هستند.

ماده 4. تعیین تکلیف اشخاص در خصوص فراخوان های قانون ارزش افزوده مصوب 1387

ماده 5. تکلیف سازمان در خصوص ثبت نام کلیه اشخاصی که پرونده مالیاتی دارند و در سامانه عضو نشده اند. قبل از این قانون جدید، ثبت نام در سامانه مودیان کاملاً به اختیار مودیان بود و این کار رو انجام می‌دادند. این فرایند بر اساس ماده 4 و ماده 22 چندین جنبه مهم داشت. در حال حاضر خود سازمان مسئول ثبت نام تمام مودیان در نظام مالیاتی شده یعنی دیگر نیازی نیست مودیان اقدامی انجام دهند، چون مسئولیت این امر به عهده سازمان قرار گرفته است.

ماده6. الحاق دو تبصره به ماده 5 قانون پایانه های فروشگاهی:
تبصره 1- تکلیف بانک مرکزی در خصوص سازمان مالیاتی: یکی از نکته‌های کلیدی جدید، استفاده بهینه از دستگاه‌های کارت خوان و رسیدهای آنها است که قبلاً تحت همکاری سازمان با بانک مرکزی به خوبی پیشرفت کرده بود. در آینده، در چارچوب سامانه مودیان، دستگاه‌های کارت خوان در سه حالت مختلف عمل خواهند کرد:
1. مودیان می‌توانند دستگاه کارتخوان خود را به عنوان وسیله پرداخت شناسایی کنند. در این حالت، باید اطمینان حاصل شود که این وسیله پرداخت به صورت صحیح در سیستم ثبت و مدیریت شود تا از هرگونه تداخل اطلاعاتی جلوگیری شود.
2. اگر مودی تمایل داشته باشد که دستگاه کارتخوان یا درگاه الکترونیکی پرداخت خود را به عنوان پایانه فروشگاهی تعریف کند، امکان ثبت و استفاده از آن به عنوان پایانه فروشگاهی در نظر گرفته شده است.
3. در مواردی که مودی تصریح کند که دستگاه کارتخوان یا درگاه الکترونیکی او نه به عنوان وسیله پرداخت و نه به عنوان پایانه فروشگاهی مورد استفاده قرار می‌گیرد، سازمان این دستگاه‌ها را به طور کامل غیرفعال خواهد کرد.

تبصره 2- الزام دستگاههای ماده 29 قانون برنامه پنجساله ششم توسعه و ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری در خصوص اعلام اطلاعات مودیان در سامانه مودیان

ماده7. حدنصاب ماده 6 به پنج برابر افزایش پیدا کرد.
•    ماده 6 تا سه برابر معافیت ماده 101 برای فعالینی که جدید التاسیس بودند در حال حاضر این سه برابر شده پنج برابر
•    فقط برای جدید تاسیس ها بود قبلا حداقل این 5 برابر معافیت 101 برای همه است چه جدیدالتاسیس چه کسایی که فعالیت قبلی داشتند و تا 5 برابر فروش هایی که قبل در دوره متناظر قبلش صورتحساب صادر کردند این موضوع در ماده 6 بصورت کامل تعیین شد.

ماده8. الحاق ماده 14 مکرر به قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان
ماده9. الحاق تبصره به ماده 26 قانون پایانه های فروشگاهی

نظرات کاربران

تعداد نظرات : 0