وب سایت آموزش قوانین مالیاتی

در حسابداری چقدر و چگونه پیشرفت کنیم؟

  • نویسنده : محمدجواد عظیمی فرد

  • تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۳/۱۳

  • تاریخ بروزرسانی : ۱۴۰۲/۰۸/۲۴

  • ثبت نظر

بانک جامع بخشنامه ها

آموزش مالیات

چرا شغل حسابداری ؟

بی اغراق حسابداری از پرطرفدارترین مشاغل و رشته های دانشگاهی در سال های 97 بوده و قطعا در سال 98 این نرخ بیشتر می شود. وقتی به عینه می بینم که حسابداری چه بازار داغی دارد تعجب می کنم که چگونه برخی افراد می گویند ما در رشته حسابداری تحصیل کرده ایم اما نمی توانیم شغل مورد نظر خود را در بازار یا شرکت ها پیدا کنیم. البته بله بعضی ها توقع دارند بدون هیچ تجربه عملی وقتی وارد بازار کار می شوند حقوق های نجومی بگیرند و وقتی نمی توانند حالت مطلوب خود را تجربه کنند طبیعتا ناامید می شوند. بعد از تغییرات اساسی قانون مالیات ها در سال 94 شغل حسابداری پررنگ تر شد و بنظر می آید هر چه مباحث مالیاتی جدی تر شود بازار کار حسابداری و مالیاتی بهتر می شود چرا که این دو رابطه مستقیم بهم دارند. پس اگر شما فردی هستید که به دنبال آموزش حسابداری هستید و یا بتازگی پا به عرصه گذاشته اید و قصد پیشرفت در این حرفه را دارید در این مقاله با ما همراه باشید تا مراحل پیشرفت را برای شما باز کنیم.

 

 

چگونه در حسابداری اوج بگیریم؟

پیشرفت در حسابداری

 

چگونگی ورود به حسابداری

روال معمول در ایران به این صورت است که فرد 4 یا 6 سال در دانشگاه درس می خواند و فقط هم درس می خواند و سپس می خواهد وارد بازار کار شود که معمولا در مرحله ورود به بازار کار دچار مشکل می شود چرا که هیچ تجربه کاری ندارد و معمولا شرکت ها نیاز به افراد متخصص و با تجربه دارند تا بتوانند کار را بخوبی جلو ببرند و چون این افراد در طی دوران تحصیل هیچ تجربه ای ندارند در این مرحله شکست می خورند.

بهترین حالت این است که وقتی فرد وارد دانشگاه می شود کار حسابداری را در هر سطح کاری یا درآمدی شروع کند تا بعد از مدتی بتواند تجربه کاری خوبی داشته باشد اما افرادی که فارغ التحصیل شده اند و هیچ تجربه کاری ندارند چه باید کنند؟ یا افرادی که سالها در شغلی دیگر مشغول به کار بوده اند و تصمیم گرفته اند که وارد این حرفه شوند تکلیف چیست ؟

 

قدم اول :

من چه مهارتی از حسابداری دارم و میخواهم وارد چه صنفی شوم؟

پس از آموزش مباحث عمومی در حسابداری مثل آموزش استانداردهای حسابداری و قبل از ورود به بازار کار حسابداری باید به این سوال پاسخ دهم که من چه چیزی بلدم؟ اگر من حسابداری بازرگانی کار کرده ام و آموزش دیده ام پس در قدم اول نمی توانم وارد شرکت های صنعتی شوم و حسابداری صنعتی انجام دهم. باید قبل از هر اقدامی یک دفترچه تهیه و تمام مهارت هایی که دارم رو لیست کنم. فرض کنید این لیست من هست:

  • ثبت های حسابداری رو بلدم
  • با دو نرم افزار حسابداری کار کردم یا حرفه ای هستم
  • با فرمول های اکسل برای حسابداری کار کردم
  • بایگانی و ضمیمه سازی رو تا حدودی بلدم
  • کار با سامانه های مالیاتی
  • تحریر دفاتر بصورت حرفه ای
  • و….

خوب در لیست بالا نوشتیم چه مهارتی داریم، حالا نوبت می رسد به نوشتن مهارت هایی که به آنها احتیاج داریم تا بتوانیم شغل مورد نظر خود را بدست آوریم:

  • نرم افزار حسابداری سپیدار رو مسلط بشم
  • به مباحث ارزش افزوده کاملا تسلط پیدا کنم
  • آنالیز و تجزیه تحلیل رو یاد بگیرم
  • و…

بعد از تهیه لیست های بالا الان من دقیقا میدانم میخواهم چکار کنم و چه اقدامی کنم و هنگام ورود به بازار کار اقدام می کنم و مباحثی که نیاز هست رو یاد می گیرم و حتی ممکن است که نیاز باشد یک مهارت را بصورت عملی و واقعی تمرین کنید تا یاد بگیرید در این حالت توصیه می کنم که اگر نیاز هست بصورت رایگان و کارآموزی در یک مکانی شروع به کار کنید.

خوب بعد از تهیه لیست های بالا و نکاتی که گفته شد باید برای استخدام خود فکری کنید و پیگیر کار شوید. در زیر ما چند روش به شما معرفی کرده ایم که بتوانید شغل مناسب خود را پیدا کنید. سعی کنید شما هم در نظرات این لیست را کامل تر کنید

  • اپلیکشین هایی مانند دیوار، شیپور
  • شرکت های کاریابی
  • سایت های استخدامی مانند ای استخدام و…
  • روزنامه ها
  • همکاران و آشنایان
  • پیدا کردن شرکت های مورد علاقه و درخواست از جانب خودمان
  • پیدا کردن افراد کلیدی و درخواست از آنها مانند : مدیران مالی شرکتها، مدیر گروه دانشگاه، اساتید حسابداری در دانشگاه و…

لطفا به این نکته توجه داشته باشید که از هر روشی که گفتیم اقدام کنید باید قبلش میزان مهارت شما مشخص باشد و شما دقیقا به آن آگاه باشید و در رزومه ذکر کنید. ضمنا باید حتما آمادگی این رو هم داشته باشید که وقتی برای کار به شرکتی مراجعه می کنید و می گویند چقدر بلدی یا چه مهارتی دارید بتوانید سریع و بدون تعلل پاسخ دهید تا بصورت ناخودآگاه برای آن شخص اعتماد سازی صورت گیرد.

 

 

قدم دوم:

آیا میخواهم در حسابداری مستقل شوم یا کارمند باشم؟ ممکن است در اول کار هنوز هیچ تجربه ای نداشته باشید اما فکر حسابدار مستقل بودن را در سر می پرورانید. در این حالت شما باید دنبال مشاغل و شرکت هایی باشید که بتوانید در آنجا بیشتر آموزش ببینید و مهارت و تجربه کسب کنید چرا که اولویت و هدف شما حسابدار مستقل بودن هست پس اگر حقوق یا درآمد پایینی داشته باشد خیلی برای شما ملاک نیست. (چون به فکر رشد شغلی هستید) اما اگر علاقه به کار کارمندی داشته باشید حالت بهتر این هست که اوایل کار میزان حقوق اولویت اول شما نباشد تا تجربه و مهارت شما افزایش پیدا کند و با توجه به مراحلی که در قدم اول گفتیم اقدام کنید.

 

 

روتین شدن در حسابداری

یکی از بلاهایی که شغل حسابداری سر افراد می آورد روتین شدن است. روتین شدن به چه معنی است ؟ فرض کنید شما حسابدار یک شرکتی هستید و هر روز حجم زیادی از کارها وجود دارد که باید انجام دهید و هر روز صبح که وارد شرکت می شوید شروع می کنید به کارهایی که باید تمام شوند یا اسنادی که باید ثبت شوند. در این حالت فرد دچار روزمرگی می شود یعنی صبح که وارد محل کار خود می شود مشغول کارهایی است که هر روز باید انجام دهد و معمولا این کارها اکثرا تکراری هستند و به همین خاطر بعد از مدتی برای مغز یک روال عادی می شود و بصورت ناخودآگاه و عادت این کارها را انجام می دهد.

آیا این حالت بد است ؟ نه اصلا صحبت ما خوب بودن یا بد بودن نیست بلکه میزان پیشرفت شما در این شرایط متوقف می شود و فقط کارهای روتین را انجام می دهید.

 

شیب شغل حسابداری

هر شغلی از کارمندی گرفته تا کارآفرینی یک شیب دارد. شیب در کسب و کار یعنی اینکه شما وقتی شغل خود را استارت می زنید بتوانید آن را به نتیجه برسانید چون در روزهای اول جذابیت کار خیلی بالاست و انرژی و پتانسیل شما هم عالی است اما بعد از مدتی وقتی میخواهید پیشرفت کنید وارد سربالایی شغل می شوید و مشکلات و سختی های شغل پیدا می شود که در این حالت می گوییم فرد در شیب قرار گرفته است یعنی وارد مرحله سختی و دردسرها شده است و در این مرحله خیلی از افراد یا شرکت ها دوام نمی آورند و ترجیح می دهند شغل را رها و وارد حرفه ای دیگری شوند غافل از اینکه بعد از سربالایی نوبت به یک تجربه خوب کاری (سرپایینی) هست.

در حسابداری هم همین شیب وجود دارد و اکثر افراد را میبینم که در این شیب گرفتار می شوند و نمی توانند پیشرفت کنند و در بهترین حالت، حسابداران اول شیب متوقف می شوند و دیگر هیچ پیشرفتی نمی کنند و اینجاست که وارد روتین کاری می شوند.

 

مراحل رشد و پیشرفت

تا اینجای کار شما به مراحل ورود و نحوه پیشرفت در شغل حسابداری آگاه شدید. در ادامه قصد دارم تا مراحل رشد و پیشرفت را در هر حرفه حسابداری برای شما بازگو کنم.

قبل از اینکه این مرحله را توضیح دهم باید جواب یک سوال را بدهید:

میخواهم در چه سطحی از حسابداری کار کنم و چشم انداز من چگونه است؟

کلمه رشد یا پیشرفت از نظر هر کسی متفاوت است ممکن است پیشرفت عالی در حسابداری برای یک فردی درآمد ماهی 3 میلیون باشد ممکن است برای فردی دیگر درآمدهای نجومی باشد پس ملاک ها متفاوت هستند عنوان پیشرفت برای هر کسی مفهومی دارد اما می خواهم مراحلی را برای شما ترسیم کنم که در هر شرایطی که هستید بتوانید نقشه راه خود را ترسیم کنید.

 

سقوط یا روتین شدن

وقتی در کسب و کار خود بخصوص حرفه حسابداری تبدیل به فردی شدید که هر روز صبح وقتی شروع می کنید تا عصر که بخواهد محل کار را ترک کند مشغول یکسری کارهای روزمره و روتین شوید و درگیر کارهای همیشگی باشید و دائما نگرانی امور تکراری مثل تهیه گزارشات، ارسال اظهارنامه و غیره شوید در اینجا باید عرض کنم که شما دچار روتین حسابداری شده اید و در این حالت بهترین شرایط این است که شما بعد از چند سال فقط سابقه کار حسابداری دارید و نهایتا یک حسابدار خوب هستید.

خوب راهکار چیست ؟ در حرفه ای مانند حسابداری که به شدت افراد را درگیر روزمرگی و روتین شغلی می کند باید برنامه ریزی دقیقی انجام دهید مثلا هر روز قبل از اینکه سر کار بروید به مدت یکساعت مطالعه کنید و سعی کنید هر چه را که به صورت تئوری مطالعه می کنید در محل کار خود اجرایی و عملی کنید تا درون شما ثبت شود. خوب کافیست یکسال شما همین کار را انجام دهید بعد از یکسال تبدیل به چه فردی شده اید؟ قطعا با سال گذشته قابل مقایسه نیستید چرا که شما هر روز یک مطلب و تکنیک جدید فراگرفته اید و در سال می شود 365 آموزش و تکنیک!!

اگر نگرانی این را دارید که قبل از رفتن به سرکار فرصتی ندارید یا نمی توانید صبح ها زودتر از خواب بلند شوید می توانید هنگام تایم استراحت در محل کار این مطالعه را انجام دهید، اگر بازهم به دلیل مشغله شغلی فرصت ندارید می توانید در روزهای تعطیلی که سرکار نمی روید مطالعه کنید.

 

سیستم سازی در شغل حسابداری

طی چند سال گذشته مبحث سیستم سازی در کسب و کار بسیار پررنگ شده و کارشناسان مربوطه اعتقاد دارند که کسب و کارها باید سیستم سازی شوند یعنی بتوانند بدون حضور مدیر یا رهبر، امور را پیش ببرند و حتی اگر ماهها مدیر حضور نداشته باشد کارها بخوبی پیش برود و شرکت یا کسب و کار دچار اختلالی نشود و هر چه این سیستم سازی قوی تر باشد قطعا رشد کسب و کار بهتر خواهد بود.

افرادی که بصورت مستقل حسابداری کار می کنند یا شرکت حسابداری دارند باید به مبحث سیستم سازی در کسب و کار اهمیت دهند و حتما به فکر پیاده کردن آن در حرفه و شرکت خود باشند چرا که علاوه بر اینکه ما را از روزمرگی ها دور می کند می تواند خط مشی ها را مشخص و سرعت پیشرفت کار را بسیار افزایش دهد.

 

نظرات کاربران

تعداد نظرات : 0