خبر خوب: کتاب "قانون مالیات رو قورت بده" موجود شد! (کلیک کنید)

بخشنامه افزایش دستمزد و مزایای کارگران: بررسی مفاد تصویب نامه شماره ۵۷۹۲۶ وزارت کار و امور اجتماعی ایران

جزییات بخشنامه

شماره:57924
تاریخ:1365/12/9

شورای عالی کار به دنبال چندین جلسه بحث و گفتگو در جلسه مورخ ۱۳۶۵٫۱۲٫۴ با در نظر گرفتن و ضعیت جدیدا اقتصادی کشور در جهت حفظ قدرت خرید کارگران محترم این تلاشگران عزیز در سنگرهای تولید و دفاع مقدس، با توجه به ماده ۲۲ قانون کارو تبصره ۵ ماده واحده قانون اجرای دارج داشته بندی مشاغل در کارگاهها از اول فروردینماه سال ۱۳۶۶ حداقل مزدوتا شیر آن در سایر سطوح مزدی و کمکهای جنسی و همچنین مقررات مربوط به اعلاء پایه (سنوات ) و ارتقاء طبقه (شغل) کلیه کارگران مشمول قانون کار موسسات دولتی و وابسته به دولت و نهادهای انقلاب اسلامی و کارگاههای صنعتی و تولیدی و خدماتی و حرف را در سراسر کشور به شرح زیر تصویب نمود:
بند ۱: حداقل مزد روزانه کارگر عادی مشمول قانونکار در سرا سرکشور در سال ۱۳۶۶ از مبلغ ۷۲۰ ریال به ۷۶۰ ریال افزایش داده میشود و ما به التفاوت این دو مبلغ (ریال) به طور مساوی برسا در سطوح مزدی اضافه میگردد.
تبصره : کلید کارگاهها مکلفند ما را می که مجموعه دریافتی بر کارگر متاهل ویا مدل که در ماه (۳۰ روز) از بابت مزد ثابت به اضافه کمک هزینه کن و خواربارو کمک عائله مندی پس از کسورة آنتونی (حق بیمه ماليات ) کمتر از ۲۶۰۰۰ ریال باشد دریافتی وی را به مبلغ ۲۲۰۰۰ ریال خالص ترمیم و پرداخت نمایند . این مبلغ که انوانش ترمیم دریا فنی است جزا مزد محسوب نمی گردد و همچنین دستمزد روزهای غیبت و ساغ تنبيهات انتباطی از سفت مذکور کر می گردد.
توضیحات :
الف : مجموعه دریافتی کارگر متاهل و يا مقبل  کارمزد در ماه (۳۰ روز) در این تنمره عبارت است از مزد ثابت بها ما نند کیک هزینه مسکن و خدا ربا رو کمک ما شاه مندی بدا دا فه خد متوسط کارمزدوی در آخرین سی روز کار کارگران کارمزد بهره مند از این مزایا مراهند در انجام سفارشات کارهایی که کارفرما تعهد نموده با توجد به قراردادا مابین شماره - ٥٧٩٢٤ تلاش و جدیت نما بند و در غیرا بنصورت با تشخیص مراجع رسیدگی به اختلافات مذکور در قانون کا راز مزایای مذکور در تبصره بندیک این بخشنامه بهره مند نخواهند شد  . منظوراز کارگر متاهل در این بخشنامه کارگری است که دا رای همسر با شد و همچنین کارگر معیل کارگری است که قانونا افرادی را تحت تکفل داشته باشد.
بند ۲: در سال ۱۳۶۶ روزانه مبلغ ۶۰ ریال به عنوان پایه (سنوات ) پس از گذشت در سال از تاریخ استحقاق آخرین پایه (سنوات ) و یا گذشت دو سال از تاریخ استخدام در سال ۱۳۶۴ به کلیه کارگرا را هم ازاینکه کارگاه مربوطه دارای طرح خلیقه بندی مشاغل بوده و با فانداین طرح با شد تعلق میگیرد که با بستی به مزد آنا نا مافه و پرداخت شود. به کارگرانی که در سال ۱۳۶۵ در کارگاه استخدام شده اند در سالروز استخدام نصف مبلغ مزبور به عنوان پایه سنوات قابل پرداخت می باشد.
تبصره ۱- در کلیه کارگاههائی که طرح طبقه بندی مشاغل آنها تا پایان سال ۱۳۶۵ طبيق نظام ارزیابی جدید تهیه و تصویب شده است و یا شرح مشاغل آنها مورد تایید واقع شده شروط بر اینکه طرح مزبور در نیمه اول سال ۱۳۶۶ به تصویب نهایی برند ما خذ محاسبه منابع پایه (سنوات ) فوق الذكر به میزان همان نرخ (صاع) پیش بینی شده مندر در جدول مزد و دستورالعمل اجرایی طرح مربوطه می باشد.
تبصره - به کارگران فصلی که مدت کارشان در طول دو سال ۱۳۶۴ و ۱۳۶۵ بیش از ۱۲ ماه باند همان مبلغ روزانه ۶۰ ریال و به کارگران فصلی که در دو سال مزبور کمتر از ماه کار کرده اند روزانه ۲۰ ریال بعنوان پایه (سنوات ) تعلق میگیرد.
بند ۳- از اول سال ۱۳۶۶ کارفرمایان مکلفند به لحاظ حفظ قدرت خرید رگران صنادل و یا مبل مشمول قانون کار بدون در نظر گرفتن مزد آنان علاوه بر اجرای بندهای ۱ و ۲ و وجودی که تا کنون تحت عنوان کمک هزینه خوا رو با رویا سایر کمکهای جنسی به این قبیل کارگران پرداخت می نموده اندیدا را هر کارگر شاغل روزا مبلغ یکصد ریال بعنوان کمک هزینه تا میں کالاهای ضروری مصرفی اساسی) منظو رود را بتدای هر ماه معادل جمع مبالغ مزبور ام در سال تعداد کارگران و کارکنان به حساب اتحادیه امکان منطوروین کالاهای اساسی بهمان میزان دریافت و دراختیار کارگران و کارکنان خویش قرار دهند. تاريخ ٩ - ٫١٣٦٥٫١٢ شماره ۵۷۹۲۶ پیوست. بدیهی است اتحادیدا مکان به ازای دریافت بین کالا در اختیار کارگران ترا رخواهد داد
بند ۴- در کارگاهها شی که مرد گروهی از کارگران به صورت کارمزد پرداخت میشود را عم از اینکه قسمت ثابت مزد داشته و با فاقدا بین قسمت باشند در اجرای مفا دبندهای ۱ و ۲ این مصوبه حتی الامکان با توجه به دستورالعمل پیوست این بخشنامه فقط نسبت به افزایش نرخ با ملاکهای کارمزدا اقدام نمایند و در غیر اینصورت مبالغ ریالی مذکور در بندهای ۱ و ۲ عینا به صورت ثابت همراه مزد روزانه پرداخت شود. بند و پرداخت اضافه دستمزد ناشی را رتقا طبقه شغل در کارگاهها در سال ۱۳۶۶ مطابق دستورالعمل پیوست این بخشنامه باید انجام شود. در هر حال هیچ کارگاهی حق ندارد کمتر یا بیشتر از مقررات این تصویب نامه در مورد اثرا بیش مرد یا هر نوع مزایای دیگرا قدام کند.
بند ب: مقررات این تصویب نامه شامل حال دانش آموزان و دانشجویانی که در ایام تعطیلات تا بستانی سال ۱۳۶۶ بطور موقت در کارگاهها به کار مشغول میشوند نخواهد بود.
ابوالقاسم سرحدی زاده
وزیر کارواموراجتماعی 

دستورالعمل نحوه محاسه افرایش دستمزد تا شی از ارتقاء طه (شغال) موضوع بند پنج نه وید اور ۶ ۱۳۶۵٫۱۲٫۴ شورا سمالی کا ریبوست بخشنامه ۵۷۹۲۴ الف : نحوه اجرا، مربوط به آن دسته از کارگاههایی که دارای طرح طبقه بندی مشاعل دخوب بوده و طرحهای آنها قبل از سال ۱۳۶۰ به تصویب رسیده است. ا چنانچه در آشیر با مد طرح اسفه بندی مشاغل کارگاه برای عتساب دستمزد شغل حدیث کا رد را افزایش یک یا چند باید به دستمزد نیلی وی پیش بینی شده با شد . رای در پایه مبلغ ۶۰ ریا در روز در نظر گرفته شود. چنانچه در آئین نا به طر حطبقه بندی مشاغل کارگاه برای احتساب دستمزدشت جدید کار کار پرداخت ما به التفاوت مبلغ ریالی لیقه فضایی و طبقه جدید پیش بینی شده باشد مرة بن مابه التفاوت مبلغ ریالی باید یک طبقند شغلی قبلی و جامعه شغلی جدید سه وی پرداخت شود. چنانچه هیچکدا ما از منا دبندهای (۱) و (۲) این دستور العمل در آئین نامه طرح به دبندی مشاغل کارگاه پیش بینی شده با شد جهت تعیین تکلیف ازا داره کل ابقه بندی مشاعل از دو بهره وری وزارت کارواموراجتماعی استفسار گردد. ت: مبلغ ریالی اضافه مرد ناشی از ارتقاء بشه شغل ) در کار تا هها شی که طبق نظام جدید ارزیابی مشاغل ارج تهیه گردیده از تاریخ تصویب از چب را بر دستورالعمل اجرائی الرح تعیین و برداخت می گردد. م: پرداختا صافه مزد ناشی از ارتداء شغل در کارگاههائی که ما قد طار سابق د بندی مشاغل دستند می باید با توجه به خواب مردی روید و با عرق کارگاد در گذشته انجام شود .. غلامرضا خانلرخانی شماره محرك پیوست دستورالعمل نحوه محاسبه افزایش نرخ و یا ملاکهای محاسبه کارمزد موضوع بند ۴ مصوبه مورخ ۱۳۶۵٫۱۲٫۴ شورای عالی کار پیوست بخشنامه ٩ - ٫١٢٫ ١٣٦٥ به منظور محاسبه افزایش نرخ و یا ملاکهای محاسبه کارمزد در اجرای بند ۴ مدوبه فوق الذکر در مورد کارگرانی که تمام و یا قسمتی از مزدشان به صورت کارمزد پرداخت میشود می توان با استفاده از روشهای زیرا فزایش نرخ و یا ملاکهای محاسبه کارمزد را در ماه به ازاء مبلغ ریالی روزانه ۱۰۰ ریال بدست آورد. الف : اگر در قسمت مورد نظ را از کارگاه فقط یک نوع کالا تولید میشود فرمولهای مربوطه عبارتند از : فرمول (۱) فرمول (۲) میزارا فزایش نرخ = ۱۰۰ ریال معدل تولید روزانه یکنفر در قسمت مورد نظر میزان افزایش نرخ = ریال ۱۰۰ تعدا د نفرات قسمت معدل کل تولید روزا به قسمت مورد نشر نرخ جدید - نرم فعلی و ریال ۱۰۰ تعدا د نفرات قسمت و معد المبلغ کل کارمزدی قسمع رد نظر نرخ جدید - نرم فعلی و ریال ۱۰۰ تعدا د نفرات قسمت و معد المبلغ کل کارمزدی قسمع رد نظر معدل مبلغ کل کارمزدی قسمت مورد نظر
توضیح : فرمولهای ۱ و ۲ میزان افزایش نرخ کارمزد را مشخص می سازد الذابا افزودن این میزان به نرخ قبلی نرخ جدرا، بدست می آید و فرمول ۳ عینا نرخ کا ره زدی هد باد را بدست می دهد کاربرد هر یک از سد فرمول مزبورا نتخابی بوده و بستگی به وضعیت کارگاه دارد برای تعیین معدلها حداقل باید یک دوره ششما به تولید درب از گرفته شود. ب: اگر در قسمت مورد ندا را از کارگاه چند نوع کالای مختلف و با نرخها و با ملاکهای کارمزدی متفاوت تولید می شود. برای بدست آوردن نرخ کارمزد جدید هر کالا منحصرا با بنداز فرمول (۲) بندالف استفاده شود. بدین ترتیب که نرخ کارمزد فدای هر یک از کالا ها جدا گانه در در مسول در اور سائبر داده می شود تا نرخ دید آن حاصل گردد .

مطالب مرتبط

آموزه های مالیاتی

09 تیر 1402

معافیت مالیاتی پزشکان

1

دقیقه مطالعه

آموزه‌های حسابداری

13 خرداد 1401

کتاب صفر تا صد حسابداری در یک هفته

1

دقیقه مطالعه

1

دقیقه مطالعه

2

دقیقه مطالعه

دیدگاه کاربران

0 دیدگاه