دستورالعمل اجرایی ساماندهی منطقه ای هیأت موضوع بند3 ماده 97 قانون مالیاتهای مستقیم

جزییات بخشنامه

شماره: 28206/ 611/ 232
تاریخ: 1387/03/29

مخاطبین/ ذینفعان: اداره کل امور مالیاتی....../ امور مالیاتی شهر و استان تهران
موضوع: صورتجلسه تفاهم خوداظهاری با کانون سراسری انجمن های صنفی کارفرمایی سنگبری های ایران و سازمان امور مالیاتی کشور در اجرای ماده 158 قانون مالیاتهای مستقیم برای عملکرد سال 1386
به منظور ارتقای کارایی و افزایش بهره وری سازمانی و تکریم مودیان محترم مالیاتی و همچنین ایجاد وحدت رویه در صدور آراء هیاتهای موضوع بند 3 ماده 97 قانون مالیاتهای مستقیم، به پیوست دستورالعمل اجرایی طرح منطقه ای هیاتهای مذکور برای اجرا در منطقه یک شامل ادارات کل امور مالیاتی ( شهر تهران، استان تهران، کرج، قزوین، زنجان، قم) به مرکزیت اداره کل امور مالیاتی مودیان بزرگ ارسال می گردد. مقتضی است ترتیبی اتخاذ گردد، ضمن هماهنگی با معاونت عملیاتی اقدامات لازم برابر مقررات دستورالعمل مربوطه به عمل آید.

علی اکبر عرب مازار
توضیحات تکمیلی:
ماده۹۷- در­آمد مشمول مالیات اشخاص حقیقی موضوع این قانون که مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی می­باشند به استناد اظهارنامه مالیاتی مودی که با رعایت مقررات مربوط تنظیم و ارائه شده و مورد پذیرش قرارگرفته باشد، خواهد بود. سازمان امور مالیاتی کشور می­تواند اظهارنامه‌های مالیاتی دریافتی را بدون رسیدگی قبول و تعدادی از آنها را بر اساس معیارها و شاخصهای تعیین شده و یا به طور نمونه انتخاب و برابر مقررات مورد رسیدگی قرار دهد.درصورتی که مودی از ارائه اظهارنامه مالیاتی در مهلت قانونی و مطابق با مقررات خـودداری کند، سازمان امور مالیاتی کشور نسبت به تهیه اظهارنامه مالیاتی برآوردی براساس فعالیت و اطلاعات اقتصادی کسب شده مودیان از طرح جامع مالیاتی و مطالبه مالیات متعلق به موجب برگ تشخیص مالیات اقدام می‌کند. در صورت اعتراض مودی چنانچه ظرف مدت سی روز از تاریخ ابلاغ برگ تشخیص مالیات، نسبت به ارائه اظهارنامه مالیاتی مطابق مقررات مربوط اقدام کند، اعتراض مودی طبق مقررات این قانون مورد رسیدگی قرار می‌گیرد، این حکم مانع از تعلق جریمه‌ها و اعمال مجازات‌های عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر قانونی نیست.
حکم موضوع تبصره ماده(239) این قانون در اجرای این ماده جاری است.
تبصره- سازمان امور مالیاتی کشور موظف است حداکثر ظرف مدت سه سال از تاریخ ابلاغ این قانون، بانک اطلاعات مربوط به نظام جامع مالیاتی را در سراسر کشور مستقر و فعال نماید. در طی این مدت، در ادارات امور مالیاتی که نظام جامع مالیاتی به صورت کامل به اجراء در نیامده است، مواد(۹۷)، (۹۸)، (۱۵۲)، (۱۵۳)، (۱۵۴) و (۲۷۱) قانون مالیات‌های مستقیم مصوب سال ۱۳۸۰ مجری خواهد بود.

مطالب مرتبط

آموزه‌های حسابداری

25 اردیبهشت 1401

قوانینی که حسابداران باید بدانند

1

دقیقه مطالعه

آموزه های مالیاتی

13 خرداد 1401

مهارت های مورد نیاز برای تسلیم اظهارنامه

3

دقیقه مطالعه

آموزه های مالیاتی

05 اسفند 1401

بررسی ماده 2 قانون مالیات های مستقیم

1

دقیقه مطالعه

آموزه‌های حسابداری

13 خرداد 1401

بیمه بیکاری چیست؟ شرایط و نحوه دریافت مقرری

2

دقیقه مطالعه

آموزه‌های حسابداری

31 شهریور 1400

قانون جدید چک؛ یک تغییر کوچک با تحولی بزرگ!

1

دقیقه مطالعه

دیدگاه کاربران

0 دیدگاه