دستورالعمل خوداظهاری

جزییات بخشنامه

شماره: 14628/ 1329/ 232
تاریخ: 1385/04/25
پیوست: دارد

پیرو دستورالعمل توافق و تفاهم خوداظهاری در اجرای تبصره 5 ماده 100 و ماده 158 ق.م.م به شماره 6546/ 545/232 مورخ 1385/02/26 معاونت عملیاتی برای مالیات عملکرد سال 1384 صاحبان محترم مشاغل موضوع بندهای الف، ب و ج ماده 95 قانون مالیاتهای مستقیم، مقرر می دارد در مواردیکه بنا به دلایلی انجام توافق یا تفاهم خوداظهاری با مجامع امور صنفی و یا اتحادیه ها و تشکلهای حرفه ای میسر نشده است، مودیان مربوط می توانند در صورت رعایت شرایط مقرر در الگوی توافقات و تفاهمات ابلاغی توسط معاونت عملیاتی مشمول خوداظهاری موضوع ماده 158 ق.م.م قرار گیرند.
 
علی اکبرعرب مازار
توضیحات تکمیلی:
‌ماده ۱۰۰- مودیان موضوع این فصل این قانون مکلف اند اظهارنامه مالیاتی مربوط به فعالیت‌های شغلی خود را در یک­ سال مالیاتی برای هر واحد شغلی یا برای هر محل جداگانه طبق‌ نمونه‌ای که وسیله سازمان امور مالیاتی کشور تهیه خواهد شد تنظیم و تا آخر خرداد ماه سال بعد به اداره امور مالیاتی محل شغل خود تسلیم و مالیات ‌متعلق را به نرخ مذکور در ماده (۱۳۱) این قانون پرداخت نمایند.
تبصره- سازمان امور مالیاتی کشور می­تواند برخی از مشاغل یا گروههایی از آنان را که میزان فروش کالا و خدمات سالانه آنها حداکثر ده برابر معافیت موضوع ماده(۸۴) این قانون باشد از انجام بخشی از تکالیف از قبیل نگهداری اسناد و مدارک موضوع این قانون و ارائه اظهارنامه مالیاتی معاف کند و مالیات مودیان مذکور را به‌صورت مقطوع تعیین و وصول نماید. در مواردی که مودی کمتر از یک سال مالی به فعالیت اشتغال داشته باشد مالیات متعلق نسبت به مدت اشتغال محاسبه و وصول می‌شود.
تبصره مانع از رسیدگی به اظهارنامه‌های مالیاتی تسلیم شده در موعد مقرر نخواهد بود. 
ماده ۹۵- صاحبان مشاغل موضوع این فصل موظفند دفاتر و یا اسناد و مدارک حسب مورد را که با رعایت اصول و ضوابط مربوط از جمله اصول و ضوابط مربوط به تنظیم دفاتر تجاری موضوع قانون تجارت در خصوص تجار تنظیم می‌گردد برای تشخیص درآمد مشمول مالیات، نگهداری و اظهارنامه مالیاتی خود را بر اساس آنها تنظیم کنند.
آیین‌نامه اجرائی مربوط به نوع دفاتر، اسناد و مدارک و روشهای نگهداری آنها اعم از ماشینی(مکانیزه) و دستی و نمونه اظهارنامه مالیاتی با توجه به نوع و حجم فعالیت حسب مورد برای مودیان مذکور و نیز نحوه ارائه آنها برای رسیدگی و تشخیص درآمد مشمول مالیات به مراجع ذی‌ربط، حداکثر ظرف مدت شش ماه از تاریخ لازم‌الاجراء شدن این قانون (۱/۱/۱۳۹۵) توسط سازمان امور مالیاتی کشور تهیه می‌شود و به‌تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی می‌رسد. (۱)

مطالب مرتبط

2

دقیقه مطالعه

معرفی کتاب عمومی و تخصصی

13 خرداد 1401

کتاب شیب

1

دقیقه مطالعه

اخبار و اطلاعیه‌ها

19 شهریور 1403

اینتاکد و مالیات مشاغل

1

دقیقه مطالعه

آموزه‌های حسابداری

13 خرداد 1401

معادله حسابداری

1

دقیقه مطالعه

مهارت‌های فردی در محیط کار

13 خرداد 1401

نحوه تنظیم قرارداد حسابداری

1

دقیقه مطالعه

آموزه های مالیاتی

25 اردیبهشت 1401

جرائم مالیاتی و مجازات پیش بینی شده

1

دقیقه مطالعه

دیدگاه کاربران

0 دیدگاه