خبر خوب: کتاب "قانون مالیات رو قورت بده" موجود شد! (کلیک کنید)

قانون زکات

جزییات بخشنامه

شماره: 171116
تاریخ: 1390/09/22
پیوست: دارد

وزارت کار، رفاه و تأمین اجتماعی
«قـانـون زکـات»
کـه در جلـسه عـلنی روز یکـشنبه مـورخ هـشتم آبـان مـاه یـکهزار و سیـصد ونـود مجـلس شـورای اسـلامی تـصویب و در تـاریخ 1390/08/18 بـه تاییـد شـورای نـگهبان رسـیده و طـی نـامـه شـمـاره 53815/222 مـورخ 1390/08/30 مـجلس شـورای اسـلامی واصل گردیده است، به پیوست جهت اجراء ابلاغ می گردد.
محمود احمدی نژاد
رئیس جمهور

توضیحات تکمیلی:
شماره:53815/222
تاریخ:1390/08/30
قانون زکات جمهوری اسلامی ایران، که در تاریخ 8 آبان 1390 توسط مجلس شورای اسلامی تصویب و تأیید شورای نگهبان شد، به منظور سازماندهی جمع‌آوری زکات و هدایت مردم به ادای آن تصویب گردید. این قانون به اجرای اصل 123 قانون اساسی پرداخته و شورای مرکزی زکات را با اعضای مختلف تشکیل می‌دهد.
شورای مرکزی زکات شامل نماینده ولی فقیه، رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره)، وزرای مختلف کشور مانند وزیر کشور، وزیر جهاد کشاورزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رئیس سازمان صدا و سیما و رئیس سازمان تبلیغات اسلامی است. همچنین، یک نماینده از کمیسیون اقتصادی مجلس نیز به عنوان ناظر در شورا حضور دارد. دبیرخانه این شورا در کمیته امداد امام خمینی(ره) مستقر می‌شود و این نهاد مسئول جمع‌آوری زکات و تخصیص آن به محل‌های مصرف است.
وظایف شورای مرکزی زکات عبارتند از تعیین خط‌مشی‌های اساسی در خصوص جمع‌آوری و مصرف زکات، برنامه‌ریزی برای هماهنگی و مشارکت مؤثر استانداران، فرمانداران و ائمه جمعه، و سیاست‌گذاری در امور تبلیغی و آموزشی برای آشنایی مردم با مفهوم و اهمیت زکات. این شورا همچنین باید اقدامات لازم را برای تشویق مردم به ادای زکات و ایجاد هماهنگی بین نهادهای مختلف انجام دهد.
قانون تأکید دارد که تمام اقدامات در مورد زکات باید با نظر ولی فقیه و اذن ایشان انجام گیرد. دولت موظف است برای اجرای این قانون در هر سال حداقل معادل ریالی زکات جمع‌آوری شده را به همراه 10 درصد اضافه در بودجه سال بعد پیش‌بینی کرده و آن را در اختیار کمیته امداد امام خمینی(ره) قرار دهد. این کمیته باید زکات جمع‌آوری شده را به مصرف محلی برساند و گزارشی از عملکرد خود به شورای مرکزی زکات و مجلس ارائه دهد.
در سطح استانی، شهرستانی و بخشی نیز شوراهای زکات تشکیل می‌شود که اعضای آن شامل امام جمعه، مدیران کمیته امداد امام خمینی(ره)، استاندار، فرماندار و برخی مسئولین دیگر هستند. در این شوراها نیز مسئولیت جمع‌آوری زکات و رساندن آن به مصرف صحیح بر عهده اعضای شورا قرار دارد. شورای مرکزی زکات می‌تواند در صورتی که ضرورت ایجاب کند، برای مناطق خاص، شوراهای محلی بیشتری تشکیل دهد.
سیاست‌های تبلیغی و تشویقی برای ترغیب مردم به ادای زکات در نظر گرفته شده است که شامل اختصاص یارانه به کشاورزان و دامداران و تشویق‌های مالی به مردم می‌شود. همچنین، هزینه‌های اجرای این قانون تا حداکثر 10 درصد از محل وصولی‌های زکات تأمین می‌شود. مسئول امور زکات در مراکز دهستان‌ها و روستاها شورای بخش است، اما در موارد خاص شورای شهرستان نیز می‌تواند به تشکیل شورای مرکز دهستان و روستا اقدام کند.
آیین‌نامه اجرائی این قانون ظرف سه ماه پس از تصویب آن تهیه خواهد شد و پس از تأیید شورای مرکزی به تصویب هیئت وزیران می‌رسد. اجرای قانون زکات با هدف کاهش فقر و ارتقای خدمات عمرانی و اجتماعی در کشور انجام می‌شود و تلاش می‌شود که مردم به کمک این قانون به ادای زکات پرداخته و از مزایای آن بهره‌مند شوند.

مطالب مرتبط

آموزه‌های حسابداری

25 اردیبهشت 1401

متن و فایل دانلودی قانون چک

1

دقیقه مطالعه

آموزه های مالیاتی

13 خرداد 1401

قوانین مالیاتی کسب و کارهای اینترنتی

1

دقیقه مطالعه

3

دقیقه مطالعه

آموزه های مالیاتی

13 خرداد 1401

ماده 94 قانون مالیات های مستقیم

1

دقیقه مطالعه

1

دقیقه مطالعه

1

دقیقه مطالعه

دیدگاه کاربران

0 دیدگاه