خبر خوب: کتاب "قانون مالیات رو قورت بده" موجود شد! (کلیک کنید)

تسهیلات بابت واردات کالا - خدمت از محل منابع مؤسسه اعتباری

جزییات بخشنامه

شماره: ۰۱٫۱۱۷۱۳۲ 
مورخ ۱۴۰۱٫۰۵٫۱۰ 
تسهیلات بابت واردات کالا - خدمت از محل منابع مؤسسه اعتباری 
اعطای تسهیلات ارزی توسط مؤسسات اعتباری مجاز به وارد کنندگان واحدهای تولیدی یا  مجریان طرح های تولیدی با اولویت طرح های نیمه تمام که حسب تایید اداره تأمین اعتبارات  ارزی این بانک از سایر تسهیلات مالی خارجی جهت تأمین مالی طرح مورد نظر استفاده  ننموده باشند بابت واردات کالا و خدمت در قالب اعتبار اسنادی برات اسنادی حواله ارزی  در وجه ذینفع با رعایت سایر ضوابط و مجموعه مقررات ارزی در چارچوب مفاد این قسمت و  در قالب یکی از عقود قانون عملیات بانکی بدون ربا با شرایط زیر امکان پذیر خواهد بود. 
۱) دوره تأمین مالی و موارد استفاده تسهیلات 
۱-۱) دوساله برای واردات مواد اولیه و مصرفی مرتبط با تولید با اخذ تأییدیه از وزارتخانه  ذی ربط. 
۱-۲) هشت ساله برای واردات ماشین آلات تولیدی و خدمات مربوطه با تکمیل طرح های  نیمه تمام تولیدی و با اخذ تأییدیه از وزارتخانه ذی ربط 
۲) مدت دوره تأمین مالی 
۲-۱) حداکثر مدت دوره تأمین مالی مجموع دوره های استفاده تنفس و بازپرداخت  تسهیلات اعطایی مربوط به بند (۱۱) دوساله خواهد بود که حداکثر شش ماه آن برای دوره  استفاده و زمان باقیمانده تا پایان دوره تأمین مالی برای دوره های تنفس و بازپرداخت منظور  می گردد به نحوی که مجموع دوره های مذکور استفاده تنفس و بازپرداخت از دوسال تجاوز  ننماید. 
۲-۲) حداکثر مدت دوره تأمین مالی مجموع دورههای استفاده تنفس و بازپرداخت  تسهیلات اعطایی مربوط به بند (۱۲) هشت ساله خواهد بود که حداکثر دو سال آن برای  دوره استفاده و زمان باقیمانده تا پایان دوره تأمین مالی برای دوره های تنفس و باز پرداخت  منظور می گردد به نحوی که مجموع دوره های مذکور استفاده تنفس و بازپرداخت از  هشت سال تجاوز ننماید. 
۲-۳) ملاک شروع دوره استفاده از تسهیلات تاریخ اولین گشایش اعتبار اسنادی و یا ثبت  برات اسنادی و با انجام حواله ارزی میباشد. 
۲-۴) تمدید دوره استفاده پیش از استفاده کامل از تسهیلات حداکثر در طول دوره تأمین  مالی مربوطه و به طور متناسب کاهش دوره های تنفس و بازپرداخت با ملحوظ داشتن دوره  تأمین مالی بنابر تشخیص مؤسسه اعتباری ذی ربط با رعایت مقررات جاری امکان پذیر  می باشد.
۳) سقف تسهیلات 
اعطای تسهیلات به استناد ارزیابی مؤسسه اعتباری از متقاضی حداکثر تا سقف معادل  پنج میلیون یورو برای هر شخص حقیقی و معادل بیست میلیون یورو برای هر شخص حقوقی  اعم از خصوصی یا دولتی و سایر امکان پذیر است. اعطای تسهیلات بیش از این مبلغ منوط به  اخذ مجوز از بانک مرکزی خواهد بود. 
تبصره ۱: رعایت ضوابط و مقررات و دستورالعملهای صادره توسط ادارات ذی ربط این بانک در  زمینه اعطای تسهیلات و بررسی وضعیت مالی و اعتباری متقاضی و سقف تسهیلات اعتباری  الزامی است. 
تبصره ۲: اعطای تسهیلات ارزی به شرکتها و مؤسسات دولتی منوط به اخذ مجوز موضوع  ماده (۲۲) قانون عملیات بانکی بدون ربا از اداره اعتبارات این بانک میباشد. 
تبصره : مؤسسات اعتباری مکلف هستند ضمن رعایت سقف اعطای تسهیلات اطلاعات  مربوطه از جمله تسهیلات مصوب پرداختی اقساط تسویه شده و اقساط تسویه نشده را  به تفکیک هر یک از تسهیلات گیرندگان با هماهنگی اداره آمار و تعهدات ارزی این بانک در  سامانه مربوطه ثبت نمایند. 
٤) محل تأمین و اعطاء تسهیلات 
۴-۱) سپرده های ارزی نزد مؤسسات اعتباری به غیر از منابع سپرده گذاری شده توسط  صندوق توسعه ملی و یا سایر منابع سپرده گذاری شده تحت ضوابط خاص. 
تبصره: چنانچه منابع سپرده گذاری شده تحت ضوابط و مقررات خاصی صورت پذیرفته باشد.  شرایط و ضوابط مربوطه ملاک عمل جهت اعطای تسهیلات خواهد بود. 
۴-۲) ذخایر ارزی مؤسسات اعتباری 
۴-۳) منابع ارزی مؤسسات اعتباری نزد بانکهای خارجی شعب خارج از کشور و کارگزاران  مؤسسات اعتباری 
۵ نرخ سود تسهیلات 
نرخ سود مورد انتظار جهت اعطای تسهیلات به تشخیص مؤسسات اعتباری ذی ربط با توجه  به نوع ارز و وضعیت مالی و اعتباری متقاضی و ملحوظ نمودن سایر ضوابط تعیین می گردد. 
 ٦) هزینه تعهد 
تا ۲ درصد در سال بر اساس مانده استفاده نشده تسهیلات از روز تصویب تسهیلات تا روز  استفاده کامل از تسهیلات
۷) نرخ وجه التزام تأخیر تأدیه دین 
نرخ وجه التزام تأخیر تأدیه دین میبایست در چارچوب دستورالعملهای صادره توسط ادارات  ذی ربط این بانک تعیین و به صورت شرط ضمن عقد در قرارداد درج و به تایید و امضای  متقاضی برسد. 
۸) انعقاد قرارداد تأمین مالی و دریافت وثایق 
قراردادهای اعطای تسهیلات به ارز منعقد میگردند و استفاده کنندگان از تسهیلات  متعهد به بازپرداخت عین ارز در سررسیدهای مربوطه خواهند بود تبدیل به ریال تسهیلات  اعطایی امکان پذیر نبوده و اخذ وثائق متناسب با کل مبلغ تسهیلات به اضافه سود و  هزینه های ارزی مربوطه توسط مؤسسات اعتباری اعطاء کننده تسهیلات دریافت خواهد شد. 
۹) ارزیابی و تصمیم گیری 
مؤسسات اعتباری ذی ربط میبایست بنا به درخواست متقاضی جهت استفاده از تسهیلات  ارزی پس از بررسی و ارزیابی گزارش توجیه فنی ،مالی اقتصادی و زیست محیطی طرح نسبت به تعیین مبلغ و شرایط تسهیلات اعطایی در چارچوب مفاد این دستور العمل اقدام  نماید. 
۱۰) سقف پرداخت حواله ارزی 
پرداخت به روش حواله ارزی حداکثر در سقف مبلغ مندرج در بخش اول مجموعه مقررات  ارزی واردات کالا خدمت امکان پذیر خواهد بود. 
۱۱) هرگونه تغییر اصلاح یا مغایرت اسناد مرتبط با ابزارهای پرداخت اعم از اعتبار اسنادی  برات اسنادی و یا حواله ارزی با رعایت مفاد این دستور العمل تابع ضوابط مقرر در بخش  اول مجموعه مقررات ارزی واردات کالا - خدمت خواهد بود. 
۱۲) اعطای تسهیلات بابت واردات کالا و خدمت به مقصد مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه  اقتصادی در چارچوب مفاد این قسمت و صرفاً از محل منابع ارزی جمع آوری شده در  مناطق مزبور امکان پذیر میباشد. 

مطالب مرتبط

آموزه های مالیاتی

13 خرداد 1401

محاسبه آنلاین مالیات

1

دقیقه مطالعه

آموزه های مالیاتی

13 خرداد 1401

اجرای قرار مالیاتی چیست و چرا اهمیت دارد؟

2

دقیقه مطالعه

آموزه‌های حسابداری

10 اردیبهشت 1404

جدول پایه سنوات: محاسبه و نکات مالیاتی

1

دقیقه مطالعه

1

دقیقه مطالعه

1

دقیقه مطالعه

دیدگاه کاربران

0 دیدگاه