خبر خوب: کتاب "قانون مالیات رو قورت بده" موجود شد! (کلیک کنید)

طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی

صفحه اصلی

قوانین و استاندارد ها

طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی

ماده 25 مالیات بر عایدی سرمایه

ماده 25 مالیات بر عایدی سرمایه

آخرین اصلاحات: 1403/09/18

ماده ۲۵- ماده (١٢٦) قانون مالیاتهای مستقیم به شرح زیر اصلاح و یک تبصره به آن الحاق می شود:
ماده ۱۲۶- پس از استقرار کارپوشه غیر تجاری سامانه مؤدیان
الف- در هر سال مالیاتی مجموع درآمدهای موضوع ماده (١٢٤) این قانون برای اشخاص غیر تجاری بالای هجده سال تا آستانه پنج برابر معافیت حقوق موضوع ماده (٨٤) این قانون یا ده میلیارد (۱۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال هر یک که بیشتر باشد، در آن سال مالیاتی معاف از مالیات موضوع این فصل و نسبت به مازاد آن، با رعایت مفاد مواد (١٢٤) و (١٢٦) مشمول مالیات با نرخ ماده (۱۳۱) این قانون میباشد.
ب- هر شخص غیر تجاری ایرانی یا دارای تابعیت ایرانی بالای هجده سال در طول عمر خود در مجموع تا آستانه صد برابر معافیت حقوق موضوع ماده (٨٤) این قانون معاف از مالیات موضوع این فصل است. استفاده از این معافیت در هر سال بنا به درخواست اشخاص موضوع این بند از طریق کارپوشه غیر تجاری است. و درصد استفاده از معافیت این بند در هر سال از میزان باقیمانده آستانه مذکور که در سالهای آتی قابل استفاده است کسر میگردد. اشخاص فوق در طول عمر خود حداکثر سه بار میتوانند نسبت به درخواست و استفاده از این معافیت اقدام کنند.
 ج - در خصوص سرپرست خانوار به منظور تسهیل تعاملات خرد اشخاص مذکور از قبیل فروش کالاهای مستعمل به استثنای فروش دارایی های موضوع بند «ب» ماده (١٢٤) این قانون نصاب بند «الف» این ماده معادل است با شش برابر معافیت حقوق موضوع ماده (٨٤) این قانون یا دوازده میلیارد (۱۲٬۰۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰) ریال هر یک که بیشتر باشد و نصاب بند «ب» این ماده معادل است با یکصد و بیست برابر معافیت حقوق موضوع ماده (٨٤) این قانون
د- در خصوص اشخاص غیر تجاری ایرانی با دارای تابعیت ایرانی در صورتی که در طول سال مالیاتی مجموع موارد موضوع ماده (١٢٤) اشخاص مذکور از مجموع میزان آستانه موضوع بند «الف» و باقیمانده آستانه موضوع بند ب این ماده بیشتر شود ما به التفاوت از مجموع مقادیر مذکور به صورت على الحساب مشمول پرداخت مالیات به نرخ مقرر در ماده (۱۳۱) این قانون می شود و اشخاص موضوع بند الف ماده (۱۱) قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان با اعلام سازمان موظفند به میزان مالیات مذکور، وجوه متعلق به شخص بدهکار را در حساب وی مسدود نمایند. شخص مذکور مکلف است ظرف چهل و پنج روز نسبت به صدور صورتحساب الکترونیکی مربوط یا پرداخت یا ترتیب پرداخت مالیات یا ارائه ضمانت به میزان مالیات متعلق اقدام نماید؛ در غیر این صورت سازمان موظف است مالیات مذکور را وصول نماید.
تبصره - آیین نامه اجرائی این ماده حداکثر شش ماه پس از تاریخ لازم الاجرا  شدن این ماده توسط سازمان با همکاری بانک مرکزی تهیه می شود و به تصویب هیأت وزیران می رسد.