خبر خوب: کتاب "قانون مالیات رو قورت بده" موجود شد! (کلیک کنید)

بخشنامه شماره 95/207107 مورخ ۱۳۹۵/۰۶/۳۱; ابلاغ اصلاحيه "دستورالعمل اعطای جوايز به سپرده‌های قرض‌الحسنه پس‌انداز (ريالی ـ ارزی)" (ويرايش‌شده طی بخشنامه شماره 341832/95 مورخ 28/10/1395)

جزییات بخشنامه

شماره: 95/207107
تاریخ: ۱۳۹۵/۰۶/۳۱

موضوع: جهت اطلاع مدیران عامل محترم بانکهای دولتی غیر دولتی شرکت دولتی پست بانک موسسات اعتباری غیربانکی بانک مشترک ایران - ونزوئلا و بانک بین المللی کیش ارسال میشود.
 

اصلاح دستورالعمل جوایز سپرده‌های قرض‌الحسنه | محدودیت جدید برای پرداخت پاداش به کارکنان بانک‌ها


با سلام؛
احتراما، پیرو بخشنامه شماره ۹۰٫۵۸۸۸۱ مورخ ۱۳۹۰٫۳٫۱۷ موضوع ابلاغ دستورالعمل اعطای جوایز به سپرده های قرض الحسنه پس انداز ریالی - ارزی بدین وسیله به استحضار میرساند شورای پول و اعتبار در یک هزار و دویست و بیست و سومین جلسه مورخ ۱۳۹۵٫۶٫۱۶ مقرر نمود یک تبصره به شرح ذیل به ماده (۴) دستور العمل الحاق گردد:
" تبصره- در هر حال میزان پاداش پرداختی به هر یک از کارکنان موضوع بند (ب) این ماده نباید از متوسط حقوق و مزایای مستمر ماهیانه دریافتی وی در سال مالی گذشته بیشتر باشد."
در خاتمه ضمن ایفاد نسخه ای از اصلاحیه دستور العمل یاد شده خواهشمند است دستور فرمایند مراتب به قید تسریع به تمامی واحدهای ذی ربط ابلاغ و بر حسن اجرای آن نظارت کافی به عمل آید. ضمنا مقتضی است ترتیبی اتخاذ شود تا نسخه ای از بخشنامه ابلاغی آن بانک مؤسسه اعتباری به واحدهای زیر مجموعه به مدیریت کل نظارت بر بانکها و مؤسسات اعتباری بانک مرکزی ارسال گردد.

مدیریت کل مقررات مجوزهای بانکی و مبارزه با پولشویی
اداره مطالعات و مقررات بانکی
عبدالمهدی ارجمند نژاد    حمیدرضا غنی آبادی
 

«بسمه تعالی»

دستور العمل اعطای جوایز به سپرده های قرض الحسنه پس انداز (ریالی - ارزی)

ماده ۱- تعاریف
گستره تعاریف ذیل محدود به این دستورالعمل است.
  • بانک مرکزی: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران.
  • مؤسسه اعتباری: بانک دولتی و غیر دولتی و یا مؤسسه اعتباری غیربانکی که تحت عناوین مذکور از بانک مرکزی مجوز فعالیت دریافت داشته و تحت نظارت آن بانک قرار دارند.
  • تاریخ آخرین مهلت: تاریخی است که توسط مؤسسه اعتباری به عنوان آخرین فرصت افتتاح حساب یا تکمیل موجودی برای شرکت در قرعه کشی اعلام می شود.
  • دوره قرعه کشی: فاصله زمانی بین آخرین مهلت قرعه کشی دوره قبل و آخرین مهلت قرعه کشی دوره جاری.
  • حداقل موجودی: حداقل مبلغی که برای شرکت در قرعه کشی باید در حساب سپرده گذار وجود داشته باشد و میزان آن توسط مؤسسه اعتباری و عنداللزوم بانک مرکزی تعیین می گردد.
  • هیأت نظارت: هیأت نظارت بر قرعه کشی جوایز قرض الحسنه موضوع ماده ۱۴ این دستور العمل.
  • دستور العمل: دستور العمل اعطای جوایز به سپرده های قرض الحسنه پس انداز ریالی - ارزی).
ماده ۲- به منظور جذب و تجهیز سپرده های قرض الحسنه پس انداز مؤسسات اعتباری منحصرا بر اساس ضوابط مقرر در این دستور العمل میتوانند مبادرت به اعطای جوایز به سپرده های قرض الحسنه پس انداز نمایند.
تبصره ۱- نحوه اعطای جوایز به صاحبان حساب قرض الحسنه پس انداز به صورت قرعه کشی می باشد.
تبصره ۲- روش انجام قرعه کشی توسط هر مؤسسه اعتباری باید در چارچوب مفاد این دستور العمل تعیین شود.
تبصره ۳- قرعه کشی حسابهای قرض الحسنه پس انداز مؤسسات اعتباری با هماهنگی بانک مرکزی و به طور هم زمان و حداکثر مابین ماههای شهریور و مهر در کلیه مؤسسات اعتباری انجام میشود.
ماده ۳- حداکثر مبلغی که در هر دوره توسط هر مؤسسه اعتباری میتواند برای اعطای جوایز به صاحبان سپرده های قرض الحسنه پس انداز اختصاص یابد معادل ۲ متوسط حجم سپرده های مذکور در همان دوره میباشد.
تبصره ۱- مبلغ (بودجه) جوایز در هر قرعه کشی با استفاده از رابطه ذیل بدست می آید:
 
%2* ( 12÷  تعداد ماه های دوره )×متوسط حجم سپرده ماههای دوره = مبلغ (بودجه) جوایز برای هر دوره
 
تبصره ۲- متوسط حجم سپرده های قرض الحسنه پس انداز در هر دوره از تقسیم مجموع مانده سپرده های مذکور در پایان هر ماه دوره به تعداد ماه های دوره بدست می آید.
تبصره ۳- چنانچه تاریخ آخرین مهلت روز آخر ماه نباشد مانده آن ماه در محاسبات دوره بعد منظور می گردد. در هر صورت یک ماه نباید در محاسبات دو دوره متوالی منظور شود.
تبصره ۴- بودجه جوایز قرعه کشی قرض الحسنه پس انداز باید از محل درآمدهای مؤسسه اعتباری منافع سهامداران تأمین گردد.
ماده ۴- مؤسسه اعتباری در هر سال میتواند حداکثر به میزان ۱۰ درصد از بودجه جوایز ذکر شده در ماده ۳ را برای تبلیغات قرض الحسنه امور فرهنگی مطالعاتی و تبلیغاتی در جهت ارتقاء فرهنگ بانکداری اسلامی امور عام المنفعه و پاداش کارکنان به شرح ذیل اختصاص دهد:
الف- حداکثر ۲ درصد برای هزینه تبلیغات جهت جذب و تجهیز سپرده های قرض الحسنه پس انداز؛
ب- حداکثر ۵ درصد جهت امور عام المنفعه به منظور مصرف در امور فرهنگی آموزشی بهداشتی ورزشی و با اولویت مناطق محروم کشور؛
پ- حداکثر ۳ درصد برای پاداش کارکنان مؤسسه اعتباری.
تبصره- در هر حال میزان پاداش پرداختی به هر یک از کارکنان موضوع بند (ب) این ماده نباید از متوسط حقوق و مزایای مستمر ماهیانه دریافتی وی در سال مالی گذشته بیشتر باشد.*
ماده ۵- جوایز مربوط به هر دوره با توجه به مفاد مواد ۸ و ۹ این دستورالعمل به دارندگان حسابهای واجد شرایط همان دوره تعلق می گیرد.
ماده ۶- انواع جوایز قابل اعطاء به سپرده های قرض الحسنه پس انداز به شرح ذیل تعیین می گردد:
الف- کمک هزینه خرید واحد مسکونی؛
ب- کمک هزینه سفر عمره تمتع و عتبات عالیات؛
پ- کمک هزینه تحصیلی برای یک مقطع؛
ت- صنایع دستی ساخت صنعتگران داخلی و یا کمک هزینه خرید آن؛
ث- خودرو ساخت داخل یا کمک هزینه خرید آن؛
ج- سکه طلا و پول نقد؛
چ- لوازم خانگی تولید داخل و یا کمک هزینه خرید آن.
تبصره ۱- حداکثر میزان هر یک از جوایز اعطانی اعم از نقدی و یا غیر نقدی به یک فرد در هر دوره در سال جاری پانصد میلیون ریال تعیین میشود. این میزان در سالهای بعدی توسط بانک مرکزی تعیین میگردد.
تبصره ۲- انواع جوایز پیش بینی شده در بندهای ت ث ج و چ باید از نظر مبلغ معین و از نظر نوع مشخص و عین آن موجود بوده و قبل از اعلام رسمی و انجام تبلیغات با رعایت ماده این دستور العمل تعیین و به هیأت نظارت اعلام گردد.
 ماده ۷- توزیع جوایز باید به ترتیبی انجام شود که حداقل ۱۰ درصد از تعداد صاحبان حساب های قرض الحسنه پس انداز واجد شرایط را در بر گیرد.
ماده ۸- شرکت در قرعه کشی جوایز حسابهای قرض الحسنه پس انداز منوط به مفتوح بودن حساب و داشتن حداقل موجودی است. چنانچه قرعه به حسابی اصابت نمود که از نظر مبلغ کافی ولی از لحاظ مدت طی دوره قرعه کشی به حد تعیین شده نرسیده باشد اعطای جایزه منوط به حصول شرایط از نظر مدت خواهد بود. در هر صورت شرط اعطای جایزه حفظ حداقل موجودی طی ۳ ماه یا ۹۰ روز متوالی در طی دوره یا از زمان آخرین مهلت افتتاح حساب یا تکمیل موجودی خواهد بود.
ماده ۹- اعطای بیش از یک جایزه به دارنده چند حساب قرض الحسنه پس انداز در یک مؤسسه اعتباری در هر قرعه کشی ممنوع است. در صورت تعلق چند جایزه به حسابهای یک سپرده گذار در یک مؤسسه اعتباری فقط ارزنده ترین جایزه به او تعلق خواهد گرفت.
ماده ۱۰- در مورد آن گروه از برندگان جوایز غیر نقدی که مجهول المکان یا متوفی بوده یا امکان دسترسی به آنها یا وراث آنها پس از پیگیریهای لازم وجود نداشته باشد و یا به موقع برای دریافت جایزه خود مراجعه ننمایند مؤسسه اعتباری مجاز است حداکثر ظرف مدت شش ماه پس از تاریخ انجام قرعه کشی نسبت به فروش جوایز غیر نقدی اقدام و وجوه مربوطه را به حساب ذینفع واریز نماید.
ماده ۱۱- هزینه جوایز در سرفصل جداگانه در دفاتر کل مؤسسه اعتباری تحت عنوان حساب هزینه جوایز سپرده های قرض الحسنه پس انداز ثبت می گردد.
ماده ۱۲- مؤسسه اعتباری موظف است به منظور انجام هماهنگی های لازم یک ماه قبل از زمان برگزاری مراسم قرعه کشی کتبا از اعضای هیات نظارت جهت حضور در جلسه مقدماتی دعوت به عمل آورند.
ماده ۱۳- مؤسسه اعتباری موظف است پس از انجام قرعه کشی و تایید هیات نظارت حداکثر ظرف هفت روز کاری نتایج را کتبا به اطلاع هر یک از برندگان جوایز ارزنده رسانیده و در خصوص اسامی سایر برندگان به نحو مناسب اطلاع رسانی نماید.
ماده ۱۴- ترکیب اعضای هیأت نظارت به شرح ذیل تعیین می گردد:
  1. نمایندگان بانک مرکزی یک نفر از حوزه نظارت و (یک نفر از حوزه فناوری اطلاعات)؛
  2. نماینده دادستانی کل کشور؛
  3. نماینده وزارت امور اقتصادی و دارایی اداره کل امور اقتصادی و دارایی در استانها در خصوص مؤسسات اعتباری دولتی.
تبصره- حضور مدیر عامل یا یکی از اعضاء هیأت مدیره مؤسسه اعتباری به عنوان ناظر در مراسم قرعه کشی الزامی است.
ماده ۱۵- مؤسسه اعتباری موظف است به منظور آگاهی و جلب اعتماد عموم نسبت به صحت جریان قرعه کشی و اعطای جوایز تبلیغات در رسانه های عمومی و یا سایر روشهای تبلیغاتی را شفاف و بدون ابهام انجام دهد.
تبصره- مؤسسه اعتباری باید مقررات و روشهای اجرایی امور مربوطه را منتشر و بین کلیه شعب توزیع نماید مقررات و روش انجام قرعه کشی موضوع ماده ۸ و نیز مفاد ماده ۱۰ این دستور العمل باید در دفترچه های حساب قرض الحسنه پس انداز درج گردد.
ماده ۱۶- بانک مرکزی موظف است موضوع ساماندهی تبلیغات قرض الحسنه در مؤسسات اعتباری را ظرف مدت سه ماه پس از ابلاغ این دستورالعمل تهیه و پس از تائید رئیس کل بانک مرکزی به مؤسسات اعتباری ابلاغ نماید.
این دستور العمل در ۱۶ ماده و ۱۲ تبصره در یک هزار و یکصد و بیست و سومین جلسه مورخ ۱۳۹۵٫۶٫۱۶ به تصویب شورای پول و اعتبار رسید. از تاریخ ابلاغ این مصوبه کلیه مصوبات قبلی این شورا در خصوص اعطای جوایز به سپرده های قرض الحسنه پس انداز، كان لم يكن تلقی می گردد.
* موضوع بند (۵) از یکهزار و دویست و بیست و سومین صورت جلسه مورخ ۱۳۹۵٫۶٫۱۶ شورای پول و اعتبار.

مطالب مرتبط

آموزه های مالیاتی

13 خرداد 1401

علی الراس چیست و چرا علی الراس می شویم؟

1

دقیقه مطالعه

2

دقیقه مطالعه

آموزه های مالیاتی

28 اسفند 1403

مالیات بر اجاره، مالک بپردازد یا مستاجر؟

1

دقیقه مطالعه

آموزه های مالیاتی

09 تیر 1402

معافیت مالیاتی پزشکان

1

دقیقه مطالعه

1

دقیقه مطالعه

آموزه های مالیاتی

13 خرداد 1401

ماده 19 قانون مالیات بر ارزش افزوده

1

دقیقه مطالعه

دیدگاه کاربران

0 دیدگاه