خبر خوب: کتاب "قانون مالیات رو قورت بده" موجود شد! (کلیک کنید)

دستورالعمل شماره 32 روابط کار

جزییات بخشنامه

شماره: ٧٥٤٧٦ 
تاریخ: ۱۳۹۲٫۰۵٫۰۹ 

مدیران کل محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان ها 
سلام علیکم در راستای دستیابی به اهداف وزارت متبوع حذف بروکراسی راید و تسهیل فرایندها جلوگیری از اتلاف وقت  ناشی از مکانیات و با هدف ایجاد وحدت رویه و پیش گیری از تکرار سوالات و هم چنین به منظور تفویض اختیارات حداکثری  به ادارات کل اجرایی بر اساس سیاست های نظام ، ضمن تاکید بر لزوم نظارت اداره کل سازمانهای کارگری و کارفرمایی در خصوص مقاضاهای واصله جهت تأسیس انجمن های صنفی کارگری و کارفرمایی ( دستور العمل چگونگی بررسی درخواست تاسیس انجمنهای صنفی کارگری و کارفرمایی ) به منظور اقدام لازم ابلاغ می گردد. 
 

الف) رعایت ماده ۱۵ آئین نامه مربوط به انجمنهای صنفی و تبصره های ذیل آن : 

 
چنانچه در یک حوزه جغرافیایی اعم از استان ، شهرستان، بخش ، .. و کشور ) انجمن صنفی حرفه با صنعت خاصی  تشکیل شده باشد و تقاضای جدیدی مبنی بر تاسیس انجمن صنفی مشابه انجمن صنفی قبلی به لحاظ فعالیت در همان  حوزه جغرافیایی واصل گردد، انجمن صنفی جدید به دلیل همگن بودن و مشترک بودن حوزه جغرافیایی قابل تشکیل نیست. مگر اینکه: 
۱- تقاضای جدید تأسیس انجمن صنفی در سطح تخصصی تر از انجمن صنفی سابق باشد. به عنوان مثال  چنانچه ابتدا انجمن صنفی کارگران ساختمانی تاسیس سپس تقاضای جدید مبنی بر تأسیس انجمن صنفی کارگران گچ کار یا  انجمن صنفی کارگران نقاش ساختمانی در همان حوزه جغرافیایی سابق مطرح گردد. تاسیس انجمن جدید در سطح تخصصی تر از انجمن اولی بوده و بلامانع می باشد. 
۲ - تقاضای جدید تأسیس انجمن صنفی در بخشی از حوزه جغرافیایی فعالیت انجمن صنفی سابق باشد. به عنوان مثال چنانچه ابتدا انجمن صنفی شرکتهای ساختمانی در سطح کشور با استان تشکیل شده باشد و  متعاقباً انجمن صنفی شرکتهای ساختمانی استان با شهرستانهای آن استان تقاضای تاسیس انجمن صنفی شرکت های ساختمانی نمایند، منعی برای تأسیس انجمن صنفی جدید وجود ندارد. 
در نتیجه تأسیس انجمن صنفی جدید در دو حالت ذیل بلامانع می باشد : 
اول - تخصصی تر بودن انجمن صنفی جدید به لحاظ کاری (ماهیت فعالیت) 
دوم - محدود تر بودن حوزه جغرافیایی فعالیت انجمن صنفی جدید. 
ب) احراز رابطه کاری (کارگر یا کارفرما بودن متقاضیان ) : 
احراز رابطه کاری متقاضیان تشکیل انجمن صنفی کارگری با کارفرمایی به شرح ذیل:
 ۱- جهت احراز کارفرما بودن متقاضیان ، ارایه لیست بیمه کارگران با قرارداد کار با ارایه مدارک و با دلایل دیگر دال بر کار فرما بودن متقاضیان الزامی میباشد (منطبق با ماده ۳ قانون کار)
2- جهت احراز کارگر بودن متقاضیان ارابه قرارداد کار با فیش حقوقی با حکم کارگزینی با ارایه مدارک و یا دلایل دیگر 
دال بر کارگر بودن متقاضیان الزامی میباشد. منطبق با ماده ۳ قانون کار) 
تبصره: در صورت ابهام در رابطه کارگری و کارفرمایی ، ضروری است از مرجع تخصصی ذی ربط یعنی اداره روابط کار استان  مربوط استعلام گردد. 
ج ) احراز شغل (نوع فعالیت ) و همگن بودن : 
۱- در زمینه کارفرمایی: جهت تشخیص دقیق نوع فعالیت و همگن بودن فعالیت متقاضیان (حقیقی با حقوقی) و احراز  اعتبار قانونی فعالیت : آرایه پروانه فعالیت با مدارک معتبر قانونی تحت عناوین مجوز پروانه و نظایر آن ) صادره از مراجع  ذی صلاح قانونی الزامی می باشد. 
تبصره: در صورت نیاز از مراجع قانونی صادر کننده مجوز، استعلام کتبی صورت گیرد. 
2-در زمینه کارگری: جهت تشخیص دقیق نوع فعالیت و هم صنف بودن متقاضیان و احراز اعتبار قانونی فعالیت، ارایه  پروانه صلاحیت یا کارت مهارت فنی با مدارک معتبر صادره از مراجع ذی صلاح قانونی و با شواهد نشان دهنده نوع فعالیت  در مشاغلی که مشخصاً مدارک صادر شده از طرف مرجع ذی صلاح وجود ندارد) الزامی می باشد. 
د ) لزوم رعایت دقیق نصابهای قانونی جهت تشکیل انجمن صنفی منطبق بر ماده ۲ آیین نامه: 
ه) عنوان انجمن های صنفی مورد درخواست باید دقیق جامع و مانع بوده، مطابقت عنوان مورد درخواست با مجوزهای فعالیت ارایه شده از سوی متقاضیان الزامی است به طور مثال در حالتی که موضوع درخواست تشکیل  انجمن صنفی صنایع نساجی میباشد صرفاً تولید کنندگان منسوجات واحد شرایط عضویت میباشند و مثلا تولید کنندگان  و با تامین کنندگان ماشین آلات این صنعت و یا تولید کنندگان کیف و کفش نمی توانند در انجمن صنفی موصوف عضویت  یابند. از سوی دیگر هر عنوانی که در مجوزهای ارایه شده، نشان دهنده صنعت تولید منسوجات باشد ، کفایت می کنند. 
هم چنین این نکته مورد دقت قرار گیرد؛ در صورتی که متقاضیان تأسیس یک انجمن صنفی به لحاظ تعداد قابل توجه باشند. به منظور سهولت در حصول نصاب مجامع عمومی و سایر تشریفات قانونی، هم چنین سهولت در ایجاد کانون های  تخصصی نسبت به هدایت متقاضیان به ایجاد تشکلهای تخصصی تر به لحاظ حوزه کاری و یا محدودتر به لحاظ حوزه  جغرافیایی اقدامات ترویجی صورت گیرد. به طور مثال : 
-ایجاد تشکل های تخصصی تر به لحاظ حوزه کاری : تأسیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی در رشته های مختلف گج  کار کاشی کار و نظایر آن جایگزین تشکیل انجمن صنفی کارگران ساختمانی 
ایجاد تشکل های با حوزه فعالیت محدودتر تأسیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی در سطح شهرستان و حوزه های  جغرافیایی کوچک تر جایگزین تشکیل انجمن صنفی کارگران ساختمانی استان 
با احترام - موفق باشید. 
ابراهیم نظری جلالی
معاون روابط کار

مطالب مرتبط

1

دقیقه مطالعه

آموزه های مالیاتی

13 خرداد 1401

مقایسه وکیل مالیاتی با شغل های مرتبط

1

دقیقه مطالعه

آموزه های مالیاتی

01 بهمن 1403

جدول مالیات حقوق ۱۴۰۴+ روش دقیق محاسبه

1

دقیقه مطالعه

آموزه های مالیاتی

22 فروردین 1404

واکنش به صورت حساب در سامانه مودیان

0

دقیقه مطالعه

1

دقیقه مطالعه

دیدگاه کاربران

0 دیدگاه