.png)
آیین نامه اجرایی بند الف ماده ۳ قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران (موضوع برنامه تامین مالی رشد اقتصادی هدف گذاری شده)
جزییات بخشنامه
تاریخ بخشنامه
1404/02/02
دسته بندی
تصویبنامه و تصمیمنامهها
شماره بخشنامه
63643-14387
وضعیت سند
معتبر است
تاریخ آخرین بروزرسانی
1404/02/12
تاریخ: 1404/2/2
وزارت امور اقتصادی و دارایی ـ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
هیئت وزیران در جلسه 1404/1/24 به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی (با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور) و به استناد بند (الف) ماده (3) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب 1403، آیین نامه اجرایی بند یادشده را به شرح زیر تصویب کرد:
آیین نامه اجرایی بند (الف) ماده (3) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران (موضوع برنامه تأمین مالی رشد اقتصادی هدف گذاری شده)
ماده 1- در این آیین نامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند:
1- قانون برنامه: قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب 1403.
2- دستگاه های اجرایی: دستگاه های اجرایی موضوع بند (پ) ماده (1) قانون برنامه.
3- رشد اقتصادی: رشد اقتصادی در چهارچوب اهداف کمی موضوع ماده (2) قانون برنامه.
4- برنامه تأمین مالی رشد اقتصادی: سند راهبردی مشتمل بر برآورد منابع مالی مورد نیاز و نحوه تأمین مالی رشد اقتصادی هدف گذاری شده که سالانه به تصویب هیئت وزیران می رسد.
5- منابع تأمین مالی: کلیه ظرفیت های تأمین مالی داخلی و خارجی از جمله بازار سرمایه، نظام بانکی، سرمایه گذاری و تأمین مالی خارجی با رعایت اصل (80) قانون اساسی، صندوق توسعه ملی، بیمه، مولدسازی و فروش اموال و دارایی ها، اعتبارات تملک دارایی سرمایه ای دولت، سرمایه گذاری شرکت های دولتی، نهادهای عمومی غیردولتی نظیر شهرداری ها و بنیادها و مشارکت عمومی – خصوصی و سایر منابع تأمین مالی.
6 ـ وزارت: وزارت امور اقتصادی و دارایی
ماده 2- در راستای اجرای این آیین نامه وزارت مکلف است:
1- در طول سال های اجرای قانون برنامه، هر ساله با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و سایر دستگاه های اجرایی مرتبط، برنامه تأمین مالی رشد اقتصادی در سال بعد را تدوین و تا پایان شهریور ماه برای تصویب به هیئت وزیران ارائه نماید. دستگاه های ذی ربط مکلفند حداکثر تا پایان مرداد ماه هر سال، در راستای تدوین برنامه مذکور، آمار و اطلاعات مورد درخواست وزارت امور اقتصادی و دارایی را با رعایت قانون مدیریت داده ها و اطلاعات ملی مصوب 1401 در اختیار آن وزارت قرار دهند.
2- در تهیه برنامه تأمین مالی رشد اقتصادی موارد زیر را لحاظ نماید:
- الف- برآورد میزان منابع مالی مورد نیاز برای رشد اقتصادی هدف.
- ب- پیش بینی سهم هر یک از روش های تأمین مالی.
- پ- برآورد کسری منابع مورد نیاز جهت تحقق رشد اقتصادی هدف.
- ت- تعیین روش های تأمین مالی کسری منابع مورد نیاز و الزامات مربوط و ارائه پیشنهادهای مشخص در این زمینه.
تبصره- دستگاه های اجرایی ذی ربط مکلفند به صورت فصلی و حداکثر پانزده روز پس از پایان هر فصل، اطلاعات عملکرد خود در راستای اجرای این آیین نامه را در اختیار وزارت قرار دهند. وزارت موظف است با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور و دستگاه های اجرایی ذی ربط ضمن بررسی گزارش، نسبت به رفع موانع فرایندی در چهارچوب قوانین و مقررات و در صورت لزوم ارائه پیشنهاد برای این منظور به هیئت وزیران اقدام نماید.
ماده 3- بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است در طول سال های اجرای قانون برنامه و در راستای کمک به تحقق اهداف رشد اقتصادی مندرج در برنامه تأمین مالی رشد اقتصادی، در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط و پس از تأیید ارکان ذی صلاح خود، نسبت به اجرای موارد زیر اقدام نماید:
1- نسبت به تعیین و اعلام میزان و سهم هر یک از منابع تأمین مالی بانکی شامل تسهیلات و ابزارهای تعهدی از کل منابع بانکی به همراه مفروضات، الزامات و محدودیت های اثرگذار بر تحقق ظرفیت های پیش بینی شده تا پایان مرداد ماه هر سال برای سال آتی به وزارت اقدام نماید.
2- ظرف یک ماه پس از پایان هر فصل، گزارش فصلی عملکرد موضوع این ماده در راستای تأمین مالی بخش های اقتصادی را به وزارت ارائه نماید. این گزارش باید شامل تحلیل های دقیق از روند اعطای تسهیلات و سایر روش های مختلف نظیر تأمین مالی مبتنی بر واگذاری مطالبات (فاکتورینگ)، گشایش اعتبار اسنادی (ال سی) داخلی و دلایل انحراف از اهداف برنامه تأمین مالی یک ساله اعلام شده توسط همان دستگاه باشد.
ماده 4-شورای عالی بورس و اوراق بهادار در طول سال های اجرای قانون برنامه و در راستای برنامه تأمین مالی رشد اقتصادی مکلف است:
1- تا انتهای مرداد ماه هر سال، نسبت به پیش بینی ظرفیت جذب و تجهیز منابع مالی از طریق بازار سرمایه برای سال آتی منطبق با چهارچوب درخواستی وزارت اقدام نماید.
2-مسائل و محدودیت های اثرگذار بر ظرفیت های پیش بینی شده برای جذب و تجهیز منابع از طریق این بازار مالی را به تفکیک هر ابزار/ روش تأمین مالی به همراه پیشنهادهای مشخص برای رفع محدودیت های مزبور، به وزارت اعلام نماید.
3- نسبت به ارسال گزارش فصلی عملکرد جذب و تجهیز منابع مالی از طریق بازار سرمایه ظرف پانزده روز پس از پایان هر فصل اقدام نماید. این گزارش باید شامل تحلیل های دقیق از روند هر یک از عناوین جذب و تجهیز منابع مالی از طریق بازار سرمایه، میزان تحقق نسبت به ظرفیت پیش بینی شده، دلایل ایجاد انحراف از اهداف به همراه پیشنهادات اصلاحی باشد.
ماده 5- سازمان برنامه و بودجه کشور در طول سال های اجرای قانون برنامه و در راستای برنامه تأمین مالی رشد اقتصادی به صورت سالانه اقدامات زیر را انجام می دهد:
1- فهرست طرح (پروژه) های نیمه تمام ملی و استانی را به همراه میزان پیشرفت فیزیکی و مالی، تهیه و با توجه به منابع مورد نیاز برای اتمام، آنها را اولویت بندی نماید.
2-گزارش های دوره ای تخصیص به طرح های تملک دارایی سرمایه ای، میزان تحقق اهداف و دلایل ایجاد انحراف از اهداف را حداکثر تا پانزده روز پس از پایان هر فصل به وزارت ارسال نماید تا در گزارش مربوط، به مجلس منعکس شود.
3- با همکاری وزارت، منابع و احکام قانونی لازم جهت تحقق اهداف برنامه تأمین مالی رشد اقتصادی سالانه مصوب هیئت وزیران را در لوایح بودجه سنواتی پیش بینی و درج نماید.
ماده 6- دستگاه های اجرایی مکلفند در طول سال های اجرای قانون برنامه و در راستای تدوین برنامه تأمین مالی رشد اقتصادی مورد هدف به صورت سالانه، اقدامات زیر را انجام دهند:
1- احصا و شناسایی ظرفیت های بلااستفاده و نیمه فعال بنگاه های بزرگ تولیدی، طرح های تولیدی نیمه تمام و واحدهای تولیدی راکد در بخش های صنعتی، معدنی و تجاری با تأکید بر بازسازی و نوسازی واحدها، پیشنهاد الزامات تأمین مالی و برآورد منابع مورد نیاز.
2- ارسال فهرست تفصیلی موضوع بند (1) این ماده همراه با پیوست های تحلیلی و مستندات مرتبط به سازمان برنامه و بودجه کشور تا پایان فروردین ماه هر سال.
3- ارائه گزارش های دوره ای تحلیلی از پیشرفت اقدامات، میزان تحقق اهداف و چالش های پیش روی طرح های مشمول این ماده به وزارت به صورت هر سه ماه یک بار.
ماده 7- سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران مکلف است:
1- تا انتهای مرداد ماه هر سال، با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور، نسبت به ارائه عملکرد ارزش جذب تأمین مالی خارجی به تفکیک سرمایه گذاری خارجی جذب شده و تأمین مالی خارجی (فاینانس) و پیش بینی ظرفیت عناوین یادشده در جذب منابع برای سال آتی، به همراه مسائل و محدودیت های اثرگذار بر ظرفیت های پیش بینی شده برای جلب و جذب منابع، منطبق با چارچوب درخواستی وزارت اقدام نماید.
2- در راستای جلب و جذب سرمایه گذاری خارجی اقدامات زیر را با رعایت ماده (5) اساسنامه سازمان سرمایه گذاری وکمک های اقتصادی و فنی ایران مصوب 1354 انجام دهد:
- الف- ایجاد و فعال سازی کارگروه های تخصصی سرمایه گذاری خارجی با همکاری
- دستگاه های اجرایی.
- ب- برگزاری نشست های دو یا چند جانبه با کارگزاری (آژانس) های تشویق سرمایه گذاری کشورهای هدف.
- پ- برگزاری کارگروه(کمیته) های مشترک با مشارکت بخش خصوصی (اتاق ها) و رویدادهای دو جانبه معرفی فرصت ها و ظرفیت های اقتصادی ایران.
- ت- پیگیری انعقاد و به روزرسانی موافقتنامه های تشویق و حمایت متقابل سرمایه گذاری.
- ث- بازاریابی هدفمند و متمرکز فرصت های سرمایه گذاری منطقه ای در کشورهای هدف.
- ج ـ ایجاد زیرساخت های بازاریابی مستمر در بستر فضای مجازی در شبکه ها و رسانه های اجتماعی داخلی و بین المللی.
ماده8- صندوق توسعه ملی در طول سال های اجرای قانون برنامه و در راستای برنامه تأمین مالی رشد اقتصادی و با رعایت صلاحیت های ارکان خود، مکلف است:
1- تا پایان مرداد ماه هر سال، اطلاعات مربوط به پیش بینی ارزش تأمین مالی طرح (پروژه) ها توسط منابع آن صندوق را به وزارت ارسال نماید.
2- گزارش اطلاعات مربوط به عملکرد فصلی در خصوص منابع مالی تخصیص یافته و میزان محقق شده را به وزارت ارسال نماید.
ماده9- بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت کشور مکلفند سالانه نسبت به ارائه اطلاعات مربوط به برآورد میزان سرمایه گذاری شرکت های بیمه/صندوق های بازنشستگی و مخارج عمرانی شهرداری های تحت نظارت خود برای سال آینده، تا پایان مرداد ماه هر سال اقدام نموده و گزارش عملکرد موارد مذکور و در صورت انحراف از مقادیر برآوردی، دلایل انحراف آن را به صورت فصلی تا پانزده روز پس از پایان هر فصل، به وزارت ارسال نمایند.
محمدرضا عارف

مواد قانونی مرتبط
مطالب مرتبط
دیدگاه کاربران
0 دیدگاه
جزییات بخشنامه 63643-14387
تاریخ بخشنامه
1404/02/02
آخرین بروزرسانی
1404/02/12
دسته بندی
تصویبنامه و تصمیمنامهها
شماره بخشنامه
63643-14387
وضعیت سند
معتبر است

دوره های مرتبط
اشتراک های پیشنهادی
1 ماهه


دسترسی به اطلاع رسانی بخشنامه

حقوق و دستمزد

استهلاک

اشتراک گزاری پیامک بخشنامه

دسترسی به تحلیل بخشنامه

دسترسی به علاقه مندی

مشاوره مالیاتی

درخواست بخشنامه
3,000,000
1,000,000تومان
1 ماهه


دسترسی به اطلاع رسانی بخشنامه

حقوق و دستمزد

استهلاک

اشتراک گزاری پیامک بخشنامه

دسترسی به تحلیل بخشنامه

دسترسی به علاقه مندی

مشاوره مالیاتی

درخواست بخشنامه
3,000,000
1,000,000تومان
کتاب های مرتبط

320,000 تومان
0%
--:--:--:--

180,000 تومان
0%
--:--:--:--

500,000
420,000 تومان
16%
--:--:--:--