ارسال رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری موضوع دادنامه شماره 617 مورخ 1391/09/06

جزییات بخشنامه

شماره: 10437 /230/د
تاریخ: 1392/04/23
پیوست: دارد

موضوع: ارسال رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری موضوع دادنامه شماره 617 مورخ 1391/09/06
بـه پیوسـت تصـویر دادنـامه شـماره 617 مـورخ 1391/09/06 صـادره از هـیأت عـمومـی دیـوان عـدالت اداری مـبنی بـر تأیید بخشنامه شماره 6193/871-213 مورخ 1382/09/01 سازمان متبوع در خصوص اسناد اجاره نامه های رسمی، جهت اطلاع و اقدام لازم ارسال می گردد.
حسین وکیلی
معاون مالیات های مستقیم
توضیحات تکمیلی:
ماده ۵۴- درآمد اجاره بر اساس قرارداد اعم از رسمی یا عادی مبنای تشخیص مالیات قرار می‌گیرد و در مواردی که قرارداد وجود نداشته باشد یا از ارائه آن خودداری گردد و یا مبلغ مندرج در آن کمتر از هشتاد درصد (۸۰%) ارقام مندرج در جدول املاک مشابه تعیین و اعلام شده توسط سازمان امور مالیاتی کشور باشد و نیز درمورد ماده (۵۴مکرر) این قانون، میزان اجاره ­بها بر اساس جدول اجاره املاک مشابه تعیین خواهد شد.
تبصره ۱- در صورتی‌که مستأجر جزء مشمولان تبصره ‌(۹) ماده (۵۳) این قانون باشد، اجاره پرداختی مستأجر ملاک تعیین درآمد مشمول مالیات اجاره خواهد بود.
تبصره ۲- چنانچه براساس اسناد و مدارک مثبته معلوم شود اجاره ملک بیش از مبلغی است که مأخذ تشخیص درآمد مشمول مالیات قرار گرفته است، مالیات مابه­التفاوت طبق مقررات این قانون قابل مطالبه و در صورت اعتراض مودی، پرونده قابل رسیدگی در مراجع حل اختلاف موضوع این قانون خواهد بود.
تبصره ۳- در مواردی‌که درآمد اجاره واقعی کمتر از درآمد تعیین‌شده طبق مقررات این ماده باشد و مالیات تعیین‌شده مورد اعتراض مودی باشد، در این‌صورت پرونده قابل رسیدگی در مراجع حل اختلاف مالیاتی موضوع این قانون خواهد بود. [۱]
۱. به موجب بند ۱۱ ماده واحده قانون اصلاح قانون مالیات ­های مستقیم، مصوب ۱۳۹۴/۰۴/۳۱، این متن و تبصره‌ های آن جایگزین ماده (۵۴) قانون و تبصره‌ های آن شد.
«ماده ۵۴ - مال‌الاجاره از روی سند رسمی تعیین می‌شود و در صورتی که اجاره‌نامه رسمی وجود نداشته باشد یا از تسلیم سند یا رونوشت آن‌ خودداری گردد و یا موجر علاوه بر اجاره بها وجهی به عنوان ودیعه یا هر عنوان دیگر از مستأجر دریافت نموده باشد، میزان اجاره بها‌ بر اساس املاک مشابه تعیین خواهد شد. چنانچه بعدا اسناد و مدارک مثبته به دست آید که معلوم شود اجاره ملک بیش از مبلغی است که مأخذ ‌تشخیص درآمد مشمول مالیات قرار گرفته، مالیات مابه‌التفاوت طبق مقررات این قانون قابل مطالبه خواهد بود.
تبصره ۱ - ارزش اجاری مستغلات در مواردی که باید براساس اجاره بهای املاک مشابه تقویم گردد به وسیله اداره امور مالیاتی که ملک در محدوده آن‌ واقع است تعیین خواهد شد.
‌تبصره ۲ - از ابتدای سال ۱۳۸۲، مأخذ محاسبه درآمد مشمول مالیات اجاره املاک، ارزش اجاری خواهد بود که توسط کمیسیون تقویم املاک موضوع‌ ماده (۶۴) این قانون برای محدوده شهرها و روستاها و براساس هر مترمربع تعیین خواهد شد.»

مطالب مرتبط

آموزه های مالیاتی

13 خرداد 1401

مهارت های مورد نیاز برای تسلیم اظهارنامه

3

دقیقه مطالعه

آموزه های مالیاتی

13 خرداد 1401

تکالیف مالیاتی مشاغل و شرکت ها

1

دقیقه مطالعه

آموزه های مالیاتی

13 خرداد 1401

آدرس و تلفن ادارات مالیاتی شهر تهران

1

دقیقه مطالعه

آموزه های مالیاتی

25 اردیبهشت 1401

مالیات بر ارزش افزوده چیست؟

1

دقیقه مطالعه

معرفی کتاب عمومی و تخصصی

29 اسفند 1401

معرفی کتاب کار عمیق

1

دقیقه مطالعه

دیدگاه کاربران

0 دیدگاه