ضوابط اجرایی موضوع بند (ب) تبصره 6 قانون بودجه سال 1401 کل کشور

جزییات بخشنامه

شماره دستورالعمل: 200/1401/539
تاریخ: 1401/11/16
 

قانون بودجه 1401 کل کشور

 
موضوع: ضوابط اجرایی موضوع بند (ب) تبصره 6 قانون بودجه سال 1401 کل کشور
به پیوست ضوابط اجرایی موضوع بند (ب) تبصره 6 قانون بودجه سال 1401 کل کشور درخصوص قطعی سازی پرونده های مودیان مالیات بر ارزش افزوده دوره های مالیاتی سنوات 1387 تا 1397 که طی شماره 100917 مورخ 1401/05/26 به تصویب وزیر محترم امور اقتصادی و دارائی رسیده است، جهت اطلاع و اقدام مقتضی ارسال می گردد.
 
داود منظور
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور
توضیحات تکمیلی:
دستورالعمل موضوع بند (ب) تبصره (6) قانون بودجه سال 1401 کل کشور به منظور تسریع در قطعی سازی پرونده‌های مالیات بر ارزش افزوده برای دوره‌های 1387 تا 1397 به تصویب وزارت امور اقتصادی و دارایی رسید. این دستورالعمل به سازمان امور مالیاتی کشور اجازه می‌دهد تا پرونده‌هایی که اظهارنامه‌های خود را در موعد مقرر تسلیم کرده‌اند و تاکنون مورد رسیدگی قرار نگرفته‌اند، بدون نیاز به رسیدگی، قطعی شوند. هدف از این اقدام تعیین تکلیف وضعیت مالیاتی مودیان و تسهیل فرآیند قطعی شدن پرونده‌هاست.
شرایط مشمول این دستورالعمل شامل تمامی فعالان اقتصادی اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی است که اظهارنامه‌های مالیات بر ارزش افزوده دوره‌های 1387 تا 1397 خود را به موقع تسلیم کرده‌اند. برخی موارد از جمله پرونده‌هایی که شامل اظهارنامه‌های الحاقی بعد از موعد قانونی یا مودیانی که نامشان در سامانه مالیاتی معتبر ثبت نشده باشد، از شمول این دستورالعمل خارج است. همچنین اظهارنامه‌هایی که شامل مانده بستانکاری یا اعتبار ابرازی از دوره‌های قبل باشند نیز مشمول نمی‌شوند.
یکی از شروط اصلی برای قطعی شدن پرونده‌ها، این است که مانده بدهی مالیات و عوارض ابرازی مطابق اظهارنامه‌ها نباید بیشتر از سقف تعیین‌شده در دستورالعمل باشد. همچنین برای مودیانی که در ارائه اظهارنامه‌های مالیاتی خود فعالیت‌های مشمول معافیت مالیاتی نداشته باشند، مانده بدهی قطعی می‌شود. موارد خاص دیگری نیز در این دستورالعمل برای انواع مختلف مشاغل و فعالیت‌ها پیش‌بینی شده است که به طور خاص مانده بدهی مالیات و عوارض در آن‌ها بررسی خواهد شد.
در صورتی که کتمان درآمد یا ابراز اعتبار مالیاتی واهی از سوی فعالان اقتصادی در آینده اثبات شود، اجرای این دستورالعمل مانع از مطالبه مالیات بر ارزش افزوده و عوارض قانونی و جرایم متعلقه نخواهد بود. به عبارت دیگر، چنانچه اسناد و مدارک جدیدی از فعالان اقتصادی مبنی بر تخلف در ابراز درآمد و فعالیت‌ها به دست آید، مالیات و جرایم مربوطه قابل مطالبه خواهند بود.
سازمان امور مالیاتی کشور همچنین باید حداکثر مساعدت لازم برای تقسیط بدهی مالیاتی قطعی شده را با رعایت مفاد قانون مالیات‌های مستقیم ارائه دهد. این دستورالعمل در هشت بند و شش تبصره تنظیم شده و از تاریخ ابلاغ، برای سازمان امور مالیاتی کشور لازم‌الاتباع می‌باشد.
در مجموع، این دستورالعمل به هدف ساده‌سازی و تسریع در فرآیند رسیدگی به پرونده‌های مالیاتی، قطعی‌سازی بدهی‌ها و تعیین تکلیف وضعیت مالیاتی مودیان مالیات بر ارزش افزوده برای دوره‌های گذشته طراحی شده است

مطالب مرتبط

آموزه های مالیاتی

13 خرداد 1401

حدنصاب معاملات چیست

1

دقیقه مطالعه

آموزه های مالیاتی

25 اردیبهشت 1401

شرح ماده 181 قانون مالیات + آیین نامه اجرایی

1

دقیقه مطالعه

4

دقیقه مطالعه

آموزه‌های حسابداری

29 اسفند 1402

جدول حقوق و دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۳

1

دقیقه مطالعه

1

دقیقه مطالعه

دیدگاه کاربران

0 دیدگاه