.png)
بندهای «الف، ب، ج، د، هـ ، و ، ز» تبصره (35) قانون بودجه سال 1379 کل کشور
جزییات بخشنامه
تاریخ بخشنامه
1379/01/29
دسته بندی
دستورالعمل مالیاتی
شماره بخشنامه
1231
وضعیت سند
نامشخص است
تاریخ آخرین بروزرسانی
1403/10/20
تاریخ: 1379/01/22
موضوع: بندهای «الف، ب، ج، د، هـ ، و ، ز» تبصره (35) قانون بودجه سال 1379 کل کشور
1. کالاهای موضوع تبصره فوق که از اول سال 1379 به فروش میرسد حسب مورد مشمول مالیات بر فروش میباشد.
2. اشخاص حقوقی«کارخانه های دولتی تولیدکننده» که کالاهای موضوع بند (الف) را بصورت محصول نهایی به فروش می رسانند موظفند مالیاتهای مقرر را به هنگام فروش کالا دریافت و در مهلت تعیین شده به حساب مربوط در خزانه واریز نمایند.
3. شرکتهای تولیدکننده خودرو موظفند علاوه بر مالیاتها و عوارض مربوط به خودروها معادل ده درصد قیمت فروش نقدی هر دستگاه خودرو تولیدی باستثنای خودروهای یادشده در بند (ب) تبصره مذکور را قبل از کسر هر گونه تخفیف، شامل مابه التفاوت سهم سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان بعنوان مالیات غیرمستقیم اخذ و به حساب مربوط نزد خزانه پرداخت نمایند.
بدیهی است مالیات فروش دریافتی از وانت بارها درصورت ارائه اسناد و مدارک از مراجع ذیربط مبنی بر شماره گذاری خودرو به عنوان تاکسی بار، با درخواست کتبی مالک حسب مورد توسط اداره کل مالیاتهای غیرمستقیم در تهران و ادارات اموراقتصادی و دارایی محل قابل استراد خواهدبود.
ضمنا، شماره گذاری اتومبیلهای مشمول مالیات موضوع بند (ب) توسط ادارات ذیربط موکول به ارائه قبض پرداخت و تایید اداره کل مالیاتهای غیرمستقیم در تهران و ادارات اموراقتصادی و دارایی محل حسب مورد خواهدبود.
4. شرکت مخابرات ایران مکلف است مالیات غیرمستقیم هر خط انشعاب جدید تلفن همراه را به حساب تعیین شده توسط وزارت اموراقتصادی و دارایی در مهلت مقرر واریز نماید.
5. شرکت دخانیات مکلف است یک نسخه از کلیه مجوزهای صادره جهت ورود سیگار در سال 1379 را حداکثر یک هفته پس از صدور به اداره کل مالیاتهای غیرمستقیم در تهران ارسال نماید. تا امکان وصول مالیات متعلق به سیگارها وارداتی طبق قوانین موضوعه فراهم گردد.
6. از انواع نوشابه و آبمیوه و نظایر آن که با وسایل ماشینی در داخل کشور تهیه و به فروش می رسد براساس اندازه گیری حجم از قرار هر سیصد (300) سی سی، هفتاد ریال به عنوان مالیات بر فروش دریافت می گردد.
الف) مدیران شرکتها و کارخانجات تولیدکننده انواع نوشابه و آبمیوه موضوع این دستورالعمل مکلفند مالیات بر فروش مربوط به هر ماه را حداکثر تا پانزدهم ماه بعد به حسابی که توسط وزارت اموراقتصادی و دارایی تعیین می شود واریز و رسید مربوط را همراه با آمار فروش ماهانه جهت اعمال حساب در تهران به اداره کل مالیاتهای غیرمستقیم و در شهرستانها به ادارات اموراقتصادی و دارایی محل ارائه نمایند.
ب) وزارت اموراقتصادی و دارایی می تواند بمنظور کنترل تولید و فروش انواع نوشابه و آبمیوه و نظایر آن با گماردن مامورین ذیربط و ناظران مقیم در هر کارخانه مقدار تولید و فروش را کنترل نمایند. مدیران و مسئولین شرکتها و کارخانجات تولید انواع نوشابه و آبمیوه موضوع این دستورالعمل مکلفند کمافی السابق کلیه وسایل و امکانات و تسهیلات لازم را جهت نظارت مستمر مامورین ذیربط تامین و همکاری لازم را جهت اعمال نظارت با مامورین بعمل آورند.
ج) محاسبه و وصول مالیات بر فروش انواع نوشابه و آبمیوه تولیدی و نظایر آن، موضوع این دستورالعمل براساس آمار فروش دریافتی ماهانه از شرکتها و کارخانجات تولیدی علی الحساب تلقی می شود و وزارت اموراقتصادی و دارایی می تواند بمنظور حفظ حقوق دولت عنداللزوم دفاتر و اسناد و مدارک کارخانجات را مورد رسیدگی قرارداده و در صورت احراز مابه التفاوت ناشی از عدم ارائه آمار صحیح فروش کالا مالیات متعلق را به همراه جرائم مقرر وصول و مسئولین متخلف نیز در اجرای قانون نحوه اعمال تعزیرات حکومتی راجع به قاچاق کالا و ارز به مراجع ذیصلاح معرفی خواهندشد.
7ـ گمرک ایران مکلف است بمنظور حفظ حقوق دولت قبل از ترخیص کالاهای واراداتی موضوع جزء (3) بند (ج) و همچنین بند (د) تبصره مذکور واردکننده را همراه با معرفی نامه کتبی متضمن نام واردکننده، نوع و میزان کالای وارداتی براساس اظهارنامه مربوط در تهران به اداره کل مالیاتهای غیرمستقیم و در شهرستانها به ادارات اموراقتصادی و دارایی محل مربوط راهنمایی نمایند.
ادارات یادشده مکلفند ضمن تشکیل پرونده اقدام لازم جهت وصول مالیات متعلق طبق قوانین موضوعه نموده و با وصول مالیات ظرف مدت سه روز گواهی لازم را صادر و به منظور ترخیص کالا به گمرک مربوط ارسال نمایند.
8 ـ مسئولیت وصول مالیات موضوع تبصره صدرالاشاره در تهران با اداره کل مالیاتهای غیرمستقیم و در شهرستانها با ادارات اموراقتصادی و دارایی محل حسب مورد خواهدبود.
9 ـ ادارات وصول کننده مالیات بر فروش کالاهای موضوع تبصره مذکور موظفند جهت دریافت مالیاتهای مقرر با هماهنگی خزانه داری کل حسابهای جداگانه ای افتتاح و همه ماهه مبالغ وصولی را ذیل کدهای مربوطه منظور نمایند.
وزیر اموراقتصادی و دارایی

مطالب مرتبط
دیدگاه کاربران
0 دیدگاه
جزییات بخشنامه 1231
تاریخ بخشنامه
1379/01/29
آخرین بروزرسانی
1403/10/20
دسته بندی
دستورالعمل مالیاتی
شماره بخشنامه
1231
وضعیت سند
نامشخص است

دوره های مرتبط
اشتراک های پیشنهادی
کتاب های مرتبط

440,000
380,000 تومان
13.64%
--:--:--:--

180,000 تومان
0%
--:--:--:--

500,000
420,000 تومان
16%
--:--:--:--