.png)
آیین نامه اجرایی ماد (71) قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران
جزییات بخشنامه
تاریخ بخشنامه
1398/10/14
دسته بندی
مدیرعامل
شماره بخشنامه
1000-98-12508
وضعیت سند
معتبر است
تاریخ آخرین بروزرسانی
1403/01/18
موضوع آیین نامه اجرایی ماده (۷۱) قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران
معاونین محترم ٫مدیران کل مستقل ستادی
در اجرای ماده (۷۱) قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر برای ترغیب کارفرمایان و کارآفرینان بخش خصوصی و تعاونی به جذب نیروی کار جوان چنانچه طی اجرای قانون برنامه نسبت به جذب فارغ التحصیلان دانشگاهی با مدرک حداقل کارشناسی به صورت کارورزی اقدام نمایند، از پرداخت سهم بیمه کارفرما برای مدت دو سال از تاریخ شروع به کار معاف میباشند و آیین نامه اجرایی مربوطه موضوع مصوبه شماره ۳۲۷۲۶ ت ۵۵۹۵۹ هـ مورخ ۱۳۹۵٫۳٫۲۱ هیات محترم وزیران و بخشنامه صادره از سوی وزیر محترم تعاون کار و رفاه اجتماعی به شماره ۶۳۱۵۶ مورخ ۱۳۹۸٫۴٫۱۲ در خصوص برخورداری کارفرمایان و کارآفرینان بخش خصوصی و تعاونی از معافیت حق بیمه سهم کارفرما جهت آن دسته از نیروی کار جوان فارغ التحصیل دانشگاهی که با مدرک حداقل کارشناسی به صورت کارورز جذب میگردند و از طرفی با توجه به نامه شماره ۳۱۱۸۵۸ مورخ ۱۳۹۸٫۶٫۱۰ سازمان برنامه و بودجه کشور در تاکید به رعایت ترتیبات مندرج در بند (ج) ماده (۷) قانون برنامه ششم توسعه کشور به جهت پیش بینی بودجه بخشنامه های ابلاغی و هماهنگیهای به عمل آمده در این راستا با وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی به منظور پرداخت سهم بیمه کارفرمایی آن دسته از نیروی کار جوان ثبت نام شده در سامانه کارورزی حایز شرایط معرفی از سوی وزارت مذکور به این سازمان که سیستم مکانیزه مربوطه طی نگارش پاییزه سال ۱۳۹۸ موضوع دستور اداری شماره ۵۰۰۰٫۹۸٫۶۸۰ مورخ ۱۳۹۸٫۷٫۲۲ جهت اجرا ارسال گردیده است نظر واحدهای اجرایی را به نکات ذیل جلب
می نماید.
الف) - تعاریف
۱- کارورز شخص حقیقی دارای مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی دانشگاهی که در زمان ثبت نام کمتر از ۳۵ سال تمام سن داشته و در چارچوب آیین نامه جذب و با رعایت ماده (۲) آن از سوی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی به سازمان معرفی می شود.
۲- کارگاه کارگاه های خصوصی و تعاونی دایر موضوع ماده (۴) قانون کار - مصوب سال ۱۳۶۹ و بند (۴) ماده (۲) قانون تامین اجتماعی - مصوب سال - ۱۳۵۴
3.کارفرمایان و کار آفرینان اشخاصی حقیقی یا حقوقی که در ماده (۳) قانون کار و بند (۴) ماده (۲) قانون تامین اجتماعی تعریف و اداره کارگاه را بر عهده دارند.
۴- دوره کارورزی دوره زمانی حداکثر دو سال که طی آن کارورز به کسب تجربه و فراگیری مهارت با ارتقای آن در کارگاه
مشغول است.
۵- معافیت معافیت از پرداخت حق بیمه سهم کارفرما موضوع تبصره (۱) ماده (۲۸) قانون تامین اجتماعی (ب) - مراحل ثبت نام و معرفی کارورز
ثبت نام کارورزان دانش آموخته دانشگاهی از طریق سامانه کارورزی و اعلام نیاز کارفرمایان متقاضی جذب کارورز از بین نیروهای ثبت نام شده در سامانه مزبور و احراز شرایط و تایید آن جهت معرفی به کارگاهها از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صورت می پذیرد.
ج) نحوه شمول و اعمال معافیت
۱ کارفرمایان و کارآفرینان پس از اعلام نیاز و جذب کارورز با حفظ سطح اشتغال نیروی کار موجود در کارگاه به استثنای بازنشستگی فوت از کار افتادگی در چارچوب آیین نامه از معافیت برخوردار خواهند شد.
2 اعمال معافیت بابت کارورز حداکثر به مدت ۲ سال از تاریخ شروع به کارورزی طبق تفاهم به عمل آمده و با لحاظ ماه دوره کارورزی حداکثر به مدت ۲۱ ماه منوط به ارسال لیست بیمه و پرداخت حق بیمه سهم کارورز به همراه سایر کارکنان خواهد بود. ضمناً با توجه به تبصره ذیل ماده ۵ آئین نامه فوق الذکر افراد موصوف در دوره اجرای طرح از شمول بیمه بیکاری خارج
3 چنانچه متقاضی کارورزی در طول دو سال قبل از ثبت نام دارای سوابق بیمه ای به مدت سه ماه یا بیشتر بوده یا در شغلی که بابت آن طی دوره کارورزی جذب کارگاه میشود سابقه بیمه پردازی داشته باشد مشمول این آیین نامه نخواهد بود.
در صورت جابه جایی کارورز و جایگزینی فرد دیگر کارورز جدید مدت زمان معافیت به ازای فرد جایگزین با احتساب مدت معافیت بابت کارورز قبلی مجموعا از سقف مجاز (۲) سال تجاوز نخواهد کرد.
4 استفاده از معافیت موضوع آیین نامه مزبور بابت هر کارورز نزد کارفرمایان و کارآفرینان واحد یا متعدد مجموعا ۲ سال است و به سطح اشتغال کارگاه نیروی کار موجود اضافه می شود.
د) مبنای تعیین تعداد کارورز قابل جذب در کارگاه
۱ در کارگاههای دایر دارای صورت مزد و حقوق و بازرسی بر اساس میانگین تعداد بیمه شدگان (۱۲) ماه گذشته آنها طبق صورت مزد و حقوق ارسالی توسط کارفرما به سازمان
2 در کارگاههای تازه تاسیس که در طول سالهای اجرای قانون برنامه ششم توسعه ایجاد میشوند بر اساس تعداد کارکنان مندرج در صورت مزد و حقوق ارسالی کارفرما و کارآفرین پس از حداقل ۳ ماه فعالیت یا بازرسی انجام شده توسط سازمان
3 در صورت وجود مغایرت بین صورت مزد و حقوق ارسالی کارفرمایان و نتیجه گزارشهای بازرسی کارگاهی نظر بازرس معیار عمل قرار می گیرد.
4 سقف بهره مندی هر کارگاه برای استفاده از کارورز معادل حداکثر ۵۰ نیروی کار موجود است. بدیهی است. کارگاه هایی که دارای ۲ نفر کارگر هستند نیز میتوانند با جذب حداکثر یک نفر نیروی کار جدید (کارورز) از تسهیلات پیش بینی شده استفاده نمایند.
هـ) - سایر موارد
۱ طبق نامه های شماره ۱۴۱۹۳ مورخ ۱۳۹۸٫۱٫۲۱ و شماره ۳۱۱۸۵۸ مورخ ۱۳۹۸٫۶٫۱۰ معاون محترم رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور که بر لزوم رعایت حداکثر صرفه جویی در اعتبارات هزینه ای و اجتناب از انجام تعهدات مازاد بر تکالیف قانونی تکمیل فرایند بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد و.... تاکید و با استناد به بند (د) ماده (۲۸) قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) اعلام گردیده است که اعتبارات این ابلاغیه در حدود وصولی منابع و در حد ابلاغ و تخصیص اعتبار قابل تعهد پرداخت و هزینه خواهد شد، لذا طرح مزبور با توجه به نامه شماره ۵۲۰۰۷ مورخ ۱۳۹۸٫۳٫۲۶ دفتر سیاست گذاری و توسعه اشتغال معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت متبوع مبنی بر اعلام فهرست اسامی و اطلاعات هویتی افراد مشمول کارورزان فارغ التحصیل دانشگاهی و نامه شماره ۱۱۳۷۸۸ مورخ ۱۳۹۸٫۶٫۲۵ آن معاونت در تخصیص اعتبار مورد نیاز تا پایان سال ۱۳۹۸ جهت کلیه کارفرمایان کارگاه های مشمول لغایت تاریخ ذکر شده معافیت حق بیمه سهم کارفرمایی اعمال خواهد شد. بدیهی است در صورت تامین اعتبار مورد نیاز جهت سنوات آتی کارفرمایان موصوف میتوانند از مزایای قانون یاد شده در طول دوره برنامه پنج ساله ششم توسعه بهره مند گردند.
-۲- در صورتی که به هر طریقی محرز شود کارورز معرفی شده در کارگاه شاغل نیست یا بدون رعایت شرایط آیین نامه مربوطه مشغول به کار شده است طبق قانون و مقررات جاری به موضوع رسیدگی و کارفرما از شمول معافیت حق بیمه متعلقه بابت همان فرد خارج خواهد شد.
3 اتباع خارجی موظفین به گذراندن طرح کارورزی در رشته های گروه علوم پزشکی و متعهدین به اشتغال در دستگاههای اجرایی سازمانها و نهادهای انقلاب اسلامی و بورسیه کلیه دستگاهها سازمانها و نهادهای دولتی از دامنه پوشش طرح کارورزی خارج می باشند.
4 تداوم اعمال معافیت حق بیمه سهم کارفرمایان موضوع طرح مشوقهای بیمه ای سهم کارفرما که در اجرای بسته های رونق تولید و اشتغال مصوب ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی موضوع دستور اداری شماره ۱۰۰۰٫۹۷٫۳۶۸۸ مورخ ۱۳۹۷٫۴٫۳ و در سالهای ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ عملیاتی و کارفرمایان کارگاهها بابت حق بیمه سهم کارفرمایی افراد مشمول از معافیت برخوردار گردیده اند بر اساس نامه شماره ۱۱۵۵۵۹ مورخ ۱۳۹۸٫۶٫۲۷ وزارت متبوع صرفا جهت افرادی که تا تاریخ ارسال نگارش ماده (۷۱) قانون برنامه ششم توسعه مشمول طرح قرار گرفته اند جهت مدت باقی مانده میسر خواهد بود.
۵ طرح کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی که در اجرای مصوبات ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و بخشنامه مشترک وزرای محترم تعاون کار و رفاه اجتماعی و کشور به شماره ۶۱۲۵۳ مورخ ۱۳۹۶٫۴٫۷ که طی دستور اداری شماره ۱۰۰۰٫۹۶٫۴۶۸۳ مورخ ۱۳۹۶٫۵٫۴ ابلاغ و بر اساس فهرست اسامی کارورزان معرفی شده مشمول طی نگارش تابستان سال ۱۳۹۸ به شماره ۵۰۰۰٫۹۸٫۲۲۸ مورخ ۱۳۹۸٫۴٫۲۹ بصورت متمرکز اجرا گردیده است، همانند بند. فوق الذکر تداوم اعمال معافیت یاد شده صرفا جهت افرادی که تا تاریخ ارسال نگارش ماده (۷۱) قانون برنامه ششم توسعه مشمول قرار گرفته اند جهت مدت باقی مانده میسر خواهد بود.
۶ دفتر آمار و محاسبات اقتصادی و اجتماعی میبایست به صورت ماهانه نسبت به تهیه آمار عملکرد این بخشنامه با فرمت تعداد کارگاه تعداد کارورز معرفی شده مشمول میزان معافیت حق بیمه به تفکیک شعبه و اداره کل ذی ربط جهت ارایه به مراجع بالادستی از جمله وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اقدام نماید.
مسئول حسن اجرای این بخشنامه مدیران کل روسای واحدهای اجرایی و شرکت مشاور مدیریت و خدمات ماشینی تامین می باشند.
مصطفی سالاری

مطالب مرتبط
دیدگاه کاربران
0 دیدگاه
جزییات بخشنامه 1000-98-12508
تاریخ بخشنامه
1398/10/14
آخرین بروزرسانی
1403/01/18
دسته بندی
مدیرعامل
شماره بخشنامه
1000-98-12508
وضعیت سند
معتبر است

دوره های مرتبط
اشتراک های پیشنهادی
کتاب های مرتبط

440,000
380,000 تومان
13.64%
--:--:--:--

180,000 تومان
0%
--:--:--:--

500,000
420,000 تومان
16%
--:--:--:--