.png)
نحوه رسیدگی به تعهدات ارزی ناشی از واردات کالا و خدمت
جزییات بخشنامه
تاریخ بخشنامه
1401/05/10
دسته بندی
مقررات ارزی
شماره بخشنامه
01-117132-3
وضعیت سند
معتبر است
تاریخ آخرین بروزرسانی
1404/02/17
تاریخ : ۱۴۰۱٫۰۵٫۱۰
۱- اعتبار سنجی وارد کننده قبل از ارائه خدمات و نیز کنترل سقف تعهداتی مجاز ابلاغی از سوی بانک مرکزی ج.ا...
۲-اخذ تعهد نامه ارائه پروانه گمرکی ورود کالا
اخذ تعهد نامه از وارد کننده طبق فرم نمونه پیوست شماره (۲) در بخش اول مجموعه مقررات ارزی در ارتباط با تحقق مفاد ذیل بندهای (۹) و (۱۴) قسمت کلیات از بخش اول مجموعه مقررات ارزی که در متن تعهدنامه درج گردیده است بارعایت موارد ذیل الزامی است.
۲-۱- تعهد نامه باید توسط شخص وارد کننده دارنده کارت بازرگانی مجوز واردات تکمیل و قسمت ذیل آن نیر توسط مسئولین شعبه پس از احراز هویت متقاضی منطبق با کارت بازرگانی با ذکر نام تایید، امضاء و مهر گردد.
۲-۲- مؤسسه اعتباری مکلف است تعهد نامه ماخوذه را تا پایان تسویه تعهد ارزی در سوابق مربوطه نگهداری نماید
۲-۳- بر روی تعهد نامه برابر مقررات تمبر الصاق و ابطال گردد.
۲-۴- لازم است تعهد نامه در مورد اشخاص حقیقی توسط شخص وارد کننده دارنده کارت بازرگانی و در مورد اشخاص حقوقی خصوصی توسط دارندگان امضاء مجاز مرتبط با کارت بازرگانی آن شرکت تکمیل، امضاء و مهر گردد.
تبصره: استفاده از کارت بازرگانی شخص ثالث در سیستم بانکی کشور جهت واردات کالا و خدمت حتی بصورت وکالتی امکان پذیر نمی باشد.
۲-۵- در خصوص وزارتخانه ها، ارگانها نهادها شرکتها، سازمانها و مؤسسات دولتی اشخاص مسئول در دستگاه مربوطه بغیر از ذیحساب میبایست نسبت به تکمیل و تنظیم تعهد نامه اقدام نمایند.
دریافت وثایق مقرر در ذیل بندهای (۹) و (۱۴) قسمت کلیات از بخش اول مجموعه مقررات ارزی
ب) نحوه بررسی پروانه گمرکی اسناد مثبته حاکی از ورود و ترخیص
۱- نحوه رفع تعهد ارزی با ارائه پروانه گمرکی و یا سایر اسناد حاکی از ورود کالا و خدمت
۱-۱ - رفع تعهد ارزی صرفاً( تعهد ارائه پروانه گمرکی در قبال ارائه پروانه گمرکی حاکی از ورود و ترخیص قطعی کالا و با مطابقت کمی و کیفی به لحاظ ارزش و مشخصات کالای وارده با اسناد ارائه شده مطابق با ثبت سفارش در خصوص اعتبارات اسنادی علاوه بر موارد مذکور تطابق با شرایط مندرج در اعتبار استادی) ظرف مهلت مقرر در بخش اول مجموعه مقررات ارزی با رعایت سایر مقررات بلامانع خواهد بود. در مواردی که وارد کننده در مهلتهای مقرر اعطایی نسبت به ارائه اسناد حمل و پروانه گمرکی حاکی از ورود و ترخیص کالا اقدام ننماید، مؤسسه اعتباری موظف است ضمن ضبط وثیقه مأخوذه موضوع ذیل بندهای (۹) و (۱۴) قسمت کلیات اول مجموعه مقررات ارزی مراتب را وفق مفاد این مجموعه پیگیری نماید.
تبصره ۱: در خصوص پروانه های سبز گمرکی که تاریخ آنها قبل از اجرایی شدن نسخه الکترونیکی آن (۱۳۹۴٫۰۴٫۲۹) می باشد رفع تعهد ارزی با اخذ اصل پروانه سبز گمرکی ممهور به مهر قابل توجه بانک» حاکی از ورود و ترخیص کالا و مطابقت مندرجات روی و ظهر پروانه مزبور با شرایط ثبت سفارش و اسناد حمل مربوطه در خصوص اعتبارات اسنادی علاوه بر موارد مذکور تطابق با شرایط مندرج در اعتبار اسنادی) با رعایت سایر مقررات بلامانع خواهد بود. لازم است پس از ممهور نمودن اصل پروانه و یا اصل گواهی مدلول سند گمرکی مأخوذه به مهر شعبه واحد ارزی ذیربط تصویری خوانا از روی و ظهر آن تهیه و در سوابق مربوط ضبط گردد.
تبصره ۲- در خصوص آن دسته از پروانه های سبز گمرکی صادره قبل از تاریخ ۱۳۹۴٫۴٫۲۹ که فاقد اطلاعات کامل در سامانه پرتال ارزی میباشند آن مؤسسه اعتباری می بایست جهت احراز اصالت پروانه های مذکور مراتب را از گمرکات اجرایی استعلام نماید.
تبصره ۳- در صورتیکه اصل پروانه سبز گمرکی ارائه شده فاقد مهر قابل توجه بانک باشد، مشروط بر اینکه از سایر مفاد پروانه منجمله مهر درب خروج ورود و ترخیص کالا و همچنین مطابقت مندرجات آن با شرایط ثبت سفارش و استاد حمل مربوطه در خصوص اعتبارات اسنادی علاوه بر موارد مذکور تطابق با شرایط مندرج در اعتبار اسنادی توسط آن مؤسسه اعتباری احرار گردد رفع تعهد ارزی با رعایت سایر مقررات بلامانع خواهد بود.
تبصره ۴- ضمن تاکید بر این مهم که در صورت عدم ارائه پروانه گمرکی در مهلت مقرر بایستی مراتب به سازمان تعزیرات حکومتی جهت اقدامات لازم منعکس گردد در این خصوص در صورت وصول پروانه پس از مهلت مقرر با تأیید بخش حقوقی آن بانک نسبت به بررسی ایفای تعهد ارزی اقدام لازم صورت پذیرد.
تبصره ۵- در مواردی که تامین ارز اعتبار ابرات استادی و یا حواله ارزی جهت کالاهای وارداتی از محل منابع بانک مرکزی حساب ذخیره ارزی و یا صندوق توسعه ملی بوده و بطور خاص مدت زمان دیگری برای مهلت ارائه پروانه ترخیص کالا از گمرک در نظر گرفته شده باشد. ملاک عمل صرفاً مفاد بخشنامه ها و دستور العمل های مربوطه خواهد بود.
۱-۲ - در صورت ارائه اصل پته مسافرتی بصورت تجاری کمتر از ۲۰۰۰ دلار با معادل آن به سایر ارزها (مورد تایید گمرک جمهوری اسلامی ایران حاوی وزن تعداد ارزش و نوع کالا و احراز تطابق کامل مفاد آن به لحاظ کمی و کیفی مطابق با ثبت سفارش در خصوص اعتبارات اسنادی علاوه بر موارد مذکور تطابق با شرایط مندرج در اعتبار اسنادی و استاد حمل مربوطه رفع تعهد ارزی با رعایت سایر مقررات بلامانع خواهد بود.
۱-۳- مرجوع شدن کالا به منزله عدم ورود کالا به کشور تلقی و رفع تعهد ارزی منوط به ورود مجدد کالا بصورت بدون انتقال ارز طبق بند ۲ ماده ۳۸ آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات با اخذ تاییدیه وزارت صنعت، معدن و تجارت سازمان توسعه تجارت ایران و ارائه اصل پروانه گمرکی مربوطه و یا برگشت عین ارز به میزان ارزش کالای مرجوعی مطابق مفاد این مجموعه خواهد بود. در صورت عدم بازگشت ارز ضمن ضبط وثيقه مأخوذه موضوع ذيل بندهای (۹) و (۱۴) قسمت کلیات بخش اول مجموعه مقررات ارزی می بایست مراتب بلحاظ خروج غیر قانونی ارز از طریق بخش حقوقی مؤسسه اعتباری پیگیری شود.
۱-۴- ارائه پروانه ورود موقت جهت تسویه تعهد ارزی به جای پروانه گمرکی حاکی از ترخیص قطعی کالا قابل قبول نبوده و صرفاً بابت ثبت سفارشات ورود موقت و با مواردیکه حسب بخشنامه شماره ۱۲۵۹۶۸۹ - - مورخ ۱۴۰۰٫۹٫۸ پیوست شماره (۱) از محل منابع ارزی وارد کننده با انجام ثبت آماری وارد و یا پیشتر در چارچوب مفاد بخشنامه شماره ۹۷٫۱۵۲۴۳ مورخ ۱۳۹۷٫۱٫۲۵ از محل ارزهای تعریف شده از محل ارز صادرات و حساب وارد کننده وارد شده اند. قابل پذیرش خواهد بود. در ارتباط با موارد اقدام شده بر اساس بخشنامه اخیرالذکر علاوه بر اخذ پروانه ورود موقت ارائه تاییدیه گمرک ذیربط مبنی بر انجام صادرات از محل پروانه مذکور حداقل به میزان ارز تامینی الزامی خواهد بود. رفع تعهد صادراتی به میزان ارز تامینی الزامی خواهد بود.
۱-۵- رفع تعهد ارزی از بخش خدماتی اعتبار ابرات اسنادی و یا حواله ارزی منوط به ارائه اصل صورتحسابهای قطعی انجام کار و ارائه تاییدیه کارفرما بالاترین مقام سازمان یا هیأت مدیره شرکت مبنی بر انجام خدمت پس از کسر مالیات متعلقه و سایر کسورات قانونی با رعایت سایر مقررات بلامانع بوده و در غیر اینصورت رفع تعهد ارزی منوط به برگشت عین ارز وفق ترتیبات مقرر این مجموعه خواهد بود.
۱-۶- در مورد کالاها و تجهیزاتی که با رعایت مقررات مربوطه تماماً یا بخشی از آن توسط سازنده داخلی (ساخت داخل تامین میگردد با توجه به فقدان گواهی مبدا، بارنامه و عدم صدور پروانه گمرکی، ارائه اسناد ذیل جهت رفع تعهد ارزی الزامی می باشد.
الف سیاهه تجاری
ب لیست بسته بندی
ج قبض انبار و یا صورتمجلس تحویل کالا بجای بارنامه که مبین تحویل کالا به انبار خریدار بوده و به امضاءی نمایندگان خریدار و فروشنده رسیده باشد.
د گواهی بازرسی
۱-۷- چنانچه در پیش فاکتور فروش کالا به ارسال کالای مجانی اشاره شود و توسط سازمان توسعه تجارت ایران تایید شده و نیز کالای مجانی علاوه بر اصل کالا در اوراق ثبت سفارش به صراحت قید گردد وارد کنندگان می بایست نسبت به اظهار کالا به گمرکات برمبنای کالای موضوع پروفرما همراه با کالای مجانی اقدام نمایند و هرگونه مغایرت کمی و کیفی کالای مجانی نیز کسر تخلیه محسوب خواهد شد. سیستم بانکی کشور ملزم به وصول پروانه گمرکی ترخيص كل محموله اصل کالا بعلاوه کالای مجانی برای رفع تعهدات ارزی خواهد بود.
۱-۸- در مورد آن دسته از تعهدات ارزی ایفاء نشده وارد کنندگان اعم از بخش دولتی یا خصوصی که بلحاظ عدم ارائه پروانه گمرکی اکسر تخلیه بیش بود ارزش کالا در این بانک سابقه پیگیری داشته و تحت تعقیب قانونی قرار گرفته اند به هنگام تسویه تعهد در صورت احراز شرایط رفع تعهد ارزی بایستی مراتب را جهت اخذ نامه رفع سوء اثر کان لم یکن نمودن از سابقه تعقیبی به این بانک منعکس نمایند. بنابراین در اینگونه موارد صرف اعلام رفع تعهد از وارد کنندگان توسط بانک عامل کفایت ننموده و لازم است با ذکر شماره و تاریخ نامه تعقیبی مراتب را به این بانک اعلام نمایند.
۱-۹- وارد کنندگانی که نسبت به ورود تکنولوژی و دانش فنی از جمله در قالب محمل الکترونیکی شامل لوح فشرده نرم افزار و ... اقدام به گشایش اعتبار ابرات استادی و یا حواله ارزی نموده اند موظف به ارائه پروانه گمرکی مطابق به ویژه به لحاظ ارزش ارزی پروانه گمرکی می باشند.
۱-۹-۱- در صورت عدم ارائه پروانه گمرکی مطابق رفع تعهد ارزی بابت ورود نرم افزار فاقد محمل الکترونیکی و حق لیسانس مربوط به صورت توامان و یا به تفکیک ضمن الزام به رعایت مفاد بند (۱۵) فوق منوط به ارائه تاییدیه از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مبنی بر نصب به کارگیری نرم افزار وارده و نیز تطابق شرح و ارزش ارزی نرم افزار وارده و حق لیسانس مربوط با شرح و ارزش ارزی مندرج در ثبت خدمت مربوط امکان پذیر می باشد.
۱-۱۰- ارائه پروانه ترانزیت اعم از داخلی و یا خارجی جهت تسویه و احراز رفع تعهد ارزی ناشی از واردات کالا مورد قبول نمی باشد.
۱-۱۱- مواردی که کالای وارداتی به کشور قبل از انجام ترخیص قطعی از گمرک به هر جهت امحا گردد تعهد ارزی وارد کننده بابت کالای مربوطه مرتفع نگردیده و در این راستا ملزم به رفع تعهد ارزی خواهد بود.
۱-۱۲- تا زمانی که از اعتبار برات اسنادی و یا حواله ارزی رفع تعهد ارزی کامل بعمل نیامده است از انتقال و جابجایی پرونده ها و سوابق مربوط به بایگانی راکد و با امحاء آن اکیدا خودداری گردد.
۱-۱۳- رفع تعهد ارزی از اعتبار برات اسنادی و حواله ارزی انجام شده بابت کرایه حمل هزینه بازرسی و دمور از منوط به رفع تعهد ارزی از استاد کالای وارداتی مربوطه می باشد.
۱-۱۴- در صورتیکه طبق شرایط ثبت سفارش کالا بصورت وزنی خریداری شده باشد مغایرت در تعداد موردی نداشته و اگر بصورت تعدادی خریداری شده باشد. مغایرت در وزن موجب الزام به تعهد نخواهد بود.
۱-۱۵- در صورت فزونی ارزش پروانه گمرکی حاکی از ترخیص قطعی کالا، رفع تعهد ارزی به میزان ارزش استاد حمل ارائه شده مرتبط با آن پروانه گمرکی، بلامانع می باشد. در همین ارتباط چنانچه فزونی ارزش کالاهای ترخیصی بیش از ۱۵ درصد مبلغ مندرج در استاد حمل ارائه شده باشد، آن بانک مکلف است مراتب را به ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و مرکز اطلاعات مالی وزارت امور اقتصادی و دارایی منعکس نماید.
۲- بررسی ورود کالا به سایر گمرکات و نیز کالاها و خدمات وارده به مناطق آزاد تجاری - صنعتی ویژه اقتصادی و یا ترخیص شده از گمرکات آنها
۲-۱- با توجه به اینکه وارد کننده میبایستی کالا را از طریق گمرکی که قبلاً در اوراق ثبت سفارش خدمت پیش بینی شده است وارد و ترخیص نماید، چنانچه با تغییر گمرک مقصد اختلاف ارزشی ناشی از مغایرت گمرک اختلاف کرایه حمل داخلی حادث گردد، وارد کننده می بایست ضمن ارائه اصل پروانه گمرکی مطابق به میزان اختلاف کرایه حمل حادث شده نسبت به برگشت عین ارز وفق ترتیبات مقرر این مجموعه بالاخص بخش دوم اقدام نماید.
تبصره: در مورد اعتبارات اسنادی مفتوحه از محل منابع بانک مرکزی حساب ذخیره ارزی اختلاف کرایه حمل مورد بحث می بایست بهمراه سود و ۱۲ جریمه و در مورد منابع صندوق توسعه ملی به همراه ۱۶ جریمه از زمان پرداخت وجه استاد به فروشنده محاسبه و طبق بند "ج" این بخش اقدام گردد.
۲-۲- رفع تعهد ارزی از اعتبارات ٫ بروات اسنادی و حواله های ارزی که کالاهای مربوطه به جای سرزمین اصلی از گمرکات مناطق آزاد تجاری و یا ویژه اقتصادی ترخیص و وارد سرزمین اصلی شده باشد منوط به ارائه اصل پروانه گمرکی صادره توسط گمرکات مستقر در مناطق بنحویکه کلیه مفاد و مندرجات پروانه صرف نظر از تغییر گمرک ترخیص کننده مطابق با شرایط اعتبار و استاد حمل باشد با رعایت سایر مقررات بلامانع خواهد بود.
تبصره: چنانچه مقصد کالای اعتبار ابرات اسنادی و یا حواله بدواً سرزمین اصلی بوده باشد رفع تعهد ارزی صرفاً منوط به ارائه پروانه گمرکی و مدلول سند گمرکی مطابق بند ب بوده و گواهیهای صادره از مناطق آزاد و ویژه اقتصادی مورد قبول نخواهد بود.
۲-۳- رفع تعهد ارزی از اعتبارات بروات اسنادی و حواله های ارزی که بدوا مقصد کالای آنها مناطق آزاد تجاری صنعتی و یا ویژه اقتصادی بوده باشد. به شرح زیر خواهد بود.
۲-۳-۱- جهت رسیدگی به تعهدات ارزی قبل از تاریخ ۱۳۹۷٫۰۱٫۰۱ که در سامانه رفع تعهد ارزی ثبت گردیده اند. در صورتی که تأمین ارز مربوطه از محل ارز متقاضی و به مقصد مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی باشد انجام تسویه سند در سامانه رفع تعهد ارزی با اخذ گواهی سازمان منطقه حاکی از ورود کالا مطابق با استاد حمل مربوطه در خصوص اعتبارات اسنادی علاوه بر مورد مذکور تطابق با شرایط مندرج در اعتبار اسنادی مطابق فرم پیوست شماره (۲) توسط آن بانک با رعایت سایر ضوابط و مقررات مربوطه امکانپذیر خواهد بود. در خصوص ثبت خدمت های انجام شده به مقصد مناطق ویژه اقتصادی انرژی پارس پتروشیمی بندر امام و کشتی سازی خلیج فارس و تسهیلات پرداختی از محل حساب ذخیره ارزی با صندوق توسعه ملی، انجام تسویه سند توسط آن بانک در سامانه رفع تعهد ارزی در صورت ارائه مدارک مربوطه (فرم مربوطه با رعایت سایر ضوابط و مقررات مربوطه امکانپذیر خواهد بود.
۲-۳-۲- رفع تعهد ارزی از تعهدات ایجاد شده از ابتدای سال ۱۳۹۷ با پذیرش پروانه های گمرکی صادره توسط گمرکات مستقر در مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی" یا " ارائه تاییدیه مکتوب در سربرگ دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی منضم به گواهیهای ورود کالا به مناطق مزبور مطابق فرم نمونه پیوست (۲) حاکی از مطابقت کمی و کیفی مندرجات پروانه ها گواهی های مزبور با شرایط ثبت سفارش و استاد حمل مربوطه در خصوص اعتبارات اسنادی علاوه بر موارد مذکور تطابق با شرایط مندرج در اعتبار اسنادی امکان پذیر خواهد بود.
۲-۴- در مواردیکه ثبت سفارشهای کالایی صادره سرزمین اصلی طی سالهای ۱۳۹۹ - ۱۳۹۷ تامین ارز آن در چارچوب مقررات این بانک انجام و واردات آنها به مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی صورت پذیرفته است. در صورت تایید شورایعالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی مبنی بر اینکه کالای مربوطه از ابتدا به مقصد مناطق بوده و به مناطق مزبور نیز وارد شده و مورد استفاده قرار گرفته است. رفع تعهد ارزی صرفاً تعهد ارائه پروانه گمرکی در چارچوب مفاد بند ۳-۲ بلامانع خواهد بود. ضمناً مواردی که بعد از تاریخ ۱۳۹۷٫۵٫۱۶ تأمین ارز آن با نرخ ارز رسمی معادل ۴۲۰۰۰ ریال به ازای هر دلار صورت پذیرفته است؛ مشمول ضوابط اخیرالذکر نمی گردد.
۲-۵- رفع تعهد ارزی اعتبار برات اسنادی و یا حواله ارزی مربوط به واردات خدمت به مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی منوط به ارائه اصل صورتحسابهای قطعی انجام کار و ارائه تاییدیه کارفرما (بالاترین مقام سازمان با هیأت مدیره شرکت مبنی بر انجام خدمت پس از کسر هر گونه کسورات قانونی مترتب و نیز با ارائه تاییدیه مکتوب در سربرگ دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی با رعایت سایر مقررات بلامانع می باشد.
ج) نحوه رفع تعهد ارزی در موارد عدم ارائه پروانه مطابق شامل عدم ورود کالا کسر تخلیه کسر ارزش و گران نمایی
۱- گواهی مدلول سند گمرکی ورود کالا بابت عدم واردات کالا
در صورتی که وارد کننده مراتب مفقودی و یا عدم دسترسی به اصل پروانه سبز گمرکی ورود کالا در خصوص پروانه های سبز گمرکی صادره قبل از اجرایی شدن نسخه الکترونیکی را اعلام نماید بانک عامل می بایست ضمن در جریان قرار دادن وارد کننده به منظور مراجعه و ارائه مدارک لازم به گمرک مربوطه تعهدنامه محضری آگهی در روزنامه و ... با گمرک ترخیص کننده کالا مکاتبه و ضمن تقاضای صدور گواهی مدلول سند گمرکی حاوی شماره اعتبار ابرات استادی حواله ثبت سفارش نام بانک و شعبه ارزش ارزی و ریالی کالا نوع شماره تعرفه تعداد و وزن کالا شماره پروانه گمرکی شماره پروانه گمرکی همان شماره ثبت اظهار نامه کوتاژ میباشد و در نهایت تایید مراتب ورود و ترخیص کالا از گمرک را استعلام نماید. بدیهی است در صورتیکه مفاد گواهی مدلول سند گمرکی با شرایط اعتبار اسنادی اطلاعات ثبت سفارش و استاد حمل مربوطه مطابقت داشته باشد رفع تعهد ارزی با رعایت سایر مقررات بلامانع خواهد بود.
۲- ارائه تاییدیه گمرک جمهوری اسلامی ایران بابت کسر تخلیه
چنانچه پروانه گمرکی ارائه شده دارای کسر تخلیه به لحاظ وزنی در مقایسه با ثبت سفارش و استاد حمل ثبت شده باشد، حسب نظر گمرک جمهوری اسلامی ایران تلورانسهای وزنی تا سقف اعلام شده در سامانه رفع تعهد ارزی لحاظ گردیده است لذا هرگونه رفع کسر تخلیه بابت آنها فاقد موضوعیت میباشد. لیکن در مواردی که وزن خالص و ناخالص اظهاری در پروانه گمرکی با استاد حمل ثبت شده مطابق بوده ولی کسر تخلیه بابت وزن تا خالص خروجی حادث شده باشد با ارائه تاییدیه کتبی از سوی مرکز واردات دفتر واردات گمرک جمهوری اسلامی ایران با درج تأییدیه توسط بالاترین مقام گمرکات اجرائی یا قائم مقام وی در ذیل پروانه گمرکی مبنی بر نبود کسر تخلیه با اعلام میزان کسر تخلیه رفع تعهد ارزی بابت بخش مورد تأیید امکان پذیر خواهد بود. ضمناً فهرست افراد حائز شرایط به منظور درج تأییدیه مذکور توسط اداره رسیدگی به تعهدات صادراتی و وارداتی این بانک در بخش اخبار سامانه رفع تعهد ارزی درج می گردد.
۳- ارائه گواهی اخذ خسارت از شرکت بیمه
در صورتیکه بابت جبران کسر تخلیه کالا عدم ورود کالا گواهی تامین خسارت از شرکت بیمه ارائه گردد. بایستی مشتمل بر موارد ذیل باشد.
۳-۱- گواهی مذکور می بایست بعنوان بانک عامل و شعبه ذیربط و حاوی مشخصات کامل کالای کسری بلحاظ وزن، تعداد نوع کالای خسارت دیده و اشاره به پرداخت مبلغ ریالی به همراه ذکر معادل ارزی خسارت با ذکر شماره چک مربوطه باشد.
تبصره: در صورتیکه تامین ارز به نرخ کمتر از نرخ ETS باشد. ملاک عمل جهت رفع تعهد ارزی واریز مابه التفاوت روز تامین تا ETS به حساب این بانک می باشد. ضمناً در صورت عدم پوشش کامل مبلغ ارزی خسارت کمتر از مبلغ تعهد مابقی مبلغ بصورت عین ارز لزوماً توسط مشتری تامین گردد.
۳-۲- خسارت دریافتی بابت جبران کسر تخلیه از شرکت بیمه در خصوص مواردی که ارز آنها از محل تسهیلات بانک مرکزی ٫ حساب ذخیره ارزی صندوق توسعه ملی تامین گردیده است میبایست به ارز و به حساب بانک مرکزی در صورتیکه در بخشنامه های مربوطه شرایط دیگری تعیین نشده باشد حساب ذخیره ارزی اصندوق توسعه ملی واریز گردد. در صورت عدم پوشش کامل خسارت کمتر از مبلغ تعهد) مابقی مبلغ بصورت عین ارز لزوماً توسط مشتری تامین گردد.
تبصره : با توجه به بند فوق تذکر مقتضی به متقاضی به جهت اخذ بیمه نامه لازم داده شود.
۳-۳- در صورتیکه کالا در محوطه گمرک محوطه انبارهای عمومی و یا محوطه سازمان بنادر و دریانوردی دچار خسارت و یا زبان گردد ارائه گواهی تایید خسارت از سوی گمرک یا سازمان بنادر کفایت خواهد نمود.
۴- ورود کالای بدون انتقال ارز
۴-۱- ورود کالا از محل پروانه بدون انتقال ارز به منظور رفع تعهد ارزی و بمیزان تعهد ایجاد شده بابت کالای کسری - ضایعات کالای واردانی - مغایرت کالاهای وارداتی با کالای سفارش شده مشروط به اخذ تاییدیه کتبی وزارت صنعت معدن و تجارت سازمان توسعه تجارت ایران و ارائه پروانه گمرکی حاکی از ورود کالا طبق بند ۲ ماده ۳۸ آئین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات امکانپذیر خواهد بود.
۴-۲- در صورت درج عبارت بدون انتقال ارز در پروانه مرتبط با ثبت سفارش بانکی مشروط بر اینکه علاوه بر شماره ثبت سفارش سایر مشخصات مندرج در پروانه گمرکی مطابق با استاد حمل و ثبت سفارش باشد. با اخذ تاییدیه گمرک مبنی بر دریافت حقوق ورودی و عدم وجود گران نمایی رفع تعهد ارزی بلامانع می باشد.
۵- تاییدیه مبین متروکه شدن کالا
۵-۱- در صورتیکه کالای وارده به هر علت در گمرک مقصد مترو که گردد آن بانک مکلف است علاوه بر اخذ گواهی گمرک حاکی از ورود کالا به کشور و تایید متروکه شدن کالا که حاوی شماره ثبت سفارش شماره ابزار پرداخت و مشخصات کامل کالا بلحاظ وزن نوع شماره تعرفه تعداد و ارزش استنباطی ارزی و ریالی کالای موضوعه گواهی دیگری نیز از سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی منضم به فاکتور فروش کالای متروکه مقدار تعداد اخذ نموده بنحویکه در صورت تطابق مندرجات گواهی های مزبور با استاد حمل تفاوت ارزش کالای مندرج در گواهی سازمان جمع آوری اموال تملیکی تا ۵ قابل قبول است، ثبت سفارش و رعایت بند ۳-۵ رفع تعهد ارزی با رعایت سایر مقررات بلامانع خواهد بود.
تبصره ۱ : مبنای محاسبه معادل ارزی فاکتور فروش سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی نرخ اعلامی بانک مرکزی بر مبنای نرخ بیشینه ارز در روز صدور فاکتور فروش مزبور و روز ایجاد تعهد ارزی می باشد.
تبصره ۲ : چنانچه کالای متروکه مجددا به وارد کننده واگذار شده باشد ارزش کالای مندرج در فاکتور فروش می باید حداقل به میزان ۱۰ ارزش کالا باشد و سپس در فرایند رسیدگی لحاظ گردد.
۵-۲- حسب مصوبه هیات محترم وزیران آن دسته از وارد کنندگان کالا که با استفاده از ارز تخصیصی کمتر از نرخ گواهی سپرده ارزی برای سالهای قبل از ۱۳۸۱ و کمتر از نرخ روز برای سال ۱۳۸۱ و بعد از آن اقدام به واردات کالا نموده اند و کالای آنها مترو که شده باشد میباید جهت محاسبه و پرداخت مابه التفاوت موضوع مصوبه شورای محترم اقتصاد به سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان معرفی شوند لذا در اینگونه موارد پس از رسیدگیهای بایسته و تحقق مراتب فوق رفع تعهد ارزی موکول به وصول تاییدیه سازمان مذکور خواهد بود. علاوه بر اخذ تاییدیه مزبور گواهی کالای متروکه شده بایستی از نظر کمی و کیفی مطابق شرایط استاد حمل باشد.
۵-۳ - مواردی که کالای واردانی به کشور قبل از انجام ترخیص قطعی از گمرک و یا در سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی به هر جهت امحا گردد؛ تعهد ارزی وارد کننده بابت کالای مربوطه مرتفع نگردیده و در این راستا ملزم به رفع تعهد ارزی در چارچوب مفاد این بخش خواهد بود.
۶- بیش بود ارزش کالا گران نمائی
۶-۱- متولی اعلام بیش بود ارزش کالا با گران نمایی دفتر تعیین ارزش گمرک ایران میباشد که با ارایه نامه از طرف دفتر مذکور اعلام خواهد گردید. در مواردی که گمرکات ترخیص کننده کالا به صورت مکتوب یا در شرح تجاری کالا رأساً اعلام بیش بود ارزش نمایند موضوع بلحاظ اخذ تایید نهایی می بایست از دفتر تعیین ارزش گمرک ایران استعلام گردد. تا زمان دریافت تاییدیه مزبور مبنی بر عدم وجود بیش بود ارزش به میزان بیش بود اعلامی توسط گمرک به شرح فوق از آزاد سازی وثایق و رفع تعهد ارزی اجتناب گردد.
۶-۲- رفع تعهد ارزی از بابت بیش بود ارزش کالا در صورتیکه تاریخ واریز استاد حمل قبل از تاریخ ۱۳۸۱٫۱٫۱ باشد منوط به اجرای کامل مقاد بند (۲۱) از قسمت "د" بوده و پس از تاریخ فوق صرفاً منوط به استرداد عین ارز طبق بند (۳۱) از قسمت د از سوی وارد کننده خواهد بود.
۷-کسر ارزش
در خصوص تعهدات ارزی که دارای کسر ارزش پروانه گمرکی میباشند رفع تعهد ارزی منوط به استرداد عین ارز توسط وارد کننده خواهد بود.
د) نحوه پیگیری تعهد ارزی
۱- برگشت و فروش ارز
۱-۱- چنانچه وارد کننده موفق به ارائه اصل پروانه گمرکی گواهی مدلول سند گمرکی و یا استاد مقرر در مهلت تعیین شده نگردیده باشد و یا پروانه ارائه شده دارای کسر تخلیه بیش بود ارزش گران نمائی)، کسر ارزش و یا اختلاف ارزش ناشی از کرایه حمل داخلی به دلیل تغییر گمرک مقصد حادث گردد. در صورتیکه تاریخ واریز استاد حمل قبل از تاریخ ۱۳۸۱٫۱٫۱ باشد آن بانک موظف است نسبت به فروش ارز به نرخ روز مراجعه وارد کننده جهت تسویه تعهد ارائه پروانه سبز گمرکی مبادرت و سپس اقدام به بازخرید ارز از مشتری به نرخ روز واریز استاد و صدور و ارسال اعلامیه خرید ارز طبق فرم نمونه پیوست شماره (۳) با تأکید به درج کد ۲۱ در فیلد مربوطه به منظور رفع تعهد واردات اقدام و بلافاصله عین ارز خریداری شده را نیز به حساب بانک مرکزی واریز و معادل ریالی آن را به نرخ روز واریز استاد از این بانک دریافت نمایند.
۱-۲ برای آن دسته از موارد که علی رغم آنکه تاریخ واریز استاد آن از تاریخ ۱۳۸۱٫۱٫۱ به بعد بوده لیکن نرخ ارز استثنائاً نرخهای متداول قبل از تاریخ مذکور از جمله شناور صادراتی و... باشد، جهت رفع تعهد ارزی میبایست مطابق بند فوق انجام پذیرد.
۱-۳- در خصوص تعهدات ارزی ناشی از عدم ارائه پروانه گمرکی بیش بود و با کسر تخلیه کالاهای وارده که تاریخ حواله واریز ظهر تویی استاد از ۱۳۸۱٫۱٫۱ به بعد باشد رفع تعهد ارزی منوط به استرداد عین ارز توسط وارد کننده خواهد بود.
تبصره: چنانچه در راستای ایفای تعهدات به شرح فوق نتیجه مطلوبی حاصل نگردد ضروری است آن بانک ضمن ضبط وثایق مأخوذه نسبت به پیگیری موضوع از سازمان تعزیرات حکومتی اقدام نماید.
۱-۴ برگشت عین ارز اخذ ما به التفاوت بلحاظ محل تامین ارز به شرح ذیل می باشد.
۱-۴-۱- چنانچه ارز مربوطه از محل ارز بانک مرکزی ارز مرجع ارز مبادله ای تامین شده باشد می بایستی نسبت به استرداد عین ارز به نرخ روز واریز استاد در مورد اعتبار برات اسنادی دیداری، ریفاینانس و فاینانس تاریخ ظهرنویسی اسناد در مورد اعتبار برات اسنادی مدتدار و تاریخ انتقال وجه در مورد حواله به میزان تعهد ایفاء نشده توسط وارد کننده و صدور اعلامیه خرید ارز طبق فرم نمونه پیوست شماره (۳) و ارسال یک نسخه از اصل آن به این بانک موارد پیش از تاریخ ۱۳۹۴٫۴٫۲۹ و بعد از تاریخ اخیر الذکر با ثبت در سامانه رفع تعهد ارزی اقدام گردد.
تبصره: چنانچه نرخ ارز در روز واریز اسناد در مورد اعتبار برات اسنادی دیداری ریفاینانس و فاینانس تاریخ ظهر نویسی اسناد ( در مورد اعتبار ابرات استادی مدتدار و تاریخ انتقال وجه در مورد حواله)، بیشتر از نرخ ارز در روز مراجعه وارد کننده جهت تسویه تعهد باشد. مینای محاسبه جهت پرداخت معادل ریالی به مشتری بر اساس نرخ ارز در روز مراجعه خواهد بود. چنانچه نرخ فروش ارز این بانک کمتر از نرخ کمینه تعریف شده باشد. ملاک عمل برای تسویه ریالی بابت استرداد ارز توسط وارد کننده نرخ فروش ارز بانک مرکزی به بانک های عامل خواهد بود.
۱-۴-۲- در خصوص اعتبارات اسنادی گشایش شده بروات اسنادی ثبت شده و حواله های ارزی صادره بعد از تاریخ ۱۳۹۷٫۰۱٫۲۲ چنانچه ارز مربوطه از محل " سامانه معاملات الکترونیکی ارز، ارز حاصل از صادرات خود دیگران تامین گردیده باشد. در صورت عدم ایفای تعهد ارزی توسط متقاضی رفع تعهد ارزی صرفا تعهد ارائه پروانه گمرکی منوط به استرداد ارز به نرخ خرید ارز سامانه معاملات الکترونیکی ارز در روز واریز استاد در مورد اعتبار ایرات اسنادی دیداری فاینانس و ریفاینانس ظهر نویسی اسناد در مورد اعتبار ابرات استاد بمدت دار و روز انتقال وجه در مورد حواله با صدور اعلامیه خرید ارز خواهد بود. مقتضی است مؤسسه اعتباری بلافاصله ارز خریداری شده را با هماهنگی ادارات آمار و تعهدات ارزی و بین الملل این بانک به حساب بانک مرکزی واریز و معادل ریالی آن را به نرخ مذکور از این بانک دریافت نماید.
تبصره ۱: چنانچه نرخ خرید ارز در روز قبل از مراجعه جهت تسویه تعهد نرخ سامانه معاملات الکترونیکی ارز) کمتر از نرخ ارز در روز واریز ظهر نویسی و یا انتقال وجه بشرح فوق باشد. مبنای تسویه ریالی با وارد کننده پرداخت معادل ریالی ارز عودت شده نرخ ارز در روز قبل از مراجعه جهت تسویه تعهد خواهد بود.
تبصره ۲: در مواردی که ارز ثبت سفارش از محل کوتاژهای صادراتی و خارج از سامانه نیما تأمین شده باشد. مبنای خرید ارز به منظور رفع تعهد ارزی نرخ کمینه ارز در تاریخ تأیید تأمین و روز مراجعه متقاضی جهت رفع تعهد ارزی خواهد بود ضمنا نرخ مندرج در سامانه معاملات الکترونیکی (ETS) ملاک عمل می باشد. در صورت تأمین ارز از محل منابع بانک مرکزی چنانچه نرخ فروش ارز این بانک کمتر از نرخ کمینه تعریف شده باشد، ملاک عمل برای تسویه ریالی بابت استرداد ارز توسط وارد کننده نرخ فروش ارز بانک مرکزی به بانک های عامل خواهد بود.
۱-۵- رفع تعهد ارزی از اعتبارات بروات اسنادی و حواله های ارزی انجام شده از محل حساب ذخیره ارزی صندوق توسعه ملی چنانچه بعلت عدم حمل اکسر تخلیه بیش بود ارزش کالاهای وارداتی پروانه گمرکی ارائه نگردد و یا به لحاظ تغییر گمرک مقصد اختلاف ارزش اختلاف کرایه حمل داخلی ایجاد شود، به میزان تعهد ارزی ایفاء نشده مرتبط با موارد فوق از تاریخ معامله اسناد تا روز تسویه از سوی متقاضی حداکثر تا مهلت تعیین شده برای ارائه پروانه سبز گمرکی با رعایت بخشنامه ها و مقررات موضوعه) جریمه ای بمیران ۱۲ و بابت صندوق توسعه ملی ۱۶ تعلق میگیرد که میبایست از مشتری اخذ و بهمراه اصل و سود دوره مربوطه بصورت عین ارز تماماً به حساب بانک مرکزی در صورتیکه در بخشنامه های مربوطه شرایط دیگری تعیین نشده باشد) حساب ذخیره ارزی صندوق توسعه ملی واریز شود. در صورت استنکاف متقاضی از پرداخت وجوه مورد بحث در مدت یاد شده آن بانک میبایست کل دیون مشتری را از منابع ارزی خود تادیه نموده و از مبالغ مورد نظر سهمی به مؤسسه اعتباری تعلق نمی گیرد.
۱-۶- در مواردیکه تامین ارز از محل سپرده ارزی متقاضی و بعد از تاریخ ۱۳۹۷٫۱٫۲۲ صورت گرفته باشد، در صورت عدم ایفای تعهد توسط متقاضی رفع تعهد ارزی منوط به دریافت مابه التفاوت نرخ خرید ارز سامانه (ETS) در روز واریز استاد در مورد اعتبار برات اسنادی دیداری فاینانس و ریفاینانس)، ظهرنویسی استاد در مورد اعتبار برات استادی مدت دار و روز انتقال وجه در مورد حواله تا نرخ فروش ارز سامانه (ETS) در روز مراجعه جهت تسویه خواهد بود. در ارتباط با مواردی که نرخ ارز کاهش یافته آن بانک بایستی نسبت به اخذ مابه التفاوت خرید و فروش ارز در سامانه مذکور به نرخ روز مراجعه مبادرت نموده و بلافاصله نسبت به واریز مبالغ مربوطه به حساب شماره ۸۰۰۰۳۰۰۰۰۰۱۰۶۰۴۴ نزد بانک مرکزی ج اا اقدام نماید.
انعکاس موضوع تعهد ارزی شامل عدم ارائه اسناد حمل عدم ارائه پروانه گمرکی ورود کالا کسر تخلیه کسرارزش و بیش بود ارزش در صورتیکه وارد کننده طبق موارد مندرج در بخشنامه و ظرف مهلتهای مقرر اقدامی جهت رفع تعهد ارزی به عمل نیاورده باشد میبایست به شرح ذیل اقدام گردد.
۲-۱- در خصوص تعهدات ارزی قبل از تاریخ ۱۳۸۱٫۱٫۱ آن بانک کماکان مکلف است ضمن در جریان قرار دادن وارد کننده از موضوع عدم ایفاء تعهد ارزی اطلاعات لازم مطابق فرم نمونه پیوست شماره (۴) همراه با یک نسخه از تصاویر اعلامیه فروش ارز صادره و فرم تعهدنامه ماخوذه (فرم نمونه پیوست شماره (۷) را به این بانک اعلام و ارسال نمایند.
۲-۲- با عنایت به سیاست تک نرخی ارز از سال ۱۳۸۱ بانک گشاینده اعتبار ابرات اسنادی حواله مکلف است در خصوص تعهدات ارزی پس از تاریخ ۱۳۸۱٫۱٫۱ تا تاریخ ۱۳۹۴٫۴٫۲۹ ضمن ارسال فرم تکمیل شده پیوست شماره (۴) به این بانک موارد بعد از تاریخ اخیر الذکر با درج در سامانه رفع تعهد ارزی)، مراتب را توسط بخش حقوقی آن بانک راسا از طریق مراجع ذیصلاح سازمان تعزیرات حکومتی استان) پیگیری وضمن ثبت در سامانه رفع تعهد ارزی نسبت به تعقیب قضائی متعهدین ارزی اقدام و پس از حصول نتیجه این بانک را مطلع نمایند.
۲-۳- ضمن جلب توجه و اجرای مفاد قانون اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز تبصره ۷ ذیل بند (ج) ماده ۲ مکرر) چنانچه در بررسی تعهدات ارزی ایفاء نشده اشخاص حقیقی و حقوقی که به استناد ماده ۱۰ قانون تعزیرات حکومتی از مصادیق تخلف از ضوابط و مقررات دولت محسوب میگردد. مواردی همچون میزان تخلف ارزی علت تخلف تعداد تخلف شرایط تخلف میزان آثار سوء تخلف سوابق و هویت متخلف و ملاحظه سایر قرائن طن ارتکاب جرم اشخاص مزبور را برای آن مؤسسه اعتباری ایجاد نماید، لازم است ضمن انعکاس موضوع به سازمان تعزیرات حکومتی وفق بند -۲-۲- از قسمت (د) بخش هفتم مجموعه مقررات ارزی راساً نسبت به تعقیب کیفری متعهدین ارزی مذکور اقدام نمایند.
۲-۴- در صورت صدور رأی قطعی از سوی سازمان تعزیرات حکومتی و یا سایر مراجع قضایی مبنی بر برائت وارد کننده پیگیری تعهد ارزی فاقد موضوعیت خواهد بود. در صورت صدور قرار منع تعقیب و قطعیت آن رفع تعهد منوط به تایید بخش حقوقی آن بانک ٫ موسسه اعتباری مبنی بر طی کلیه مراحل دادرسی خواهد بود.
۳- آزاد سازی وثایق
۳-۱- در صورت ایفای تعهدات ارزی موسسه اعتباری می بایست نسبت به آزاد سازی وثایق به نسبت تعهدات ارزی ایفاء شده با در نظر گرفتن مهلتهای مربوطه اقدام نماید.
۳-۲- در صورت عدم ایفای تعهد ارزی موسسه اعتباری موظف است پس از اتمام مهلت های مربوطه نسبت به ضبط وثایق در صورت عدم نقدی بودن وثایق نسبت به نقد نمودن و ضبط اقدام نموده و پس از یکسال بانک مرکزی IR۷۶۰۱۰ به نام اداره سیاستها و مقررات ارزی - حساب تضمین پروانه سبز گمرکی نزد اداره معاملات ریالی ) واریز نماید.
۳-۳- در اجرای مفاد بندهای (۹) و (۱۴) از قسمت کلیات بخش اول مجموعه مقررات ارزی چنانچه از زمان ضبط وثایق توسط آن بانک تا زمان اعاده کامل ارز از سوی وارد کننده کالا کمتر از یکسال سپری شده باشد. وجوه مزبور صرفا در حسابهای مؤسسه اعتباری بلوکه میگردد و پس از ایفای تعهد به متقاضی عودت می گردد. لیکن در صورت عدم ایفای تعهدات ارزی ظرف مهلت یکسال مورد اشاره، استرداد مبلغ جریمه ما خوده موضوعیت ندارد و آن بانک مکلف است علاوه بر ضبط وجه التزام و واریز به حساب مربوطه نزد این بانک اقدام حقوقی لازم جهت اعاده ارز دریافتی به سیستم بانکی را نیز معمول نماید.
۴- ما به التفاوت ریالی تغییر گروه کالایی تأخیر در ارائه اسناد و پروانه
در مواردی که متقاضی نسبت به ارائه پروانه گمرکی مطابق اقدام نموده لیکن رفع تعهد ارزی منوط به اخذ ما به التفاوت نرخ ارز گردیده است آن بانک میتواند در صورت اخذ و تایق و تضامین معتبر (حسب اعتبار سنجی صورت گرفته توسط آن بانک و اخذ تعهد از وارد کننده مبنی بر پرداخت مابه التفاوت نرخ ارز مترتب در مهلتهای تعیین شده نسبت به ثبت پروانه گمرکی مزبور و صرفاً انجام عملیات تطبیق در سامانه رفع تعهد ارزی اقدام نماید. ضمناً در صورت عدم پرداخت مابه التفاوت متعلقه در مهلت تعیین شده، بایستی آن بانک مبادرت به لغو تطبیق و پیگیری مجدد تعهدات ایفا نشده در سامانه های مربوطه نماید.
۵- مصالحه ریالی با متعهدین ارزی ناشی از واردات کالا
شامل عدم ارائه پروانه گمرکی - کسر تخلیه - بیش بود ارزش کالا
به منظور تسهیل در امر تسویه تعهدات ارزی معوقه وارد کنندگان کالا و باستناد مصوبه هیات محترم وزیران چگونگی موضوع انجام مصالحه ریالی و ضوابط آن به شرح ذیل اعلام می گردد.
۵-۱- اطلاعات مورد نیاز جهت انجام مصالحه
بانک عامل می بایست ضمن اخذ و ارسال درخواست کتبی وارد کنندگان کالا اعم از خصوصی و دولتی مبنی بر تمایل به انجام مصالحه ریالی اطلاعات درخواستی مطابق فرم نمونه پیوست شماره (۵) را برای هر فقره به این بانک اعلام و ارسال نمایند.
۵-۲- چارچوب اجرائی مصالحه ریالی
تعهدات ارزی ایفاء نشده بخش خصوصی ناشی از عدم ارائه پروانه گمرکی ورود کالا کر تخلیه، بیش بود ارزش کالا که تاریخ واریز استاد آنها از تاریخ شروع برقراری محدودیت ارزی (۵۷٫۸٫۲۳) لغایت ۱۳۷۷ باشد. طبق جدول ضمیمه پیوست شماره (۶) و تعهدات ارزی ایفاء نشده بخش دولتی وزارتخانه ها، سازمان ها شرکتها و مؤسسات دولتی صرفنظر از سال ایجاد تعهد ارزی و همچنین میزان تعهد بر اساس پیشنهادات موردی که توسط کمیته ویژه تسویه تعهدات ارزی دستگاههای اجرائی مستقر در این بانک ارائه خواهد گردید. مشمول طرح مصالحه ریالی قرار خواهند گرفت.
۵-۳- نحوه انجام مصالحه
۵-۳-۱- بررسی و اقدام بر روی کلیه درخواستهای مصالحه پس از ارسال اطلاعات به این بانک همراه با دریافت مدارک و اطلاعات لازم و با تعیین و اعلام مبلغ مورد مصالحه به اداره دعاوی حقوقی این بانک انجام می پذیرد.
۵-۳-۲- چنانچه از بابت تعهدات ارزی کمتر از ده هزار دلار مشمول بخشودگی طبق جدول نیز درخواستی به آن بانک واصل گردد مراتب میبایست جهت انجام سایر اقدامات و اخذ تاییدیه نهایی به این بانک متعکس گردد.

مطالب مرتبط
دیدگاه کاربران
0 دیدگاه
جزییات بخشنامه 01-117132-3
تاریخ بخشنامه
1401/05/10
آخرین بروزرسانی
1404/02/17
دسته بندی
مقررات ارزی
شماره بخشنامه
01-117132-3
وضعیت سند
معتبر است

دوره های مرتبط
اشتراک های پیشنهادی
کتاب های مرتبط

440,000
380,000 تومان
13.64%
--:--:--:--

180,000 تومان
0%
--:--:--:--

500,000
420,000 تومان
16%
--:--:--:--