در این مقاله قصد دارم تا سوالات پر تکراری که در بخش مشاوره شرکت آسان تجارت ملل از کارشناسان ما پرسیده می شود را برایتان بازگو کنم. خیلی وقتها دوستان و همکاران متعددی تماس میگیرند و سوالات مشترکی میپرسند و لازم دیدم این سوالات را در یک مجموعه ارائه کنم تا بخشی از مشکلات دوستان رفع شود. قانون مالیات های مستقیم از چند فصل تشکیل شده است که شامل وظایف، مالیات درامد، هزینه های قابل قبول، معافیت ها، ابلاغ و… تشکیل شده است که در هر بخش به تفصیل مواد آن توضیح داده شده است. در کتاب قانون قسمتی از آن به عنوان معافیت ها به چشم می خورد. در این فصل تمام مواردی که معاف از مالیات هستند و بابت آن نیازی نیست مالیاتی پرداخت کرد در راوی حساب آمده است. خوب طبیعتا معافیت های مالیاتی باید از بهترین بخش های این قانون باشد.
معافیت ها در قانون مالیات:
مواد زیر مربوط به معافیت ها در قانون مالیات های مستقیم است:
- ماده 132 تا 146
- ماده 138 مکرر
- ماده 172
- ماده 137
- و…
انواع معافیت از مالیات :
مناطق آزاد – معافیت شرکتهای دانش بنیان – معافیت سالانه اشخاص حقیقی – معافیت درمناطق محروم – معافیت خانواده شهدا و جانبازان – فعالیت واحدهای تولیدی ومعدنی – درآمد صندوقهای حمایتی و روستایی و شرکنهای تعاونی – فعالیتهای فرهنگی و آموزشی – سود سپرده ها و بیمه عمر – تولید فرش وصنایع دستی – موقوفات و نذورات – صادرات غیرنفتی و……
این مقاله قصد داریم تعدادی از سوالاتی که کاربران در قسمت تماس با ما پرسیده اند را پاسخ دهیم
حتما بخوانید : کتاب قانون مالیات را قورت بده
سوالات متداول:
پرسش– در یک مدرسه غیرانتفاعی تدریس می کنم و هر ماه مقداری از حقوقم را بابت مالیات برداشت می کنند. می خواستم بدانم آیا برداشت این مالیات درست است ؟
پاسخ– بله مبلغی که از حقوق شما کسر می کنند مربوط به مالیات حقوق است که اگر بالاتر از سقف معافیت باشد مشمول مالیات می شود.
***
پرسش-شرکت های فعال در شهرک صنعتی چگونه میتوانند از معافیت های شهرک های صنعتی دارای معافیت مالیاتی استفاده کنند و معاف از مالیات شوند؟
پاسخ– طبق بند (د) ماده 132 شرکت های تولیدی – شهرک های صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی با فاصله هایی بیشتر از 120 کیلومتری از مرکز استان تهران، 50 کیلومتری از اصفهان و 30 کیلومتری مراکز سایر استانها و شهرهای دارای بیش از سیصد هزار نفر جمعیت براساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن به مدت پنجسال و در مناطق کمترتوسعهیافته به مدت دهسال با نرخ صفر مشمول مالیات میباشند. جهت تکمیل اطلاعات می توانید به آیین نامه این ماده به شماره 200/94/79مورخ 1394/08/05 مراجعه فرمایید.
***
پرسش– برای داشتن کسب و کار آنلاین آیا نیاز به مجوز هست؟ و آیا نیاز به پرداخت مالیات می باشم؟
پاسخ– در صورتیکه فعالیت شما آموزشی و پژوهشی باشد معاف از مالیات هستید یا اینکه می توانید برای کسب و کار خود در صورتیکه می توانید از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز بگیرید و از مزایای آن استفاده کنید. در غیر اینصورت باید در سازمان مالیاتی تشکیل پرونده دهید و بر اساس ماده 131 مالیات خود را پرداخت کنید
***
پرسش– چند سال است که بیمه عمر ثبت نام کرده ام و به تازگی شنیده ام که بیمه عمر از مالیات معاف است ولی از من مالیات میگیرند آیا می توانم نسبت به آن اعتراض کنم؟
پاسخ– بیمه های عمر و زندگی طبق ماده 137 قانون مالیات های مستقیم از مالیات معاف است. در صورتیکه مالیات پرداخت می کنید احتمالا بابت مالیات بر ارزش افزوده هست. چون در قانون از مالیات مستقیم معاف شده ولی برای ارزش افزوده باید مالیات آن را پرداخت کنید.
***
پرسش– آیا مسکن مهر معاف از مالیات است ؟
پاسخ– ساخت مسکن مهر اگربه عنوان پیمانکار باشید بله معاف است ولی معامله ونقل وانتقال با دیگر معاملات تفاوتی ندارد
***
پرسش– آیا ثبت شرکت در مناطق آزاد معاف از مالیات می باشد؟
پاسخ– درامدهای محقق شده در محدوده منطقه آزاد بشرط تسلیم اظهارنامه معاف می باشد ولی فروش به خارج از محدوده منطقه ازاد مشمول مالیات است
***
پرسش– آیا نیروگاه های برق خورشیدی بیشتر از یک مگا وات باید مالیات بدهند یا معاف از مالیات هستند؟
پاسخ– طبق ماده 132 اگر نیروگاه در مناطق کمتر توسعه قرار داشته باشد معاف از مالیات است در غیر اینصورت باید مالیات خود را پرداخت کند.
***
پرسش– آيا موسسه ترك اعتياد معاف از ماليات هست؟
پاسخ– كليه مؤسسات خصوصي كه با مجوز سازمان بهزيستي كشور امور مربوط به حمايت و توانبخشي معلولان و ارائه خدمات به عقب ماندگان ذهني و انجام خدمات در مراكز روزانه و شبانه روزي ها نگهداري معلولين و كودكان بيسرپرست را بعهده دارند و همچنين مهدهاي كودك از پرداخت ماليات بر درآمد معاف ميباشند مشروط بر اينكه سازمانمذكور بر درآمد و هزينه آنها نظارت داشته و مؤسسات فوق حداقل ده درصد از مدد جويان خود را بدون دريافت هر گونه دستمزد به افراد معرفي شده از طرف سازمان بهزيستي اختصاص دهد.
***
پرسش– من سال اولی هست که فعالیتم را شروع کردم و مبلغ زیادی مالیات آمده پس چرا گفته شده گه فعالیت سال اول معاف از مالیات است؟
پاسخ– در قانون مالیات های مستقیم چیزی به اسم فعالیت سال اول نداریم و هر کسب و کاری با هر سوابقی باید تکالیف مالیاتی خود را در تاریخ مقرر انجام و میزان مالیات در نظر گرفته شده را پرداخت کند. اگر به این صورت بود که فعالیت سال اول معاف از مالیات بود اکثر شرکت ها در پایان سال انحلال و در سال جدید مجددا شرکت را ثبت می کردند.
***
پرسش– آیا آموزشگاههای زبان از پرداخت مالیات معاف است؟
پاسخ– هیچ آموزشگاهی از پرداخت مالیات معاف نیست مگر در صورتیکه از وزارت فرهنگ و ارشاد مجوز داشته باشد. ولی امکانات خاصی را برای آموزشگاهها گذاشته اند که هزینه های حقوق و دستمزد آنها از طرف ادارات امور مالیاتی قابل قبول است که خود مبلغ زیادی از مالیات را کاهش می دهد.
***
پرسش– ماهانه مبلغی را به موسسه خیریه محک کمک می کنم. آیا مبلغ اهدایی به موسسه خیریه، از مقدار مالیات من کم می شود؟
پاسخ– طبق ماده 172 قانون مالیات های مستقیم به شرط دارا بودن مجوز موسسه خیره محک از سازمان بهزیستی مبلغ پرداختی از درآمد مشمول مالیات کسر می گردد.
شما می توانید در صورت علاقه به گسترش اطلاعات خود در زمینه مالیات از طریق همین سایت آموزش مالیات را بگذرانید و همچنین در صورت تمایل به مطالعه در این خصوص کتاب قانون مالیات را قورت بده راتهیه کنید. به علاوه در صورت تمایل به کسب آگاهی در خصوصی دادرسی مالیاتی و آموزش در آن خصوص می توانید به قسمت مربوطه مراجعه کنید .
نظرات کاربران
تعداد نظرات : 2
۱۰ مهر ۱۴۰۳ - وحید سادات لواسانی
پشتیبان سایت
۰۳ خرداد ۱۴۰۲ - محبوبه ایرانی