وب سایت آموزش قوانین مالیاتی

آموزش گام به گام تهیه لیست بیمه

  • نویسنده : محمد جواد عظیمی فرد

  • تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۳/۱۳

  • تاریخ بروزرسانی : ۱۴۰۳/۰۷/۱۵

  • ثبت نظر

بانک جامع بخشنامه ها

آموزش مالیات

برای دیدن ویدیو به پایین صفحه مراجعه کنید

 

لیست بیمه چیست؟

لیست بیمه چیست و چه زمانی باید تهیه کنیم ؟ معمولا مالیات حقوق و ارسال لیست بیمه این یکی از ابهامات حسابداران تازه کار است که وقتی مشغول به کار می شوند دقیقا نمی دانند باید چه کاری انجام دهند و از کجا شروع کنند. تنها چیزی که خیلی آن را به اسم شنیده اند عبارت “ لیست بیمه ” است ولی دقیقا نمی دانند باید چگونه آن را تهیه کنند. وقتی شرکتی یه شخصی شروع به فعالیت می کند افرادی را استخدام می کند و به آنها حقوق می دهد. طبق قانون کار تمام پرسنل باید بیمه شوند و وقتی بیمه تامین شوند باید لیست ماهانه پرسنل به سازمان تامین اجتماعی ارسال شود، در اصل کارفرما با ارسال لیست بیمه اعلام می کند که در ماهی که گذشت چه افرادی در آن سازمان یا کارگاه مشغول به فعالیت بوده است.

 

 

تهیه لیست بیمه

 

 

چرا باید لیست بیمه تهیه کنیم؟

لیست بیمه نوعی گزارش است که به سازمان تامین اجتماعی می دهیم و میزان حقوق و جزئیات پرسنل خود را اعلام می کنیم. طبق قانون بیمه تامین اجتماعی باید لیست بیمه خود را تا پایان ماه بعد به سازمان ارسال کنیم. یعنی اگر می خواهیم لیست مربوط به خرداد ماه را ارسال کنیم تا پایان تیر ماه فرصت داریم.

 

عواقب عدم ارائه لیست بیمه

در صورتیکه لیست را موعد مقرر ارسال نکنیم به ازای هر یک روز که تاخیر داشته باشیم مشمول جریمه می شویم و این جریمه برای کارفرما می باشد نه پرسنل. ابهامی که برای پرسنل هر سازمانی وجود دارد این است که در صورت تاخیر در پرداخت حق بیمه برای سوابق کارمندان به هیچ وجه مشکلی پیش نمی آید و تنها اتفاقی که می افتد کارفرما جریمه می شود که با پرداخت آن همه چیز به حالت اولیه بر می گردد.

 

لیست بیمه را چگونه تهیه کنیم؟

خوب رسیدیم به آخرین گام یعنی تهیه و ارسال لیست بیمه. برای تهیه و ارسال لیست بیمه شما دو راهکار دارید:

  • ساخت فایل اکسل با فرمت استاندارد
  • استفاده از نرم افزار سازمان بیمه تامین اجتماعی ListDisk : به لینک زیر وارد شوید : samt.tamin.ir

برای روش اول باید شما یک فایلی درست کنید که تمام مشخصات و استانداردهایی که باید داشته باشد رو رعایت کنید و اطلاعات مربوط به هر کارمند را در آن وارد کنید و در نهایت پرینت کنید. برای این روش به زودی فایل اکسل و آموزش در همین پست برای شما قرار داده می شود. 

روش دوم استفاده از نرم افزار اختصاصی سازمان تامین اجتماعی به نام ListDisk هست که شما می توانید به سادگی اطلاعات را وارد نرم افزار کنید و در نهایت بدون هیچ دردسری دکمه چاپ را بزنید. برای استفاده از روش دوم می توانید ویدیو زیر را ببینید.

همچنین شما می توانید جهت کسب بیشتر در خصوص آموزش مالیات به قسمت مربوطه مراجعه کنید و در صورت تمایل به یادگیری مطالب بیشتر دوره مالیات سایت راوی حساب را بگذرانید تا دچار اشتباه در پرداخت مالیات نشوید.

توصیه می شود : شبیه ساز اظهارنامه مالیاتی

 

نظرات کاربران

تعداد نظرات : 0