فرض کنید ساعات پایانی شب است و آنقدر روز پرمشغلهای داشتهاید که کلاً فراموش کردهاید امروز آخرین مهلت ارسال لیست بیمه بوده است! استرسی همه وجودتان را فرامیگیرد و میخواهید تاجایی که ممکن است، جریمه عدم ارسال لیست بیمه را نپردازید. اگر با آموزش تهیه لیست بیمه آشنایی داشته باشید و آن را به صورت اصولی یاد بگیرید، دیگر نگران عدم ارسال این لیست نخواهید بود.
اینجا با ما آموزش گام به گام ارسال لیست بیمه تامین اجتماعی و آموزش لیست بیمه را به صورت کاملاً ساده یاد بگیرید تا بتوانید در مواقع لزوم، بدون تنش و استرس به تهیه لیست بیمه بپردازید. پس با ما همراه باشید.
آموزش گام به گام ارسال لیست بیمه + ویدیو
باید بدانید آموزش تهیه لیست بیمه و آموزش ارسال لیست بیمه، دو نکتهای هستند که شما به عنوان حسابدار شرکت یا کارفرما به آن نیاز دارید. زیرا برای هر کدام از کارمندان یا کارگرانی که با مجموعه شما همکاری میکنند، شما تنها تا آخر ماه بعد برای ارسال لیست بیمه فرصت دارید. معمولاً در اواخر ماه حجم کاری در شرکتها بالا میرود و ممکن است تهیه این لیست را فراموش کنید؛ بنابراین دانستن اینکه چطور لیست بیمه را تهیه کنید، اهمیت ویژهای دارد.
میتوانید همین حالا برای درک بهتر و آشنایی با آموزش تهیه لیست بیمه، ویدیوی آموزشی تهیه این لیست را ببینید تا در مواقع لزوم بتوانید بدون نگرانی این لیست را تهیه کنید.
بنابراین چگونگی تهیه لیست بیمه از جمله مواردی است که باید به آن تسلط داشته باشید. اولین گام برای تهیه لیست بیمه، محاسبه مالیات حقوق است. مالیات حقوق از مهمترین موضوعاتی است که شما به عنوان کارفرما یا حسابدار شرکت، باید با آن آشنا باشید. برای اینکه محاسبه مالیات حقوق را به صورت حرفهای و آسان انجام دهید، روی لینک آن کلیک کنید.
مرحله اول: ثبت نام در سامانه تامین اجتماعی
در مرحله اول تهیه لیست بیمه، باید کد کارگاهی دریافت کرد. فقط شخص کارفرما میتواند مراحل دریافت این کد را انجام دهد. به این صورت که کارفرما باید پس از ثبت نام اینترنتی در سامانه https://samt.tamin.ir به صورت حضوری به سازمان تامین اجتماعی مراجعه کند تا به او کد کارگاهی داده شود. توجه داشته باشید هنگام مراجعه، تمام مدارک مربوط به کسب و کار خود را همراه داشته باشید تا برای دریافت کد کارگاهی با مشکل مواجه نشوید. در مرحله بعدی به شما خواهیم گفت آموزش تهیه لیست بیمه، دقیقاً به چه صورت است. پس با ما همراه باشید.
مرحله دوم: تهیه لیست بیمه
اگر در حوزه کاری خود نرمافزاری برای حسابداری ندارید، برای تهیه لیست بیمه، سازمان تامین اجتماعی نرمافزای را به نام لیست دیسک معرفی کرده است. میتوانید این نرمافزار را از سامانه تامین اجتماعی دانلود کنید. سپس اطلاعاتی از شغل، کارگاه و اطلاعات شخصی تمام کارکنان خود را که لازم است، در آن نرمافزار وارد کنید و در نهایت لیست ماهانه و لیست ریز کارکرد را دانلود کنید.
ولی اگر در مجموعه خود از نرمافزار حسابداری استفاده میکنید، میتوانید از آن خروجی بگیرید و مستقیاً در سامانه تامین اجتماعی، بارگذاری کنید. در ادامه به مراحل آموزش تهیه لیست بیمه اشاره کرده ایم:
مرحله اول: ورود به سامانه تامین اجتماعی و احراز هویت
شما به عنوان کارفرما به سامانه تامین اجتماعی مراجعه کنید و وارد حساب کاربری خود شوید. اگر حساب کاربری ندارید، یک حساب جدید ایجاد کنید.
مرحله دوم: ورود به بخش ارسال لیست بیمه
پس از اینکه وارد حساب کاربری (پروفایل) خود شدید، وارد قسمت ارسال لیست بیمه شوید. این قسمت شامل لیست بیمه کارکنان شما است.
مرحله سوم: ایجاد لیست بیمه جدید
لیست بیمه جدید را در این قسمت ایجاد کنید. توجه داشته باشید که لیست بیمه باید برای تمام کارکنان ایجاد شود. فراموش نکنید افرادی که به تازگی به مجموعه شما پیوستهاند نیز در لیست باشند.
مرحله چهارم: ثبت اطلاعات کارکنان
در این قسمت اطلاعات شخصی مربوط به کارکنان را به صورت دقیق وارد کنید. این اطلاعات مربوط به تک تک کارکنان شما است. توجه داشته باشید اطلاعات به درستی وارد شوند تا در مراحل بعد با مشکل مواجه نشوید.
مرحله پنجم: بررسی و تایید اطلاعات
اطلاعات وارد شده را با دقت بررسی کنید. اگر به مورد خطا یا اشتباه برخورد کردید آن را اصلاح کنید و در صورت تایید نهایی، آن را در سامانه ثبت کنید.
مرحله سوم: ارسال لیست بیمه
پس از اینکه لیست بیمه را تهیه کردید، وارد حساب کاربری خود در سامانه تامین اجتماعی شوید. در این قسمت کار شما بسیار ساده است. کافی است به عنوان کارفرما به قسمت کارفرمایان سامانه مراجعه کنید و در قسمت لیست حق بیمه، آن را بارگذاری کرده و آن را ارسال نمایید.
چرا ارسال لیست بیمه اهمیت دارد؟
با ارسال لیست بیمه کارکنان خود، علاوه بر اینکه یک واجب قانونی را انجام دادهاید به کارکنان خود این اطمینان را میدهید تا با خیال راحت، در مجموعه شما همکاری داشته باشند. با توجه به اهمیت این موضوع، آموزش تهیه لیست بیمه باید در اولویتهای کار شما باشد؛ بنابراین پس از اخذ کد کارگاهی خود، حتماً برای تهیه لیست بیمه اقدام کنید. فرقی نمیکند در یک سازمان دولتی، خصوصی یا نیمهخصوصی فعالیت دارید. شما به عنوان کارفرما، موظف هستید تهیه لیست بیمه را فراگیرید. البته در بسیاری از کسب و کارها، تهیه لیست بیمه بر عهده حسابداران خبره است.
به طور خلاصه میتوان گفت آموزش تهیه لیست بیمه به دلایل زیر اهمیت دارد:
- گرفتن کد کارگاهی و انجام تمامی امور کسب و کار طبق قانون
- بالا رفتن اعتبار شرکت
- بالا رفتن اعتماد کارکنان به شما
- برخورداری کارکنان از مزایای بیمه ( بازنشستگی، از کار افتادگی، درمان و …)
- داشتن جواز کار کاملاً قانونی
- و …
لیست بیمه را چگونه تهیه کنیم؟
خوب رسیدیم به آخرین گام یعنی تهیه و ارسال لیست بیمه. برای تهیه و ارسال لیست بیمه شما دو راهکار دارید:
- ساخت فایل اکسل با فرمت استاندارد
- استفاده از نرم افزار سازمان بیمه تامین اجتماعی ListDisk : به لینک زیر وارد شوید : samt.tamin.ir
برای روش اول باید شما یک فایلی درست کنید که تمام مشخصات و استانداردهایی که باید داشته باشد رو رعایت کنید و اطلاعات مربوط به هر کارمند را در آن وارد کنید و در نهایت پرینت کنید. برای این روش به زودی فایل اکسل و آموزش در همین پست برای شما قرار داده می شود.
روش دوم استفاده از نرم افزار اختصاصی سازمان تامین اجتماعی به نام ListDisk هست که شما می توانید به سادگی اطلاعات را وارد نرم افزار کنید و در نهایت بدون هیچ دردسری دکمه چاپ را بزنید. برای استفاده از روش دوم می توانید ویدیو زیر را ببینید.
همچنین شما می توانید جهت کسب بیشتر در خصوص آموزش مالیات به قسمت مربوطه مراجعه کنید و در صورت تمایل به یادگیری مطالب بیشتر دوره مالیات سایت راوی حساب را بگذرانید تا دچار اشتباه در پرداخت مالیات نشوید.
توصیه می شود : شبیه ساز اظهارنامه مالیاتی
دیدگاه کاربران
0 دیدگاه