وب سایت آموزش قوانین مالیاتی

چه زمانی باید شرکت ثبت کنیم؟

  • نویسنده : محمد جواد عظیمی فرد

  • تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۳/۱۳

  • تاریخ بروزرسانی : ۱۴۰۳/۰۱/۰۲

  • ثبت نظر

بانک جامع بخشنامه ها

آموزش مالیات

این موضوع که چه زمانی باید شرکت ثبت شود یکی از مواردی است که برای افرادی که می خواهند شروع به کار کنند بسیار مهم است و از لحاظ مختلف از جمله مالیات نیز این موضوع قابل توجه است لذا بر آن شدیم که در این مطلب به عنوان یکی از موارد حائز اهمیت در آموزش مالیات به این موضوع بپردازیم: 

 

شرکت چیست؟ تعریف شرکت

شرکت به کار گروهی گفته می شود که دارای رسمیت قانونی است. وقتی شما شرکتی را ثبت می کنید به کسب و کار خود رسمیت می دهید. تفاوت شرکت با شخص این است که فرد به صورت تنها کسب و کار خود را مدیریت می کند و حتی می تواند شرکایی هم داشته باشد اما وقتی شرکت ثبت می کنید علاوه بر رسمیت قانونی باید یکسری تکالیف مالیاتی و بیمه هم انجام دهید.

 

انواع شرکت ها از منظر قانون تجارت

شرکت ها از منظر قانون تجارت دارای 7 دسته می باشند که به شرح زیر هستند:

  • شرکت سهامی عام
  • شرکت سهامی خاص
  • شرکت با مسئولیت محدود،
  • شرکت نسبی
  • شرکت تضامنی
  • شرکت مختلط
  • شرکت‌های تعاونی

برای توضیحات بیشتر می توانید به مقاله انواع شرکت ها از نظر قانون تجارت مراجعه کنید چون قبلا مفصلا در این مقاله راجب به این موضوع صحبت شده است.

 

هزینه های ثبت شرکت

برای ثبت شرکت شما باید یکسری هزینه های اولیه قانونی را پرداخت کنید که تمام این هزینه ها به اداره ثبت اسناد و املاک واریز می شود. اما علاوه بر این هزینه ها یکسری هزینه های دیگر هستند که شما باید بابت شرکتی که ثبت می کنید پرداخت کنید مانند سرمایه اولیه ای که برای شرکت های سهامی در نظر می گیرد. اما در کل برای ثبت شرکت در صورتیکه به شرکت های واسط کار را واگذار کنید باید مبلغی در حدود یک میلیون تومان در نظر بگیرید و در صورتی که خودتان پیگیر امور ثبتی شوید تقریبا به جز سرمایه اولیه شرکت و مالیات حق تمبر تقریبا دیگر هزینه ای ندارید.

 

دقیقا چه زمانی باید شرکت ثبت کنیم؟

این سوال مهمترین سوالی است که در این مقاله می خواهیم پاسخ دهیم. در موارد زیر شما باید شرکت ثبت کنید:

  • قصد دارید در مزایدات و مناقصات شرکت کنید
  • با شرکت های دولتی قصد معامله دارید
  • می خواهید شراکت شما با افراد دیگر به صورت کاملا شفاف و قانونی باشد
  • در بسیاری از معاملات نیاز است شما شرکت ثبت کرده باشید تا بتوانید وارد معامله شوید (بدلیل رسمیت معامله)

فقط در نظر داشته باشید که ثبت شرکت کار چندان سختی نمی باشد اما بعد از ثبت شرکت شما باید مسائلی را در حوزه مالیاتی پیگیری کنید تا دچار جرائم مالیاتی نشوید!

 

معافیت های مالیاتی شرکت ها

شرکت ها از نظر قانون تجارت دارای 7 دسته هستند که برخی از آنها دارای معافیت های مالیاتی می باشند. شرکت هایی که از نظر قانون مالیات های مستقیم دارای نرخ معافیت می باشند شامل :

  • شرکت های تعاونی
  • شرکت های بورسی
  • شرکت های معدنی

 

شرکت تعاونی 

در تبصره 5 ماده 105 قانون مالیات های مستقیم آمده است که شرکت های تعاونی دارای 25 درصد از 25 درصد اصلی که مشمول دریافت مالیات است معافیت دارند. یعنی وقتی یک شرکتی مبلغ مالیات تعیین شده اش 20 میلیون تومن باشد 25% آن مشمول معافیت می شود که این مختص شرکت های تعاونی می باشد.

 

شرکت های بورسی

شرکت های بورسی طبق ماده 143 قانون مالیات های مستقیم دارای معافیت های هستند که در قانون به این شرح می باشد:

ماده 143 معادل ده درصد (10%) از مالیات بردرآمد حاصل از فروش کالاهایی که در بورس­های کالایی پذیرفته شده و به فروش می‌رسد و ده درصد (10%) از مالیات بردرآمد شرکتهایی که سهام آنها برای معامله در بورس­های داخلی یا خارجی پذیرفته می‌شود و پنج درصد (5%) از مالیات بر درآمد شرکت­هایی که سهام آنها برای معامله در بازار خارج از بورس داخلی یا خارجی پذیرفته می­شود، از سال پذیرش تا سالی که از فهرست شرکتهای پذیرفته شده در این بورس­ها یا بازارها حذف نشده‌اند با تأیید سازمان بخشوده می‌شود. شرکتهایی که سهام آنها برای معامله در بورسهای داخلی یا خارجی یا بازارهای خارج از بورس داخلی یا خارجی پذیرفته شود در صورتی که در پایان دوره مالی به تأیید سازمان حداقل بیست درصد (20%) سهام شناور آزاد داشته باشند معادل دو برابر معافیتهای فوق از بخشودگی مالیاتی برخوردار می‌شوند.(1)

تبصره 1 – از هر نقل و انتقال سهام و سهم‌الشرکه و حق تقدم سهام و سهم­‌الشرکه شرکا در سایر شرکتها مالیات مقطوعی به میزان چهاردرصد (4%) ‌ارزش اسمی آنها وصول می‌شود. از این بابت وجه دیگری به‌ عنوان مالیات بر درآمد نقل و انتقال فوق مطالبه نخواهد شد. انتقال دهندگان سهام و ‌سهم‌­الشرکه و حق تقدم سهام مکلفند قبل از انتقال، مالیات متعلق را به حساب سازمان امور مالیاتی کشور واریز کنند.

ادارات ثبت یا دفاتر اسناد رسمی مکلف­اند در موقع ثبت تغییرات یا تنظیم سند انتقال حسب مورد گواهی پرداخت مالیات متعلق را اخذ و ضمیمه پرونده‌ مربوط به ثبت یا انتقال کنند.

تبصره 2 – در شرکت­های سهامی پذیرفته شده در بورس اندوخته صرف سهام مشمول مالیات مقطوع به نرخ نیم درصد (5/0%) خواهد بود و به این‌درآمد مالیات دیگری تعلق نمی‌گیرد. شرکتها مکلف­اند تا پایان ماه بعد(2) از تاریخ ثبت افزایش سرمایه آن را به حساب سازمان امور مالیاتی کشور واریز‌کنند.

 

شرکت های معدنی 

شرکت های معدنی طبق ماده 132 قانون مالیات های مستقیم دارای 5 سال معافیت مالیاتی هستند که این رقم برای مناطق آزاد 10 سال است. یعنی طی این 5 سال یا 10 سال شرکت های معدنی باید تمام تکالیف مالیاتی خود را انجام دهند ولی نرخ مالیاتی آنها به نرخ صفر محاسبه می شود. در ماده 132 قانون مالیات های مستقیم راجب به این ماده مفصلا توضیح داده است.

 

مزایای ثبت شرکت

روابط مشخص بین سهامداران و هیات مدیره

یکی از مهمترین مزایایی که یک شرکت دارد روابط و چارچوب مشخص بین سهامداران است که در ابتدا تمام قوانین کاری خود را در قالب یک اساسنامه آماده می کنند و می توانند در کاملا قانونی و بدون هیچگونه مشکلی طی سالیان سال همکاری کنند. در صورتیکه این مورد در بین اشخاص حقیقی و شرکای آنان بسیار کمتر دیده می شود.

 

کسب اعتماد

وقتی یک شرکت بصورت ثبتی و رسمی می باشد بسیار قابل اعتماد تر از یک شخصی است که در هیچ اداره ای تشکیل پرونده نداده و هیچ کس ردی از وی ندارد.

 

حضور در مناقصات دولتی

گاهی اوقات نیاز است شما مناقصات دولتی شرکت کنید که در صورتیکه شخص باشید نمی توانید از مزیت بهره مند شوید چرا که حضور در مناقصات دولتی فقط برای شرکت ها مجاز است.

 

شرکت در معاملات بزرگ

معمولا هر کسب و کاری بعد از چند سال فعالیت برای رشدش نیاز به معاملات بزرگتر و پیچیده تر دارد که وقتی شما بصورت شخص بخواهید در این معاملات شرکت کنید قطعا اعتبار کمتری دارید و نمی توانید همانند یک شرکت بدرخشید. شرکت ها همیشه برای حضور در معاملات بزرگ اعتبار بیشتری دارند و شانس موفقیت آنها بیشتر می باشد.

 

اخذ وام (صورت مالی)

وقتی شما یک شرکت باشید برای گرفتن وام های بانکی بخصوص هنگام اخذ وام های کلان بانک از شما درخواست صورت های مالی می کند تا توان پرداخت و نقدینگی شرکت شما را ارزیابی کند در صورتیکه شما شخص باشید این امکان محروم می شوید و در صورتی می توانید وام های کلان بگیرید که گردش حساب بسیار بالایی داشته باشید. البته از این نکته غافل نشوید که بهره وام های پرداختی به شما در هر حالت شخص و شرکت به یک صورت می باشد منتهی در حالت شرکت روند دریافت وام تسهیل می شود.

 

محدودیت های ثبت شرکت

پرداخت مالیات بیشتر

البته که نمی توان این مورد را یک عیب محسوب کرد چرا که تمام اشخاص و شرکت ها باید بسته به درآمدی که دارند مالیات خود را پرداخت کنند. پرداخت مالیات در مقیاس کوچک برای شرکت ها بیشتر است اما وقتی حجم کار شرکت زیاد می شود محاسبات مالیاتش نسبت به اشخاص تقریبا برابر می شود. برای چگونگی نحوه محاسبه مالیات اشخاص و نحوه محاسبه مالیات شرکت ها می توانید به لینک های مربوطه مراجعه کنید.

 

دفاتر قانونی

دفاتر قانونی یکی از مشکلات جدی شرکت هاست که در صورتیکه بدرستی انجام نشوند دچار جرایم زیادی می شوند. شرکت ها باید دفاتر روزنامه و کل را از سایت ثبت شرکت ها هر ساله پلمب کنند و تمام رویداد های مربوط به یک سال مالی را در آن ثبت کنند. نوشتن دفاتر نیاز به مهارت دارد که باید یک حسابدار آن را بلد باشد. در صورتیکه شرکت ها دفاتر خود را بدرستی تحریر نکنند یا براساس استانداردهای حسابداری نباشد باعث رد دفاتر می شود که می تواند خسارات زیادی را به شرکت تحمیل نماید. البته توجه داشته باشید که دفاتر روزنامه و کل فقط مختص شرکت ها نیستند و افرادی که در گروه اول مشاغل قرار می گیرند باید دفاتر قانونی را پلمب و مشابه شرکت ها به تکالیف قانونی خود عمل نمایند.

 

لزوم داشتن مشاور مالیاتی

مشاور مالیاتی یکی از گزینه هایی است که اگر ثبت شرکت کرده اید حتما باید استخدام نمایید تا بتواند شما را در امور مالیاتی هدایت نماید. با توجه به پیچیدگی مسائل مالیاتی شرکت ها توصیه می شود که حتما یک مشاور مالیاتی خبره جهت هدایت کسب و کارشان داشته باشند تا دچار مشکلات بعدی نشوند.

آنچه در فوق به آن پرداختیم در خصوص مالیات شرکت بود البته باید توجه داشت برای چنین مالیاتی جای نگرانی نیست و همیشه امکان اعتراض به مالیات وجود دارد.

 

تسهیلاتی که برای شرکت ها در نظر گرفته شده است

آیا شرکت ها دارای امتیاز خاصی برای گرفتن تسهیلات بانکی دارند ؟ این سوالی است که بارها و بارها از ما پرسیده می شود. در پاسخ به این سوال باید بگویم که هیچ تسهیلات قانونی خاصی برای صرفا شرکت ها در نظر نگرفته شده است و در صورت نیاز به سرمایه و نقدینگی شما می توانید همانند اشخاص اقدام به دریافت تسهیلات بانکی نمایید. البته شایان ذکر است که شرکت های تولیدی می توانند در بعضی شرایط از تسهیلاتی که وزارت صنعت و معدن و یا ستاد حمایت از تولید در اختیار آنها قرار می دهد استفاده نمایید. در صورتیکه نیاز به مشاوره مالیاتی دارید می توانید هم اکنون با شماره 09304537723 تماس حاصل فرمایید.

 

 

نظرات کاربران

تعداد نظرات : 0