خبر خوب: کتاب "قانون مالیات رو قورت بده" موجود شد! (کلیک کنید)

32- بخشنامه شماره 285893/93 مورخ 27/10/1393; اعلام امکان سرمايه‌گذاري بانک‌ها و مؤسسات اعتباری در صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک با رعایت حدود مقرر در دستورالعمل سرمایه‌گذاری مؤسسات اعتباری

جزییات بخشنامه

شماره :۹۳٫۲۸۵۸۹۳
تاریخ:۱۳۹۳٫۱۰٫۲۷
 

نقش صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک در تجهیز منابع مالی و توسعه اقتصادی کشور


 جهت اطلاع مدیران عامل محترم کلیه بانکها به استثنای بانکهای قرض الحسنه شرکت دولتی پست بانک و مؤسسات اعتباری غیربانکی ارسال گردید .
با سلام احتراما همانگونه که مستحضرند یکی از مهمترین عوامل مؤثر در رشد و توسعه اقتصادی هر کشور تجهیز بهینه منابع با استفاده از پس اندازهای یکایک آحاد آن کشور میباشد در همین راستا صندوق های سرمایه گذاری مشترک به عنوان یکی از نهادهای نوظهور در بازارهای مالی میتوانند سهم عمده ای در جمع آوری پس اندازهای اشخاص به ویژه وجوه خرد و به تبع آن تأمین منابع مالی مورد نیاز بنگاه های اقتصادی داشته و مالا نقش شگرفی در رشد و توسعه اقتصادی کشورها ایفاء نمایند. استحضار دارند که صندوق های سرمایه گذاری مشترک ، نهادهای مالی تخصصی هستند که با هدف جمع آوری سرمایه های خرد در سطح جامعه و هدایت آنها به سوی فعالیتهای مولد اقتصادی تأسیس می شوند. این صندوقها علاوه بر کارکرد اصلی خود که بدان اشاره شد، منشأ اثر فراوان در زمینه هایی چون مهار تورم تعمیق و گسترش بازار سرمایه ، رفع کمبودهای نقدینگی شرکتهای سرمایه گذاری جذب سرمایه های خارجی و نیز تسهیل فرآیند خصوصی سازی و عمومی کردن اقتصاد کشورها نیز هستند. در کشور عزیزمان نیز چندی است صندوقهای سرمایه گذاری مشترک یا به عرصه وجود گذاشته اند و البته طی همین کوتاه به دلیل ویژگیها و مزایای منحصر بفردی که داشته اند مورد اقبال عمومی نیز واقع شده اند. در این میان با عنایت به مفاد دستورالعمل سرمایه گذاری مؤسسات اعتباری مصوب جلسه مورخ ۱۳۸۶٫۱٫۱۸ شورای محترم پول و اعتبار و با نظر داشت به قالب حقوقی صندوقهای سرمایه گذاری مشترک همواره سوالات و ابهاماتی در خصوص امکان خرید واحدهای سرمایه گذاری صندوق های مزبور و سرمایه گذاری در آنها از سوی شبکه بانکی کشور مطرح بوده است. لذا این بانک به منظور تبیین و تصریح موضوع و هم چنین کمک به تحقق اهداف تأسیس صندوقهای یاد شده به نحو کارا و مؤثرتر فراهم شدن امکان مناسب تر بند «ج» سیاستهای کلی اصل ٤٤ قانون اساسی و فراهم ساختن بستری مناسب برای سرمایه گذاری بهینه و از طرفی با عنایت به این که بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی میتوانند با حمایت از صندوقهای مذکور تأثیر بسزایی در جلوگیری از نوسانات شدید و غیر متعارف شاخص کل سهام و نتیجتا حفظ تعادل و ارزش داراییهای سرمایه گذاران این صندوق ها که همانا آحاد مردم هستند، داشته باشند ، به موجب این بخشنامه اعلام میدارد بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی میتوانند با رعایت حدود مقرر در دستور العمل مذکور نسبت به خرید واحدهای سرمایه گذاری صندوقهای سرمایه گذاری مشترک و ایضاً سرمایه گذاری در آنها اقدام نمایند. ضمناً متذکر میگردد از تاریخ ابلاغ این بخشنامه مفاد بخشنامه شماره ۹۰٫۱۲۰۱۷۵ مورخ ۱۳۹۰٫۵٫۲۳ این بانک کان لم یکن تلقی می گردد. با توجه به مراتب فوق خواهشمند است دستور فرمایند مراتب به نحو مقتضی به واحدهای ذی ربط ابلاغ و بر حسن اجرای آن نظارت گردد. 
مدیریت کل مقررات مجوزهای بانکی و مبارزه با پولشویی
اداره مطالعات و مقررات بانکی
عبدالمهدی ارجمند نژاد

مطالب مرتبط

1

دقیقه مطالعه

آموزه های مالیاتی

05 خرداد 1401

جدول حقوق کارگران در سال 1401

1

دقیقه مطالعه

1

دقیقه مطالعه

آموزه های مالیاتی

09 تیر 1402

معافیت مالیات بر ملک

1

دقیقه مطالعه

آموزه های مالیاتی

25 اردیبهشت 1401

نحوه رفع ممنوع الخروجی بدلیل بدهی مالیاتی

1

دقیقه مطالعه

دیدگاه کاربران

0 دیدگاه