تهاتر و استرداد مالیات و عوارض ارزش افزوده

جزییات بخشنامه

شماره: 146/96/260
تاریخ: 1396/10/23
 
رئیس محترم امور مالیاتی شهر و استان تهران
مدیران کل محترم امور مالیاتی استان‌ها
مدیران کل محترم مالیات بر ارزش افزوده شهر و استان تهران
مدیر کل محترم امور مالیاتی مودیان بزرگ
 
موضوع: تهاتر و استرداد مالیات و عوارض ارزش افزوده
 

روند استرداد مالیات و عوارض ارزش افزوده به مودیان و تهاتر با بدهی‌های قطعی

 

به منظور تسهیل در فرآیند اجرایی استرداد مالیات و عوارض ارزش افزوده به مودیان در اجرای تبصره (1) ماده (17) قانون مالیات بر ارزش افزوده و همچنین پیشگیری از تعلق خسارت تبصره (6) ماده (17) قانون مذکور، ضمن تأکید بر رعایت بند (3) بخشنامه شماره 63/95/200 مورخ 1395/09/30 در رابطه با استردادعلی‌الحساب به میزان 80% از مالیات و عوارض ارزش افزوده مندرج در صورتحساب ارائه‌شده به صادرکنندگان کالا با رعایت شرایط مربوط، مقرر می‌دارد:
 
1-در مواردی که مودیان مشمول نظام مالیات بر ارزش افزوده با رعایت بندهای 3-8 و 4-8 دستورالعمل رسیدگی و استرداد مالیات و عوارض مودیان نظام مالیات بر ارزش افزوده که طی بخشنامه شماره 58/94/260 مورخ 1394/06/08 جهت اجراء به ادارات کل امور مالیاتی ابلاغ گردیده، درخواست استرداد اضافه پرداختی مالیات و عوارض ارزش افزوده را نموده‌اند چنانچه نتیجه رسیدگی دوره/دوره‌های مالیاتی موردنظر منجر به بستانکاری (اضافه پرداختی مالیات و عوارض ارزش افزوده) مودی شود و مراتب طی برگ مطالبه/استرداد ابلاغ و مودی در موعد مقرر قانونی اعتراض خود را به اداره امور مالیاتی ذیربط جهت رفع اختلاف تسلیم و رفع اختلاف نشده و پرونده جهت رسیدگی به هیئت حل اختلاف مالیاتی احاله شود، در صورت ارائه درخواست استرداد علی‌الحساب از سوی مودی تا قبل از قطعیت مالیات و عوارض ارزش افزوده دوره/دوره‌های مالیاتی موصوف، ادارات امور مالیاتی مکلفند نسبت به استرداد مالیات و عوارض ارزش افزوده تا سقف برگ مطالبه/استرداد پس از کسر استردادهای موقت/علی‌الحساب انجام شده برای دوره/دوره‌های مالیاتی موردنظر اقدام لازم را به عمل آورند. بدیهی است پس از قطعیت مالیات و عوارض ارزش افزوده دوره/دوره‌های مالیاتی موردبحث و در صورت تعدیل اضافه پرداختی، ادارات امور مالیاتی می‌بایست حسب مقررات نسبت به استرداد مانده تعدیل یافته اقدام نمایند.
 
تذکر (1): بند (6- 8) دستورالعمل رسیدگی و استرداد مالیات و عوارض مودیان نظام مالیات بر ارزش افزوده حذف می‌‌گردد.
 
تذکر (2): استرداد مالیات و عوارض ارزش افزوده، صرفا در صورت عدم وجود بدهی قطعی شده و بدهی ابرازی تا تاریخ صدور برگ مطالبه/استرداد امکان‌پذیر خواهد بود.
 
2- در مواردی که مودیان بابت دوره‌های مالیاتی مختلف دارای بدهی قطعی و بستانکاری (اضافه پرداختی مالیات و عوارض ارزش افزوده) قطعی شده می‌باشند چنانچه مودی درخواست استرداد مالیات و عوارض ارزش افزوده دوره/دوره‌های مالیاتی مربوط را طبق مقررات تسلیم اداره امور مالیاتی ذیربط نموده و مبلغ بستانکاری را نیز به دوره/دوره‌های مالیاتی بعد انتقال نداده باشد، در این صورت حسب درخواست مودی مبنی بر تهاتر طلب با بدهی قطعی شده، ادارات امور مالیاتی می‌بایست نسبت به تهاتر طلب و بدهی قطعی شدة مودیان مذکور اقدام لازم را به عمل آورند.
 
محمد مسیحی
معاون مالیات بر ارزش افزوده

مطالب مرتبط

آموزه های مالیاتی

13 خرداد 1401

ده مرحله فراخوان ارزش افزوده + دانلود فایل

2

دقیقه مطالعه

1

دقیقه مطالعه

آموزه های مالیاتی

25 اردیبهشت 1401

احکام مالیاتی در پیش نویس لایحه بودجه سال 1401

1

دقیقه مطالعه

آموزه های مالیاتی

01 خرداد 1401

برگ تشخیص و قطعی مالیات چیست

1

دقیقه مطالعه

دیدگاه کاربران

0 دیدگاه