خبر خوب: کتاب "قانون مالیات رو قورت بده" موجود شد! (کلیک کنید)

بخشنامه شماره 62 مستمریها

جزییات بخشنامه

شماره:22125
تاریخ:1372/1/1
موضوع: رای شماره ۱۳۹ هیات عمومی
در اجرای دادنامه شماره ۱۳۹ مورخ ۱۳۹۰٫۳٫۳۰ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری و با ملحوظ نظر داشتن مفاد بند ۳ ماده ۸۳ قانون تامین اجتماعی و تبصره ذیل آن ، احکام برقراری مستمری بازماندگان و اعمال تغییرات در مستمریهای مذکور بشرح ذیل خواهد بود:
۱- برقراری مستمری بازماندگان بیمه شدگان متوفی مشمولین بندهای ۳ و ۴ ماده ۸۰ قانون
۱-۱) مستمری استحقاقی حین الفوت بیمه شده متوفی بر مبنای تبصره ذیل بند ۳ ماده ۸۳ و قبل از اعمال ماده ۱۱۱ قانون تعیین میشود.
۲-۱) مستمری استحقاقی بیمه شده متوفی بر اساس شرایط احراز و در صورت لزوم با رعایت ماده ۱۱۱ قانون ترمیم میگردد.
نکته : مشمولین بخشنامه های ۲۴٫۱ ، ۲۴٫۲ و ۲۴٫۳ مستمریها، مشمولین قانون بیمه بازنشستگی فوت و از کار افتادگی بافندگان قالی قالیچه گلیم و زیلو مصوب ۱۳۷۶ و بازماندگان مشمول بندهای (ل) و (و) تبصره ۱۴ قانون بودجه سال ۱۳۸۶ بند (۴۷) قانون بودجه سال ۱۳۸۸ ضمن سپاس از تلاش همکارانی که در خصوص کنترل اطلاعات پرونده ها کوشش می نمایند، مقتضی است ترتیبی اتخاذ گردد که حداکثر تا پایان سال جاری نسبت به بازبینی پرونده های مذکور اقدام و در صورت تغییر در میزان مستمری متعلقه، حکم ترمیم مستمری مطابق فرم پیوست صادر و پایگاه اطلاعات مستمری بگیران را به منظور پرداخت مابه التفاوت از تاریخ ۱۳۹۰٫۳٫۳۰ به بعد اصلاح نمایند.
ضمناً مسئولیت مستقیم دقت و نظارت بر انجام امور و اطمینان از صحت ثبت بهنگام اطلاعات و محاسبات مربوطه راساً متوجه کاربر مربوطه مسئول امور فنی مستمریها و رئیس شعبه خواهد بود.
در این راستا شرکت مشاور مدیریت و خدمات ماشینی تأمین موظف است با همکاری اداره کل امور فنی مستمریها نسبت به ایجاد تغییرات مورد نیاز در سیستم مکانیزه مستمریها اقدام نماید.
مسئول حسن اجرای این بخشنامه مدیران کل معاونین رؤسا و کارشناسان ارشد امور فنی مستمریها امور مالی و فرابری داده های ادارات کل استانها و مسئولین ذیربط در واحدهای اجرایی خواهند بود.۱۰۱۹۴۳۹۵٫۸
و من ا... التوفيق.
دکتر رحمت اله حافظی

بند (۱۷) قانون بودجه سال ۱۳۸۹ کل کشور (موضوع بخشنامه های ۴۷، ۴۷٫۱، ۵۶ و ۵۶٫۱ مستمریها)، بند ۹۱ قانون بودجه سال ۹۰ و تبصره ۴ ماده ۷۶ قانون از شمول مفاد این بند خارج بوده و صرفاً مشمول بند ۱-۱ می باشند.
۳-۱) مستمری محاسبه شده به میزان سهام مقرر در ماده ۸۳ قانون عیناً بین بازماندگان واجد شرایط دریافت مستمری تقسیم می گردد.
۲-برقراری مستمری بازماندگان مستمری بگیران بازنشسته و از کار افتاده کلی متوفی مشمولین بندهای ۱ و ۲ ماده ۸۰ قانون:
میزان مستمری قابل پرداخت حين الفوت مستمری بگیر بازنشسته یا از کار افتاده کلی به عنوان مستمری استحقاقی وی تلقی و عیناً به میزان سهام مقرر در ماده ۸۳ قانون بین بازماندگان واجد شرایط تقسیم میگردد.
۳-تغییرات به علت ورود یا خروج بازماندگان :
از آنجایی که تغییر مجموع سهام بازماندگان در مجموع مبلغ مستمری استحقاقی تغییری ایجاد نمی نماید، لذا واحدهای اجرایی صرفاً می بایست نسبت به تعیین و تخصیص میزان سهم مستمری جدید هر یک از بازماندگان با رعایت ماده ۸۳ قانون اقدام نمایند.
نکته : بدیهی است در اجرای دادنامه مذکور صد در صد مستمری استحقاقی بین بازماندگان صرفنظر از تعداد آنها قابل پرداخت خواهد بود .
با توجه به اینکه محقق شدن مفاد این بخشنامه و به جهت جلوگیری از تضییع حقوق آندسته از بازماندگانی که حسب مفاد بخشنامه ۵۷۹ فنی و ضمیمه آن به شماره ۶٫۵۷۸۵۱ مورخ ۶۷٫۸٫۲۲ صرفاً از مستمری متعلقه به نسبت سهام مقرر برخوردار گردیده اند، مستلزم بررسی کلیه پرونده های مستمری بازماندگان (دارای مجموع سهام کمتر از صد درصد) و عند اللزوم اصلاح اطلاعات ثبت شده در سیستم بوده و این امر نیازمند صرف وقت همراه با دقت کافی است لذا
حکم ترمیم مستمری
کد واحد:
در اجرای بخشنامه ۶۲ مستمریها و به موجب این حکم مجموع مستمری بازماندگان مرحوم....... به شماره مستمری......... از مبلغ ............ ریال به مبلغ.......... ریال افزایش یافته است که از تاریخ ۹۰٫۳٫۳۰ با رعایت مقررات قابل پرداخت میباشد.
ردیف نام و نام خانوادگی تاریخ تولد درصد سهام  میزان مستمری قبلی میزان مستمری پس از افزایش
           
مجموع مستمری بازماندگان به عدد:                                            ریال
سازمان تأمین اجتماعی
شعبه
مسئول امور فنی مستمریها

مطالب مرتبط

1

دقیقه مطالعه

آموزه‌های حسابداری

10 اردیبهشت 1404

جدول پایه سنوات: محاسبه و نکات مالیاتی

1

دقیقه مطالعه

1

دقیقه مطالعه

دیدگاه کاربران

0 دیدگاه